| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Która jednostka jest silniejsza? |
| Centaur |
|
82% |
[ 34 ] |
| Rusałka |
|
12% |
[ 5 ] |
| Remis |
|
4% |
[ 2 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 41 |
|
| Autor |
Wiadomość |
erolec

Miasto: NEKRO
|
|
Co lepsze? wiem że większość osób odda głos na centusiów, ale radzę wziąść pod uwagę to że przyrost rusałek wynosi 50 a centków 28, rusałki jako jedyny pierwszy lv. powstrzymują kontrę, latają i są ładne. z drugiej strony potężne staty i też niezła szybkość centów
pojedynek jest tak wyrównany że na razie nie będę mówił co wolę  . czekam na wasze opinie _________________
mój avek i userbar wykonałem ja, więc nie możesz ich używać!
nekromaniak pozdrawia cię! 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kligor16

Miasto: Lochy
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mendoza

Imię:
Miasto: NEKROPOLIS
|
|
Ja powiem tak. Ładne to one nie są...takie jakieś sztuczne  . Co do przydatności to radzę skorzystać centków. Duże HP i szybkość oraz całkiem całkiem atak i difens. Wolę mieć 28 centków niż 50 rusałek,które przydają się jedynie do ataku słabych jednostek. Lepiej nie zostawiać ich w zasięgu wroga,bo szybko padną (czyt. HP=4 ,chyba się nie mylę?)
Przeliczmy teraz opłacalność:
Jednostka HP przyrost Łączne HP
Centaur 10 +28 10X28=280
Nimfa 4 +50 4X50=200 _________________ Watch your back living corpse...The Lord of the Darkness`s comin
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
redgreen

Imię: Bartosz
Miasto: Bastion
|
|
| Mendoza napisał: | (czyt. HP=4 ,chyba się nie mylę?)
|
3 hp . ofc centaury wygrywają Imo temat do kosza Kto go założył? _________________ arrtee(tm) edit: Napomnieliśmy... Reklama reklamą, ale możesz postarać się o mniejszy baner
PS. Tego edita możesz sobie usunąć.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
erolec

|
|
ja. ale ni zauważyliście jednego ważnego aspektu. rusałki powstrzymują kontrę _________________
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kligor16

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Alessandro

Miasto: necropolis :D
|
|
imho centaury sa lepsze od rusalek, moze i te maja lepszy przyrost i powstrzymuja kontre, ale w ich przypadku to nic nie daje... centki sa lepsze statsami i to jest ich +, choc i tak jak w wiekszosc 1 poziomowych jednostek sa jednostrzalowcami
centaury > rusalki
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
BoW

Imię: Maciek
Miasto: Zamek
|
|
no nie wiem
np. jest walka 2000 rusałek kontra 1200 centaurów, rusałki zaatakują pierwsze i zabiją z 300 _________________ Chelsea Rulezz
Zamek>>>>Bastion>Inferno=Twierdza>Nekropolis>Forteca=Loch>>>
Cytadela>>>Wrota Żywiołów
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kligor16

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
erolec

|
|
Bow, nie bądź takim pesymistą  . na pewno zginęło bo conajmniej 400-450 centów. to rusałki skorntrują atak kligora i zabiją jakieś 200 centków, po czym zaatakują i kolejne 200 z głowy _________________
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Halucyn

Imię: Krystian
Miasto: losowe
|
|
A ja zrobiłem 2 testy tymi jednostkami. Oczywiście bohaterowie mieli takie same ataki itp. Pierwszy był test 28 centaurów kontra 50 sylfid. Dwoma jednstkami czekałem. Centaury nie miały szans gdyż nie mogły skonraatakować. Drugi test to 1200 centaurow kontra 2000 sylfid. Tu także to samo. Dwie walki wygrały Sylfidy, ale gdy gramy normalnie są bardzo słabe, bo są szybko wybijane, przez co nie będziemy mieli ich tak dużo na co wskazuje ich przyrost.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
erolec

|
|
taaa... mam żywiołaki burzy, lodu, feniksy a ty mi rusałki atakujesz w pierwszej kolejności...  . . bardzo śmieszne _________________
Ostatnio zmieniony przez erolec dnia Nie, 15 Lip 2007, 10:38, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
redgreen

|
|
| erolec napisał: | taaa... mam żywiołaki burzy, lodu, feniksy a ty mi rusałki atakujesz... . . bardzo śmieszne |              
No co za gość ja już do niego siły nie mam.... ? ? Najpierw się kłuci, że Lorai to ultra plus lochu teraz chce nas przekonać że rusałki są najlepsze na swoim poziomie. Aż ciśnien nie skacze TO NIE JEST POJEDYNEK ZAMKÓW ****** Prawda jest taka że 1 centaur ma na strzała 1 rusałke a 4 rusałki nie zbiją 1 centaura . Rozumiesz??? Rusałki giną ultra szybko i są nieprzydatne do niczego!!!!!!!!!! Tak samo jak by porównywać arcydiabły i czare smokim ? _________________ arrtee(tm) edit: Napomnieliśmy... Reklama reklamą, ale możesz postarać się o mniejszy baner
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
erolec

|
|
nie mówię że są najlepsze!! do okulisty idź jak widzisz że tak piszę!
1) rusałki powstrzymują kontrę!!! w tym temacie tylko ja i Halucyn to uwzględniliśmy!!
2) rusałki zawsze walną pierwsze w centków!! to też się liczy!
3) to nie jest pojedynek 1v1 tylko 28v50 albo 100 kontra 56!
czyli rusałek jest niemal dwa razy więcej niż centków a do tego na jeden atak centów przypadają dwa ataki rusałek bo powstrzymują kontrę! i rusałki maja szanse zdobyć przewagę dzięki temu że pierwsze atakują! kiedy to do was trafi  _________________
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Black Alamar Strażnik Podziemia

Imię: Bartek
Miasto: Loch, Bastion i Forteca
|
|
Nie, centaury na tym poziomie to potężna jednostka! Gdybym miał wybrać do armii 500 rusałek, albo 280 centaurów, to wybrałbym centaury. Co z tego, że rusałki powstrzymują kontrę, jak zanim dolecą zdechną prawie wszystkie! Centaury uderzą i połowy rusałek nie będzie, jeden centaur jest wart tyle co 4 rusałki.
PS: Dodałem ankietę. _________________
http://wbattlecry.mojeforum.net - zapraszam na forum o Warlords Battlecry
CHELSEA FOREVER!
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
erolec

|
|
ale rusałki pierdną pierwsze.
policzmy też koszt: 50 rusałek kosztuje 1500, a 28 centów 2550. trochę różnicy jest
jeden centaur jest wart 4 rusałki, ok. ale rusałki powstrzymują kontrę więc jeden cent = 2 rusałki. rusałek jest niemal dwa razy więcej więc siły są równe. a licząc że rusałki pierwsze pierdna to wygrywają one _________________
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
redgreen

|
|
| erolec napisał: | nie mówię że są najlepsze!! do okulisty idź jak widzisz że tak piszę!
1) rusałki powstrzymują kontrę!!! w tym temacie tylko ja i Halucyn to uwzględniliśmy!!
2) rusałki zawsze walną pierwsze w centków!! to też się liczy!
|
centaury są najlepsze, jeżeli mówisz że rusałki są od nic lepsze to to jest jednoznaczne, że są najlepsze na swoim poziomie. Też uwzględniam ze nie kontruje im się. Ale prawda jest niestety taka, że jednynie gdzie nadją się rusałki to szkieletorni . Nie zablokujesz tym niczego nmie powalczysz bo giną ultra szybko. Nie przyrastaja nawet 2x więcej od centaurów nie ma co gadać. Co z tego, że latają? zamki tym podbijesz ?
Pozatym liczymy ogolną przydatność jednostek a nie walke sam na sam bo to bez sensu Sam na sam to rusałka pokona hrydre ciągłym weitowaniem i kontrą a harpia pokona 50000 behemotów i to nie odzwierciedla ioch siły. Dla mnie ten temat powinien wylądować w koszuj bo jest beznadziejny. Jak jednostka mająca 3x mniej hp i jeszcze więcej może podskakiwać?  _________________ arrtee(tm) edit: Napomnieliśmy... Reklama reklamą, ale możesz postarać się o mniejszy baner
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mendoza

Miasto: NEKROPOLIS
|
|
Tu się zgadzam z Redgreenem,że rusałki to są jedynie dobre do szkieletorni. Jak gram Nekro to zawsze staram się zdobyć wrota i ogród życia (prócz tej budowli w zamku to jeszcze siedliska na mapie),żeby potem wziąść do Nekro i <ciach> zmienić w szkielety. _________________ Watch your back living corpse...The Lord of the Darkness`s comin
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
erolec

|
|
nie chce mi się już z wami kłucić. oboje przedtswiliśmy swoje argumenty, i po waszych przekonywaniach zagłosowałem w ankiecie na remis _________________
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kligor16

|
|