| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| co wolicie? |
| gargulce |
|
13% |
[ 6 ] |
| harpie |
|
86% |
[ 38 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 44 |
|
| Autor |
Wiadomość |
erolec

Miasto: NEKRO
|
|
co lepsze?
Harpia może wrócić po atau co jest wielkim plusem. kiedyś obroniłem miasto 27 harpiami przed silną armią. ulepszona powstrzymuje też kontrę.
gargulce mają zaletę przyrostu, ale jest on jedynie o 2 większy od Harpii. Mają też troszkę lepsze staty od Harpii.
w tym pojedynku moim zdaniem przeważają Harpie. mówcie co wy sądzicie. _________________
mój avek i userbar wykonałem ja, więc nie możesz ich używać!
nekromaniak pozdrawia cię! 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Disturbed_One TechnoViking fan

Imię: Maciej
Miasto: Lochy, Cytadela
|
|
Moim zdaniem przewaga harpii jest tu dosyć znaczna. Co prawda gargulców przybywa więcej, no i mają te swoje większe hp, ale nie wybijają się na tle pozostałych jednostek drugiego poziomu. Harpie natomiast są świetną jednostką na początku gry, mimo szerokiego zakresu obrażeń i niewysokiej wytrzymałości powstrzymują kontratak i wracają na miejsce, co skutecznie wydłuża ich żywotność. Ponadto zblessowane stanowią naprawdę groźnego przeciwnika dla naszych jednostek strzelających. Gargulce zostają zdeklasowane.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
redgreen

Imię: Bartosz
|
|
| Disturbed_One napisał: | | Moim zdaniem przewaga harpii jest tu dosyć znaczna. Co prawda gargulców przybywa więcej, no i mają te swoje większe hp, ale nie wybijają się na tle pozostałych jednostek drugiego poziomu. Harpie natomiast są świetną jednostką na początku gry, mimo szerokiego zakresu obrażeń i niewysokiej wytrzymałości powstrzymują kontratak i wracają na miejsce, co skutecznie wydłuża ich żywotność. Ponadto zblessowane stanowią naprawdę groźnego przeciwnika dla naszych jednostek strzelających. Gargulce zostają zdeklasowane. |
Zgadzam się w 100% i nie wiem czy jest sens robienia tematow - takich czy np. necro vs. fortress
Disturbed_One edit: Co do robienia tematów porównawczych pojedynczych jednostek to fakt, często nie mają one większego sensu gdyż jedna jednostka jest znacznie lepsza od drugiej. Niemniej jednak jeśli chodzi o porównania miast to ma to jeszcze sens, gdyż różne miasta mają swoje wady i zalety, i na przykład może zaistnieć sytuacja, gdzie jedno wygrywa z drugim, drugie wygrywa z trzecim, a to trzecie pokonuje to pierwsze (jak w kamień, papier, nożyczki), więc słabsze zamki mogą mieć swoje dobre strony w walce z innymi i o tym można się tam nieźle wypowiadać  _________________ arrtee(tm) edit: Napomnieliśmy... Reklama reklamą, ale możesz postarać się o mniejszy baner
PS. Tego edita możesz sobie usunąć.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Arni-Koks

Miasto: Necro, Forteca, Bastion
|
|
No Zdecyedowanie Harpia, dla mnie najsilniejsza na swoim poziomie, gargulec ma duuuży przyrost jak na swój poziom ale Harpia to kozak, powstrzymywanie kontry, powrót na miejsce!
HARPIA RLZ!!!  _________________ AVE EWENEMENT
"... żeby być kimś najpierw trzeba być sobą ..."
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Alucard

Miasto: Forteca
|
|
Harpia zdecydowanie bardziej przydatna, szczególnie w obronie. Blokuje kontre i wraca na miejsce. Przydaje się kiedy wroga armia jest ustawiona pod naszymi murami.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
lordpiorunow

Miasto: rampart (bastion) forteca
|
|
j.w. harpia lepsza
powrot jest unikalny a i powstrymaniem kontry zaden dobry gracz nie pogardzi  _________________ HOMM-Hipochondryczna Organizacja Mistrzowskich Matołów
ANTIMADRISTA
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kligor16

Miasto: Lochy
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mendoza

Miasto: NEKROPOLIS
|
|
Zdecydowanie Harpie. Ten ich atak bez odwetu przeciwnika potrfi go wykończyć. Co prawda mają duży rozrzut uszkodzeń (1-4),ale jak to wyżej wspomniane...wystarczy tylko rzucić zaklęcie "bless" i wtedy wróg dostaje ostro po zadzie. Gargulce się chowają.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
reeabok man

Obecnie zbanowany Dołączył: 24 Lip 2007 Zakaz pisania Ostrzeżeń: 5 Posty: 282
|
|
Nie no Harpie są tu górą ,mają nieco gorsze staty od gargulców ,ale atakuje i powraca na swoje miejsce.Nieprzydatne jest to na walkę z dystansowymi, jak zaatakuje to i tak będzie rozstrzeliwana,ale może nie być, jak jednostka dystansowa będzie z kimś walczyła.
Dzięki za mądry post _________________ Gothic3 polecam tą grę jeśli macie dobre kompy.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kudłaty

Imię: Kacperek xD
Miasto: Twierdza, Wrota Żywiołu
|
|
Zdecydowanie Harpia - to żywy pocisk. Trochę słabsze straty od Gargulca, ale i tak on nie ma szans. Produkcja Harpii jest mniejsza o jeden. Gargulec ma większą obronę i trochę więcej życia. Tyle samo kosztuję i mają taką samą prędkość. Jak ktoś umie dobrze wykorzystać Harpie może naprawdę nieźle wymiatać. Głos zdecydowanie oddaje na nie. Wole Gargulce, ale Harpie są lepsze.  _________________

|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
matti

|
|
Obie jednostki są dobre jak na swój poziom, mają spory ruch  . Nie będę oryginalny i również poprę opinie, że harpie są lepsze, szczególnie harpie + bless.
Harpia to tak jakby jednostka strzelająca o trochę mniejszym zasięgu  .
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Barthezz23

Miasto: Zamek,Baston,Loch
|
|
Harpia jest lepsza od Gargulca....
O ile pamiętam dobrze Gargulec jest szybszy.....ale co z tego skoro Harpia wraca na miejsce po ataku i powstrzymuje kontratak?
Zaś zaletami Gargulców są większe staty (jak piał Erolec) no i mi nawet podoba się ich wygląd... _________________ "......jeżeli z pośród 1000 można 1 ocalić...warto to zrobić."
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gris

Miasto: Nekro
|
|
Z czystej przekory wypada mi poprzeć w tym wypadku gargulce jako, że jeszcze nikt nie dał im pozytywnej oceny.
Harpie naturalnie są w czołówce poziomu drugiego dzięki swoim zdolnościom jednakże jak zauważyłem wiele osób to przecenia. Szybkie jednostki latające służą głównie do blokowania łuczników, napaści na zamki, obrony zamków aż w końcu do zwykłego ataku - dokładnie w takiej kolejności.
- W blokowaniu łuczników bez wątpienia wygrają gargulce. Nie wracają *(patrz w dół ), swobodnie atakują dzięki swemu dość wysokiemu współczynnikowi tej cechy, obrona też stoi wyżej niż u harpii co w połączeniu z wyższym zdrowiem jednostki i " wysypem " gargulców po tygodniu daje im wysoką szansę, że przeżyją dłużej niż rundę w obozie wroga.
- W dwóch następnych przypadkach wygrywa harpia jeśli tylko ( znowu ) nie stawia się na blokowanie łuczników przeciwnika.
- W zwykłym ataku wygrają gargulce. Powstrzymanie kontry jest bez wątpienia potężną zdolnością jednak lepsze statystyki oraz przyrost o 5 większy w każdym tygodniu nie pozostawiają harpiom szans.
Szczerze mówiąc harpia daje większe możliwości taktyczne jednak uznaję remis jednostek. A by kamienne potwory nie czuły się samotne to głos idzie na nie.
*Czy jest w grze opcja by harpia zaatakowała i nie wracała na swoje miejsce ? Od dawien dawna nie grałem za czym idzie, że zapomniałem.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mocior

Imię: Kuba
Miasto: Inferno
|
|
Mój głos poleciał na harpie, znakomicie się nadają do atakowania miasta, jak i jego obrony 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
'39

Imię: Tomek
Miasto: Zamek
|
|
Zdecyowanie harpie. Gargulce to ogólnie jest beznadzieja - z kolei harpie ze swoimi specjalami (ulepszona jeszcze powstrzymuje kontratak) przeważają. Bardzo przydatna jednostka. _________________
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Halucyn

Imię: Krystian
Miasto: losowe
|
|
Mój głos leci na Harpie Wiedźmy. Statystycznie Garulce zadawają większe obrażenia i są wytrzymalsze, a do tego mają większy przyrost. Jednak Harpie dzięki powsrzymaniu kontry i powrotu na swoje miejsce po ataku są jednoskami bardzo dobrymi, szczególnie przy oblężeniach. _________________

|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wolf of the Night

Miasto: Forteca
|
|
no dużo tu dopowiadać nawet nie można - oczywiście że harpie. dzięki swoim zdolnościom w wielu sytuacjach są najlepszą jednostą swojego poziomu, w przeciwieństwie do gargulców, które są na końcu takiej klasyfikacji... oczywiście gargulce aż tak badziewne nie są, w fortecy przydają się do blokowaniu strzelców itd, ale w porównaniu z harpiami które są nie do złapania na polu bitwy kamieniaki nie mogą liczyć na zwycięstwo  co do statów to gdyby harpia miała mieszankę najlepszych statów i takich samych umiejętności to chyba byłoby to trochę niesprawiedliwe...  _________________ Bibo ergo sum.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

Miasto: xxxxx
|
|
Ja wolę gargulce. Lepsze staty, lepsze hp, niższa cena, większy przyrost i bardziej zbalansowane dmg (czyt. mniejsza podatność na klątwę).
Harpie mają powstrzymywanie kontry i to jest jedyny powód, dla którego nie ogłaszam tutaj klęski harpii, a nieznaczną porażkę, bo ten skill robi cuda. _________________ Ein Welt => ein Meister => Salamander
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aggro

Imię: Szymon
Miasto: Twierdza
|
|
W moich oczach gargulce to po prostu jednostka, która niczym się nie wyróżnia, po prostu jest. Podejrzewam ze jak harpia ma swojego skilla to gargulec ma lepsze statystyki, ale te różnice duże nie są. Głos na Harpie  _________________

|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
stasek93

Miasto: Zamek i Forteca
|
|
Ja zaglosowale na Harpie, atak i powracanie na miejsce, to bardzo odbra umiejetnosc, nie raz samymi Harpimi Wiedzmami obronilem się w zamku przed nejednym silniejszym wrogiem 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|