| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
arrtee(tm)

Miasto: ZaMeK
|
|
Jak byście mieli jakieś problemy z edytorem to piszcie
Może mnie uda się coś pomóc, a jak nie, to może znajdzie się jakiś specjalista w tej dziedzinie
Mile widziane też będą porady dotyczące tworzenia  _________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej - A. Einstein
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
rastaman

|
|
ja mam taki problem ze nie wiem jak obrucic obiekty  niby banalne ale jednak nie wiem jak to zrobic... 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arrtee(tm)

Imię:
|
|
W edytorze nie da się obracać obieków. Taka gra  _________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
hlf-bld

|
|
witam, mam problem z edytorem map, a konkretnie z edytorem kampanii.
chciałbym się dowiedzieć co zrobić aby bohater przechodził do następnego
scenariusza ?
z góry dzięki i pozdro 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jones

|
|
Koncepcja mapy wymusza żeby jeden gracz był zablokowany (tzn ograniczony do małego terenu) i zeby budował dużą armię. Na tym terenia są budynki do tworzenia armi i namiot z kluczem komputer odwiedza namiot i stoi w miejscu co zrobić żeby zbierał armię (zmiana w ustawieniach gracza nic nie daje)
I mam jeszcze jedno pytanie , bochater ma specjalizacje czarodzieje czyli zmienia magów w czarodziei czy komputer bedzie to robił
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pedro93

Miasto: !! FORTECA !!
|
|
hejka mam pytanie, tworze mapke i wyskakuje mi ciągle, że nie ma aktywncyh artefaktó na mamie, i że musi byc choc jeden niezarezerwowany i aktywny artefakt, gra dziala normalnie, ale zamiast opisu scenariusza mam napis że problem z grą i żebym to zmienił a niewiem jak bo juz dalem duzo artefaktów a do misji nie trzeba żadnego.. pomocy _________________ "Ani połowy spośród was nie znam nawet do połowy dobrze, jak bym pragnął ; a mniej niż połowę z was lubie o połowe mniej, niż zasługujecie"-
Bilbo do gości podczas przyjęcia urodzinowego
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arrtee(tm)

|
|
To dotyczy edytora do Armagedon's Blade ?
Jeżeli tak to w tym edytorze jest błąd.
Możesz utworzyć mapę w edytorze z Restoration of Erathia, a później edytować ją w tym. Ważne, żebyś większość artefaktów umieścił w pierwszym edytorze. _________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
lordpiorunow

Miasto: rampart (bastion) forteca
|
|
Czy da się dac dracona czy gelu do zwyklej mapy jesli tak to jak? _________________ HOMM-Hipochondryczna Organizacja Mistrzowskich Matołów
ANTIMADRISTA
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
redgreen

Imię: Bartosz
Miasto: Bastion
|
|
Narzędzia->ustawienia->bohaterowie; i zaznaczasz kto ma być dostęppny _________________ arrtee(tm) edit: Napomnieliśmy... Reklama reklamą, ale możesz postarać się o mniejszy baner
PS. Tego edita możesz sobie usunąć.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ferris

Miasto: Nekro,Forteca,Lochy
|
|
Możecie mi powiedzieć jak zrobić zeby w danym mieście był bohater dalem mu imię jakie ma mieć jednostki itp. ale nie wiem jak zrobić żeby on w zamku był . _________________ Nie nadaję się na żabę - nie kumam zycia ...
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rex

Miasto: Zamek, Nekropolis
|
|
Mam pytanie : robię kampanię, i mam problem ze zrobieniem jednej misji. Nie wiem jak wyłączyć normalne warunki zwycięstwa. Chce, żeby bohater przetransportował artefakt do maista i tyle. Nie chce żeby jacys wrogowie byli na mapie. Czy ktos wie jak to zrobić?
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
g-man

Obecnie zbanowany Dołączył: 23 Cze 2007 Pochwał: 3 Posty: 46
Miasto: zamek
|
|
Rex: mam dla ciebie odpowiedź:
Gdy zrobiłeś mapę, wejdź na Narzędzia->Ustawienia mapy i wybierz zakładkę Specjalne warunki wygranej. Wybierz Przetransportowanie artefaktu i miasto, do którego chcesz, żeby przetransportować artefakt.
Jeżeli nie chcesz wrogów, to po prostu ich nie umieszczaj na mapie. To tyle. Pozdrawiam.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Quarirrion

Imię: Janusz :o
|
|
| Cytat: | | Możecie mi powiedzieć jak zrobić zeby w danym mieście był bohater dalem mu imię jakie ma mieć jednostki itp. ale nie wiem jak zrobić żeby on w zamku był . |
Nie wiem czy chodziło ci oto ale napiszę:
stawiasz zamek przynależny przykładowo do gracza czerwonego.Klikasz na nim dwa razy,masz tam zakładkę "Bohater odwiedzający" klikasz edytuj i jedziesz
P.S nie wiem czy to oto chodziło więc napisz a
P.S2 Ten mądry komputer pewnie sobie przesunie tego bohatera żeby chodził po mapie ^^
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pysiak

Miasto: Necropolis
|
|
Wg mnie ten edytor jest banalny w obsłudze sam nim kiedyś tworzyłem mapy. Poza tym stwierdzam to po tym jak bawiłem się robiąc mapki w edytorach 3D do takich gier jak Half Life i Quake 3, co nie jest wcale aż tak ciężkie jakby się mogło wydawać. _________________

|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Biały

Imię: Michał
|
|
Niech mi ktoś wyjaśni dlaczego, gdy umieszczam na mapie nad morzem stocznię, a potem wybieram opcję "Sprawdź mapę", zawsze jest napisane, że stocznia jest niedostępna i nikt nie będzie mógł jej zdobyć? 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Biały

Imię: Michał
|
|
Albo czasami zapisuję mapkę, zaznaczając w narzędziach Gracza Czerwonego, ale po zapisaniu przestawia mi się na opcję Brak i mapka nie wyświetla się w dostępnych scenariusach, mimo iż, gdy kilkam "Sprawdź mapę", jest napsane, że mapa jest prawidłowa.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Chukri

Miasto: Zamek
|
|
Siemanko, mam pytanko jak moge na mapce umiescic zwój czaru np miejski portal, nie wazne w czym bedzie ten zwój moze byc np w puszcze pandory _________________ POZDRO BY CHUKRI
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Disturbed_One TechnoViking fan

Imię: Maciej
Miasto: Lochy, Cytadela
|
|
Zwój możesz umieścić wybierając pierwszy artefakt w zakładce Artefaktów (tak, to zwój z zaklęciem) i we właściwościach tegoż ustawiasz interesujące Cię zaklęcie.
Możesz także postawić kaplicę do zaklęć 1, 2 lub 3 poziomu i ustawić jej zaklęcie. Oczywiście nie da rady tak uczyć zaklęć 4 i 5 poziomu.
W Puszce Pandory możesz również ustawić nagrody za jej otwarcie, w tym na przykład czar - tylko że w ten sposób nie wejdziesz w posiadanie zwoju, tylko dany bohater nauczy się zaklęcia.
Kolejnym rozwiązaniem może być wstawienie Uczonego na mapie i w jego właściwościach zaznaczenie żeby uczył konkretnego czaru - efekt będzie podobny jak w Puszce, tylko zdobywający bohater będzie znał to zaklęcie.
Ponadto możesz nawet wrzucić zdarzenie i jako jego efekt ustawić naukę zaklęcia - to również uczy czaru nie dając zwoju.
Hmm myślę, że to wszystko. Mam nadzieję że znajdziesz wśród tych u góry odpowiadające Ci rozwiązanie. Pozdro.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Chukri

Miasto: Zamek
|
|
Dzięki za pomoc  Jeszcze miałem jedno pytanko ale uszlo mi z głowy jak mi się przypomni to dam znac _________________ POZDRO BY CHUKRI
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ruda

|
|
Mam poważny problem...tzn. pewnie nie jest taki poważny jak myślę,ale jestem kobietą i cóż...nie wstydzę się przyznać,że nie zagłębiam się w tajemnice komputera.Używam go tylko w celu uprzyjemnienia sobie czasu;P
Chciałabym pobrać nowe mapki do herosów 3 i z pobraniem nie ma problemu,ale nie mam pojęcia jak je potem otworzyć,żeby wszystko grało:)Gdzie je zapisać,żeby z nich skorzystać?Proszę o pomoc kogokolwiek:)
Pozdrawiam
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|