| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Co lepsze? |
| Ptak Gromu |
|
63% |
[ 28 ] |
| Arcylicz |
|
36% |
[ 16 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 44 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Halucyn

Imię: Krystian
Miasto: losowe
|
|
Która jednostka lepsza? Szybka jednostka z dużym HP czy może bardzo przydatna jednostka w Nekropolii ze swoją elegancką chmurką?
Ostatnio zmieniony przez Halucyn dnia Sro, 22 Sie 2007, 16:57, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
BoW

Imię: Maciek
Miasto: Zamek
|
|
jak dla mnie arcylisze, bo jak ma się płaszcz nieumarłego króla i nekromancje na expercie to się wymiata _________________ Chelsea Rulezz
Zamek>>>>Bastion>Inferno=Twierdza>Nekropolis>Forteca=Loch>>>
Cytadela>>>Wrota Żywiołów
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mendoza

Imię:
Miasto: NEKROPOLIS
|
|
Mimo iż jestem fanem nekro, to jednak postawię tu na ptaki, które są szybsze od liszy oraz mają większa Hp,a w dodatku strzelają z pieruna. Lisze są bardzo dobre z tą ich chmurką.gdzie można za jednym zamachem kosić kilku wrogów,ale niestety w sytuacji walki hand2hand przegrywają z wieloma jednostkami  _________________ Watch your back living corpse...The Lord of the Darkness`s comin
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Black Alamar Strażnik Podziemia

Imię: Bartek
Miasto: Loch, Bastion i Forteca
|
|
| BoW napisał: | | jak dla mnie arcylisze, bo jak ma się płaszcz nieumarłego króla i nekromancje na expercie to się wymiata |
Człowieku... Co do siły jednostki ma artefakt?
Jak dla mnie remis, nie patrzę na walkę bezpośrednią (ptak wygra), ale na przydatność jednostek. Lisz jako strzelec dobrze się w Nekro sprawuje, jego chmurka nie działa na truposzy. Ptak to szybka jednostka, jedyna latająca z Twierdzy, dodatkowo może sprowadzić błyskawicę. Remis. _________________
http://wbattlecry.mojeforum.net - zapraszam na forum o Warlords Battlecry
CHELSEA FOREVER!
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emil Ostatni Samuraj

Miasto: Zamek
|
|
Lisz to "najnormalniejsza" jednostka nekrosa (ani super mocna ani zbyt slaba). Atak chmurka to bardzo fajna sprawa, ilosc zadawanych obrazen jest wystarczajaca. Jedyne co irytuje w liszach to cena budynku: 10 siarki
Ptaszki sa solidne, mozna je miec w pierwszym tygodniu, piorun moze nie wymiata, ale bywa przydatny. Niezle hp + duza szybkosc sprawia, ze ptaki idealnie rozbraja wrogich strzelcow na ture przed tym jak do akcji wkrocza behemoty, wilczki i cala reszta barbarzynskiej armii.
Roznica nie jest wielka, lecz stawiam na ptaszka.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ruthles

Obecnie zbanowany Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 21
Miasto: piekielna gwardia(inferno
|
|
Ptaszek - większe statystyki, i potrafi pryzwalić z pioruna w bezpośrednim starciu wygrywa ptak gromu
choć bardziej przydatny jest lisz - więc głos na niego , bo liczenie w bezpośrednich starciach jest bezsensowne _________________ chowaniec,gog,cerber,demon,czart,infryt,diabeł
I demony znowu razem z nekropolią próbują zamordować wszystkich dla zabawy
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

Miasto: xxxxx
|
|
"Z czym do ludzi mikroprocesorki?"
Ptak gromu to klasa wyżej - fruwa, tańsza (siedlisko, bo jednostki to nie pamiętam  ), o wiele szybciej dostępna i co tu ukrywać? Efektywniejsza...
Na plus liszy przemawia jedynie strzelanie, ale to odrobinkę za mało... _________________ Ein Welt => ein Meister => Salamander
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
reeabok man

Obecnie zbanowany Dołączył: 24 Lip 2007 Zakaz pisania Ostrzeżeń: 5 Posty: 282
Miasto: Lochy
|
|
Ptak Gromu wygrywa z Arcyliszem ponieważ, jest szybszą jednostką,więcej ma życia, i lepsze staty i na dodatek uderza piorunem. _________________ Gothic3 polecam tą grę jeśli macie dobre kompy.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kudłaty

Imię: Kacperek xD
Miasto: Twierdza, Wrota Żywiołu
|
|
| reeabok man napisał: | | i na dodatek uderza piorunem. |
Arcylisz też ma dodatek atak chmurą śmierci według mnie lepszy od pieruna.
Arcylisz, Ptak Gromu
ATAK 13, 13
OBRONA 10, 11
HP 40, 60
RANY 11 - 15, 11 - 15
SZYBKOŚĆ 7, 11
STRZAŁY 24, 0
KOSZT 600, 700
PRODUKCJA 3, 3
ZD. SPECJALNA Atak chmurą śmierci, Piorun
W statystykach lepszy jest Ptak gromu, a szczególnie w ilościach punktów życia i na dodatek lata. Ptak gromu to zdecydowanie lepsza jednostka praktycznie nie ma jej co porównywać to Arcylisza. _________________

|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sandro

Obecnie zbanowany Dołączył: 23 Wrz 2006 Zakaz pisania Pochwał: 2 Ostrzeżeń: 3 Posty: 462
Miasto: Nekropolis
|
|
ja bym obstawial remis... ptaszki to moja ulubio9na jednostka z twierdzy ktoa nie gram za czesto... a lisz coz, uwielbiam je  _________________ "Nie możesz pokonać Śmierci"
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
reeabok man

|
|
ptak gromu jest szybszy od arcylisza, dolatuje po 1 turze, i ma więcej życia. Więc niemożliwe Sandro że arcylisz jest na remisie z ptakiem gromu. _________________ Gothic3 polecam tą grę jeśli macie dobre kompy.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sandro

Obecnie zbanowany Dołączył: 23 Wrz 2006 Zakaz pisania Pochwał: 2 Ostrzeżeń: 3 Posty: 462
Miasto: Nekropolis
|
|
sam na sam moze i lisz nie ma szans ale jakby byly na bitwie tez inne jednostki to lisz jest tak samo przydatki jak ptaszek _________________ "Nie możesz pokonać Śmierci"
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
reeabok man

|
|
nawet w walce 100 na 100 ptaki gromu ,zjedzą żywcem arcyliszy _________________ Gothic3 polecam tą grę jeśli macie dobre kompy.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kligor16

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
m@ster czaku AlkoholiCzak

Imię: Częstogniew
Miasto: Cytadela
|
|
tak zgadzam się z przedmówcą - też sobie cenię strzelanie ale jeśli chodzi o użyteczność w walce to lisz jest lepszy bo możę zaatakować swoją chmurą kilka jednostek naraz z niezłym damagem , a ptak gromu jedną jednostkę ale za to z wielkimi obrażeniami... _________________ - ooo jaki ładny łańcuszek Ile za niego dałaś?
- aaa z 5 razy 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Iwi

Imię: Iwona
Miasto: Wrota żywiołów
|
|
Jak dla mnie ptaszek lepszy jest, ten piorun potrafi coś zrobić, arcylisz też jest dobry, bo w końcu strzelający, ale ja wolę ptaszka. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
fighter_i_cola

Obecnie zbanowany Dołączył: 08 Wrz 2007 Posty: 21
Miasto: Nekro,inferno,loch
|
|
Gdyby licz miał "brak kar za walkę wręcz" , to głos był by na niego,(u mnie bynajmniej nie ma tej umiejętności), a tak to głos na ptaszka , podlatuje ma minimalnie większe statystyki(no dobra nie minimalnie,ale o dużo większe też nie),ale licz z bliska jest cienki(tak przynajmniej u mnie jest),a ptaszek jeszcze z błyskawicy trzaśnie.
Głos na przerośniętego, szczęśliwego skowronka z łąki.  _________________ () ()
(O.o) Oto króliczek - pomóż mu zapanować nad
(>_<) światem - muhahahaha !! evil rabbit
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandryl

Dołączył: 27 Mar 2008 Zakaz pisania Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1 Posty: 213
Imię: Badziewił Spasław
Miasto: Wszystkie
|
|
Ptak gromu lepszy. Co prawda demilisz też jest dobry, ale do skowronka się nie umywa. Speed, lot, statystyki, piorun... To wszystko przemawia na jego korzyść _________________

|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mocior

Imię: Kuba
Miasto: Inferno
|
|
Ja stawiam na Arcylisza, ma dobre skille do tego superancka chmurka, która nie wali w swoich  Choć ptak Gromu ma dobre HP, szybkośc i piorun to stawiam na Arcylisza 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mały MIły

Imię: Jacek
|
|
Dla mnie lepszy ptak gromu błyskawica , duży atak i porządne hp.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|