| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Salamander Mistrz Jedi

Miasto: xxxxx
|
|
co uwazacie o tej jednostce? jak dla mnie jest jedna z najlepszych w grze. wydaje mi się ze tylko czarny smok i tytan moze się z nim rownac, ale jestem ciekaw waszych opini i doswiadczen.
co czujecie majac w armii np. 50 starozytnych behemotow, a co kiedy takie cos widzicie w armii wroga (majac np 50 z innych jednostek 7 poziomu). piszcie wasze opinie 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Coxinello

Miasto: Nekropolia
|
|
No tak, Ty jestes fanem twierdzy, i tak mowisz o Starozytnych Behemotach, nie bede przedstawial zalosneo 7 poziomu Nekropolii, ale np. 50 S. Behemotow vs. 50 Archaniolow, Archaniolowie by wygrali, a wiec nie oceniaj potworow po wyglodzie ;P _________________ Born for fight, Die for glory
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

Imię:
|
|
nie sprawdzalem pojedynku behemoty na archanioly, ale jak przejrzalem co obie jednostki potrafia (behemoty 300 zdrowia i -80% do obrony przeciwnika, a archaniol jedynie 250 zdrowia) to biorac pod uwage 50 jednostek to mamy roznice w zdrowiu 2500 pkt na korzysc behemotow . archanioly wpawdzie zaczynaja ale nie wiem jak bardzo jest to istotne (bez czarow). wydaje mi się ze archanioly przy behemotach wypadaja mizernie, jesli się myle to wyprowadzcie mnie z bledu, bo jak pisze nie sprawdzalem tego i wnioskuje tak jedynie na podstawie tego co dana jednostka ma w statstykach. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Coxinello

|
|
czemu patrzysz jedynie na zdrowie? Archaniol jest w prawie zszystkim lepszy. _________________ Born for fight, Die for glory
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

|
|
no fakt, chociaz z drugiej strony: archaniol - 30 atak i obrona i 50 obrazenia. behemot 19 atak i obrona i 30-50 obrazaenia. i teraz fakt ze behemot obniza u atakowanej jednostki obrone o 80% oznacza ze archaniol ma zaledwie 6 pkt obrony na 19 behemota roznica wynosi 13 na korzysc behemoata, gdy roznica w ataku wynosi 11 na korzysc archaniola i do tego roznica 50 pkt zdrowia na kazda jednostke na korzysc behemota. wiec statystycznie wyszlo mi ze starozytny behemot ma przewage. nie wiem czy tak jest naprawde bo nie sprawdzalem wiec na sile nie bede się prz tym upieral. lecz jesli jest inaczej nim policzylem to chcialbym tez wiedziec dlaczego (gdzie zrobilem blad), by w przyszlosci poprawnie oceniac sile i przydatnosc jednostek.  pozdrawiam
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nagash

|
|
Behemoty są faktycznie bardzo silne, ale ich wadą jest stosunkowo niewielka prędkość, zanim dojdą zbiorą po łbie od strzelających. _________________ Takich dwóch jak nas trzech to nie ma ani jednego.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
simonko

Obecnie zbanowany Dołączył: 19 Sie 2006 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 6 Posty: 298
Miasto: Bastion :D Nekro ;] Zamek
|
|
Ja bardzo lubie bohemoty wlasciewie gdy pierwszy raz graleme w heroes to najbardzej je lubilem ale maja maly zasieg  pozdro _________________ HEROES

|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arrtee(tm)

Miasto: ZaMeK
|
|
Salamander opierając się tylko na teoretycznych obliczeniach można szybko przegrać
Wracając do Twojego toku myślenia, weź pod uwagę:
50 archaniołów vs 50 Behemotów - Behemoty mają słabe szanse.
Jak Archanioły zaczną to pierwszym atakiem zabiją Ci 7-8 Behemotów, więc już będziesz miał 50 vs 42-43.
Behemoty w kontrataku zabiją najwyżej 6 archaniołów więc stosunek sił to 44 vs 43  ale archanioły miałby mniejszą obronę, ale to niewiele zmienia. I tu zaznaczę, że im większa liczba walczących tym Behemoty mają mniejszą szansę. Co innego gdyby było 5 vs 5.
No ale to jest założenie teoretyczne bo przecież dochodzą bohaterowie i inne pierdółki.
Proponuję stocz sobie kilka pojedynków tego typu i się przekonaj jak to wypadnie
Pozdro  _________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej - A. Einstein
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Krzyżowiec

Miasto: Zamek Bastion Nekropolia
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

|
|
oj przykro mi ale matematka rzadzi! wlasnie sprawdzilem  jak bohaterowie maja po 0 w ataku i obronie, bez zaklec i bez dodat. umiejetnosci to przy walce 50 na 50 zostaje 7 behemotow!! co prawda po pierwszym ciosie ginie 12 behemotow, ale pozniej daje o sobi znac -80% do obron i 300 zdrowia. sparwdzalem kilkukrotnie, bo kilka razy morale popsulo test i chcialem miec pewnosc. prz zblizonych umiejetnosciach bohaterow, starozytne behemoty niszcza jak leci. jeszcze musze sprawdzic na czrne smoki i na tytanow. wydaje mi się ze jedynie tytani moga ich pokonac, ale okaze się  pozdrawiam
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arrtee(tm)

|
|
Ale to była walka przygotowana...  Sprawdź w warunkach bardziej naturalnych najlepiej z kompem się bij  _________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

|
|
nierozumiem. dalem 2 bohaterow: ja i komp i go zaatakowalem. archaniomly szybsze wiec zaczely itd... o to ci chodzi??
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Krzyżowiec

|
|
Dobra nie sądzmy go czy walczył z kompem czy nie bo nie wiemy ja jednak uwarzam że archanioł wygrałby z behemotem.  _________________
"Naprzód moim wojownicy naprzód do zwycięstwa" - Arthas po zniszczeniu zewnętrznej bramy do Silvermoon.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arrtee(tm)

|
|
| Cytat: |
jak bohaterowie maja po 0 w ataku i obronie, bez zaklec i bez dodat. umiejetnosci
|
Zagraj barbarzyńca kontra rycerz, albo mag bitewny kontra kleryk. Nie wiem jakim to cudem ale ja klerykiem zawsze rozwalałem większą ilość Behemotów niż miałem Archaniołów. A bohaterowie bywali na podobnych poziomach  _________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

|
|
ale o co chodzi: "walczc z kompem"?? o to co napisalem wyzej??
aha sprawdzilem tez na czarne smoki i zaniemowilem - zostalo 16 behemotow!! no a tytani tak jak pisalem rozniosly behemoty bo zanim te doszlo to zginelo, po dwoch strzalach 15... i po bitwie zostalo 35 tytanow.  pozdrawiam
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Krzyżowiec

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

|
|
zagralem - rycerz na barbarzynce, nic nie zmienialem w statystykach i ...jeszcze wieksza masakra archaniolow - zostalo mi 14 behemotow !!
jesli nie o to ci codzi arrtee, to napisz mi jak przeprowadzic ten test bo bardzo mnie zrzera ciekawosc i chcialbym aby bylo jak najbardziej zgodne z prawda. dzieki.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Baron

Miasto: Żywioły i Twierdza
|
|
To proste:
fakt, chociaz z drugiej strony: archaniol - 30 atak i obrona i 50 obrazenia. behemot 19 atak i obrona i 30-50 obrazaenia. i teraz fakt ze behemot obniza u atakowanej jednostki obrone o 80% oznacza ze archaniol ma zaledwie 6 pkt obrony na 19 behemota roznica wynosi 13 na korzysc behemoata, gdy roznica w ataku wynosi 11 na korzysc archaniola i do tego roznica 50 pkt
Behemot 19-19-30-50-300
Arch----- 30- 6 -50---- 250 minus 80%
Behemot zadaje 66 obrazen.
Arch----- zadaje 78 obrazen.
>>>>>
Archaniol atakuje pierwszy.
Gdy jest po 50.
W pierwszym ataku Arch ginie 13 Behemotow(50X 78=3900)
B:w kontrataku 37X66=2442 9 Archaniolow
B:w ataku kolejnych 10 (2442)
......
A:kontrataku 31AX78 =2418 8 behemotow
i w ataku kolejnych 8 (2418)
>>>>>>>
Behemoty kontratak 17 X 66= 1122 straty 5A
i ataku 1122 straty 5A
.......
Arch kontratak 21 X 78 = 1638 (5 B)
atak 1638 znow 6 B
....
Behemoty kontratak 6 X 396 1A
atak 6 X66=396 2A
Archanioly koncza atakiem i kontratakiem.
Arch koncza zostaje 18 Archaniolow.
>>>>>
Szybkosc Arch rozstrzyga walke bo atakuja pierwsze!
Ale szybkosc wcale nie jest tutaj decydujaca gdy jest wiecej jednostek.Przeciez mozna zaatakowac samotne Arch cala armia oslepiajac czempionow i Gryfy!
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pedro93

Miasto: !! FORTECA !!
|
|
to wszystko zależy jeśli mam 50 tytanów na 50 behemotów to się tylko uśmiecham  ale jeśli mam na przyklad 50 hydr to już sprawa niejest taka prosta  i też zależy do czego chcesz jej używać tytan może iść się lać i stanąć w obronie, taka hydra to tylko do obrony za to diabel archaniol czy behemot to tylko do ataku
chociarz fakt faktem że behemoty są potężne i niejest łatwo znimi walczyć
Pzdr. _________________ "Ani połowy spośród was nie znam nawet do połowy dobrze, jak bym pragnął ; a mniej niż połowę z was lubie o połowe mniej, niż zasługujecie"-
Bilbo do gości podczas przyjęcia urodzinowego
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Shared

Miasto: Lochy
|
|
Zgadzam się z autorem tego tematu, Behemoty są w pierwszej trójce jednostek 7 poziomu, ze względu na piekielnie silną własciwość - wszyscy wiedzą jaką  , ale też choćby za to, że już mozemy je miec (jak się nam poszczęści) w 2 dniu, no i te 300 HP, też robi swoje... _________________

|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|