Centrum Heroes 3
 Album   FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Centrum Heroes 3 - Forum
Forum poświęcone kultowej grze Heroes of Might & Magic III

Puchar Areny Heroes 3 - Turniej Off Line - v4

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Centrum Heroes 3 :: Forum Strona Główna -> Scenariusze
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sharpshooter

<aa pomocny>

Pochwał: 10
Imię: Mać :]
Miasto: Bastion

PostWysłany: Wto, 15 Sty 2008, 22:33    Temat postu: Puchar Areny Heroes 3 - Turniej Off Line - v4
Odpowiedz z cytatem

Cytat:
...kolejna odsłona Pucharu Areny Heroes3 najprawdopodobniej już w połowie stycznia.

Panie i Panowie, zgodnie z zapowiedzią, rusza czwarta już odsłona Pucharu Areny Heroes 3 zwanej w skrócie PAH3.Niestrudzony Eru dotrzymał słowa i niewiele ponad miesiąc od zakończenia zmagań w trzecim sezonie uraczył nas kolejną odsłoną tego niezwykłego turnieju off line.

Główne zasady pozostały takie same:
ssiemy sejwy z kopalni, rozwalamy je w jak najkrótszym czasie gry i odsyłamy sejwa końcowego do sędziego..

Proste? Tak Wam się tylko wydaje.. Gwarantuję, że po ogłoszeniu wyników z poszczególnych mapek niejednemu z Was kopara z hukiem spadnie na podłogę Laughing Dlatego proponuję daną mapę przejść kilka razy, bądź robić sejwy co turę, żeby wybrać najbardzej optymalny (najszybszy) wariant przejścia i ukończenia scenariusza.Mapy są zamieszczone pod postacią sejwów, więc kopiujemy je do folderu "games" i odpalamy "wczytaj grę".

Do pozamiatania jest 6 mapek w rozmiarzeM i 2 mapy w rozmiarze L w wersjach 130% i 200% do wyboru, które będą się ukazywać sukcesywnie.Bardziej opłaca się grać na 200% gdyż bez względu na ilość dni na liczniku w momencie skończenia mapy sejw ukończony na 200% będzie wyżej niż czort-wie-jak-szybko-ukończony sejw na 130%...Szczegółowy regulamin znajdziecie tutaj:
http://imperium.heroes.net.pl/post/22138#p22138

Przyznaję bez bicia, że trochę zaspałem, bo ogłoszenie o turnieju wisi już ponad tydzień, więc czasu nie jest zbyt wiele.Ostateczny termin wysłania skończonej mapki M upływa 26 stycznia, jednakże do zawodów można przystąpić w każdym momencie.

Na koniec chciałbym przypomnieć, że w poprzedniej edycji, honoru naszego forum bronił Emil ostatecznie plasując się na doskonałym 4 miejscu Exclamation

Żeby podsycić zainteresowanie nadmienię tylko, że pierwsza mapka polega na zebraniu armii 2,5 k szkieletów w jak najkrótszym czasie, a to dopiero początek atrakcji..Tak czy siak mapy są specyficzne Laughing

Zatem życzę miłej zabawy i powodzenia w boju Exclamation

arrtee(tm) edit: wydzieliłem i przykleiłem - będzie lepiej widoczne Wink

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Solmyr92

<pisarz>

Imię: Krzysiek
Miasto: Forteca

PostWysłany: Sro, 16 Sty 2008, 16:11    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Wlasnie sciagnalem sobie 1. mapke na 130% i zobacze co się da zrobic;]

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
sharpshooter

<aa pomocny>

PostWysłany: Nie, 27 Sty 2008, 13:37    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Halo, halo Włodku! Halo, halo Darku!

Mamy wyniki pierwszej z potyczek 4go sezonu Pucharu Areny Heroes 3!!!

Pierwszą mapę ukończyło 18 zawodników, zabrakło niestety Obrońcy Tytułu Radlifa no i Emila (rozumiemy motywy, wspieramy i pozdrawiamy w tych ciężkich chwilach Wink ) Do turnieju można przystąpić w każdej chwili i wysłać choćby jedną mapę.., spada wtedy prawdopodobieństwo na wysokie miejsce w generalce, ale pobawić się można bo mapki są hmmm, specyficzne i różnorodne Very Happy Pierwszym zadaniem było zebranie 2500 szkieletów.., pole do popisu dla nekro juserów smile

Ok, do rzeczy : pierwszego sejwa najszybciej ukończył niejaki Emanet, który zebrał 2,5 k chrupiących jegomości w 29 dni, hehe, nekromaniac..
dalsze miejsca zajęli fajterzy znani z poprzedniej edycji PAH:
McGregor (32dni)
Wojrad, Gwynbleidd i Kotek(36dni)
na 8mej pozycji z wynikiem 41 sklasyfikowany zastał skądinąd znany Pentacz, zaś na 13tym miejscu z 51 dniami sharpshooter Rolling Eyes

Pierwsza mapka do obczajenia, w wersjach 130 i 200%:

zwykla1_130.GM1
zwykla1_200.GM1

Następne terminy oddania skończonych map to 9 lutego (druga mapka zwykła-eMka) oraz 23 lutego (pierwsza mapa duża-eLka).Szczegółowe wyniki, regulamin, komenty do sposobów przejścia gry i nowe mapy do ściągnięcia w linku z pierwszego posta.Zachęcam do gry, jest np możliwość sprawdzenia ile nam brakuje w grze vsCPU, mapy stanowią spore wyzwanie, więc można podciągnąć skill..Osobiście nie sądzę, że powtórzę wynik Emila, ale postaram się oddać jak najwięcej wyników i ciułać to ziarnko do ziarnka, Laughing

Miłej zabawy i powodzenia Exclamation

Powrót do góry
Emil
Ostatni Samuraj
Ostatni Samuraj

Pochwał: 11
Miasto: Zamek

PostWysłany: Nie, 27 Sty 2008, 19:08    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Powodzenia Sharp Razz
Nie zawstydzaj mnie tak, później pkty leciały, bo dużo osób rezygnowało Smile Mam nadzieję, że będziesz szedł wysoko, zwłaszcza polecam bawienie się przy L'kach, które dają 150% pktów.

Ogólnie warto zagrać wszystkim choćby dlatego, by spróbować swoich sił. Mapki te pokazują także sposoby gry, jakie wcześniej Wam nie przyszły do głowy. Zobaczycie ile dni stracicie na niepotrzebne rzeczy => Pomoże Wam to w późniejszych rozgrywkach online z żywymi graczami.

Go go Pentacz i Sharp ^^

Powrót do góry
sharpshooter

<aa pomocny>

PostWysłany: Pon, 10 Mar 2008, 18:38    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Tym razem wrzucam 2 już ukończone mapy, kto ma ochotę się zmierzyć na luzie...silwuple Very Happy

eMka, 1msce Pentacz, 18dni, 200%
zwykla2_200.gm1

eLka, 1 msce Gwynbleidd, 6 dni (sic!), 200%
duza1_200.gm1

Wszystkie mapki w wersjach 130% i 200%, zarówno już ukończone jak i te do zrobienia tutaj:
http://akademia.heroes.net.pl/pl/pah3/mapy.html

Powodzenia Cool

Powrót do góry
sharpshooter

<aa pomocny>

PostWysłany: Nie, 04 Maj 2008, 18:46    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

..no i jakoś tak po cichu, bez echa, 4 sezon PAH3 przeszedł do historii...
ja niestety na drugie mam "słomiany zapał",oddałem 1 mapę i zapomniałem, Pentacz też nie pucował się ze swoimi wynikami, więc wyszło jak wyszło..
OK, oto ostateczne wyniki, w czołówce gracze znani z poprzedniego sezonu PAH:
1.Wojrad 705 pkt/oddanych 8 map
2.McGregor 562/7
3.Emanet 400/6
4.Gwynbleidd 383/5
5.Fentrir 380/8...

11.Pentacz 202/3

23.sharpshooter 10/1 Surprised

Wszystkie mapy do ściągnięcia w wersjach 130% i 200% w linku w poście wyżej, kolejna odsłona Pucharu Areny Heroes3 już we wrześniu. Może Emil się skusi Very Happy Pzdr

Powrót do góry
Pentacz

<zz_bmw>

Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 1
Imię: Bartek
Miasto: eh jest ich dużo

PostWysłany: Pon, 05 Maj 2008, 19:19    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

bo takie granie ze sobą to nudne jak tu masa ludzi chce grać... w jednej mapce byłem pierwszy moge się pochwalić. Właściwie to pierwszą zrobiłem na szybko w godzine, druga byłem pierwszy a trzecia gwynbleidd mnie zatkał swoim wynikiem piekny byl potem nawet o tym nie myslalem rusków trzeba było klepać i tak dalej...

rekrutacja trwa

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Centrum Heroes 3 :: Forum Strona Główna -> Scenariusze Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1