| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Czy szybka walka jest pożyteczna ?? |
| TAK |
|
17% |
[ 7 ] |
| NIE |
|
19% |
[ 8 ] |
| Czasami tak a czasami NIE |
|
51% |
[ 21 ] |
| NIe mam zdania, (bo np. nie używam) |
|
12% |
[ 5 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 41 |
|
| Autor |
Wiadomość |
BoW

Imię: Maciek
Miasto: Zamek
|
|
tak się zastanawiam,który z was używa szybkiej walki ??
Szybkiej walki radze używać jak:
-Albo nie masz księgi zaklęć ^-^ albo masz ogromną wiedze (Komputer cały czas używa zaklęć)
-Masz ogromną armie i atakujesz silne jednostki bądź wroga
Ja jej używam bo jak się jej nie używa to gra za bardzo się ciągnie
a co wy o tym myślicie ?? _________________ Chelsea Rulezz
Zamek>>>>Bastion>Inferno=Twierdza>Nekropolis>Forteca=Loch>>>
Cytadela>>>Wrota Żywiołów
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emil Ostatni Samuraj

|
|
Najlepiej używać już przy wskrzeszeniu na mistrzu, bo tak to na każdej potyczce można tracić, niby niewiele, ale to się sumuje.
Przy nekrosie np. lepiej nie używać, jeśli nie mamy jeszcze ulepszonych wampów, bo idzie nimi do przodu i często traci.
Przy dużych bitwach z komputerem nieraz potrafi mieć mniejsze straty ode mnie, ponieważ komp inteligentnie atakuje wszelkich strzelających. Ale zdaża się, że raz wygra bez strat a za drugim pojdzie Ci 5 archaniołów, bo zamiast wskrzeszać komputer zacznie robić żywiołaki :d
no i przede wszystkim, jak nie gramy z wymagającym graczem, tylko z komputerem, jest to oszczędność czasu 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mendoza

Imię:
Miasto: NEKROPOLIS
|
|
Ja nigdy nie używam szybkiej walki w żadnych okolicznościach. Wolę walczyć samemu i mieć pretensje do siebie,że tyle,a tyle ludzików straciłem,aniżeli oddać ich pod władanie komputera,który nie zawsze okazuje się być inteligentny. _________________ Watch your back living corpse...The Lord of the Darkness`s comin
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pawasko

Miasto: Lochy, Bastion, Zamek
|
|
Według mnie jest przydatna :-)
Pamiętacie kampanię Igranie z Ogniem, 2 misję, gdzie trzeba było oflagować wszystkie siedliska potworów? (tych siedlisk było bardzo, bardzo dużo i strzegły je armie umarlaków, które nigdy nie uciekały  )
W tej misji szybka walka jest bardzo praktyczna. Nie trzeba dzięki niej prowadzić tylu walk- to tylko strata czasu. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
erolec

Miasto: NEKRO
|
|
ja też są dzę że ta opcja jest przydatna kiedy masz ogromną armię i atakujesz coś słabego. z lepszymi jednostkami i worgiem wolę walczyć normalnie _________________
mój avek i userbar wykonałem ja, więc nie możesz ich używać!
nekromaniak pozdrawia cię! 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
szmeto

Imię: Tomek
Miasto: Lochy, Nekropolis
|
|
a ja wogóle nie używam szybkiej walki  . Dla mnie to glupota, bo przecież gra w strategię, więc poza myśleniem o ekonomii ważny jest też zmysł taktyczny. Jak chcę bawić się tylko w ekonomię to lepiej włączyc jakiegoś tycoona  . Poza tym walka to dla mnie największa frajda w HoMMie  - tak przyjemnie poprowadzić armię do finałowej batalii  _________________ Z uśmiechem panowie, z uśmiechem – nie wypadać z roli!
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
erolec

Miasto: NEKRO
|
|
dla mnie niszczenie wszytskich oddziałow jednym pierdnieciem do nie jest dobra zabawa. dopier kiedy jest np. horda up. centaurów to mam zabawę. szanuję twoją opinię ale jest ona moim zdaniem niesłuszna. _________________
mój avek i userbar wykonałem ja, więc nie możesz ich używać!
nekromaniak pozdrawia cię! 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Black Alamar Strażnik Podziemia

Imię: Bartek
Miasto: Loch, Bastion i Forteca
|
|
A ja zgadzam się ze Szmetem. HoMM to gra strategiczna, powinno się w niej kontrolować oddziały i prowadzić je w każdej bitwie. Co to za strategia, jeśli komp walczy właściwie sam ze sobą? W tej grze nie liczy się tylko ekonomia, ale też sprawne dowodzenie oddziałami. Jeśli nie ma się w danej chwili dużo czasu można przecież zapisać grę i kontynuować ją później. _________________
http://wbattlecry.mojeforum.net - zapraszam na forum o Warlords Battlecry
CHELSEA FOREVER!
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
BoW

Imię: Maciek
|
|
ale to jest nudne jak atakujesz ciągle słabe jednostki
jak ostatnio grałem z szybką walką i zaatakowałem 1000 archaniołów,3000 mnichów i 400 złotymi smokami 1400 żywiołaków wody to straciłem 1000 archaniołów[/i] _________________ Chelsea Rulezz
Zamek>>>>Bastion>Inferno=Twierdza>Nekropolis>Forteca=Loch>>>
Cytadela>>>Wrota Żywiołów
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

Miasto: xxxxx
|
|
Osobiście nie ufam czemuś, co nie myśli...
Zdecydowanie nie. _________________ Ein Welt => ein Meister => Salamander
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| BoW napisał: | | ale to jest nudne jak atakujesz ciągle słabe jednostki |
Słabe jednostki zazwyczaj uciekają na widok silnej armii, więc nic z tego nie wychodzi. Zgadzam się z Salamandrem: jak mam zaufać kompowi, który nie myśli i przeciwko któremu przecież najczęściej walczę. _________________
CHELSEA FOREVER!
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
redgreen

Imię: Bartosz
Miasto: Bastion
|
|
| pawasko napisał: | Pamiętacie kampanię Igranie z Ogniem, 2 misję, gdzie trzeba było oflagować wszystkie siedliska potworów? (tych siedlisk było bardzo, bardzo dużo i strzegły je armie umarlaków, które nigdy nie uciekały )
|
| Black Alamar napisał: | | Słabe jednostki zazwyczaj uciekają na widok silnej armii, więc nic z tego nie wychodzi |
A jednak jest przydatna  _________________ arrtee(tm) edit: Napomnieliśmy... Reklama reklamą, ale możesz postarać się o mniejszy baner
PS. Tego edita możesz sobie usunąć.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
Napisałem zazwyczaj uciekają  . Ale mimo wszystko nie ufam kompowi, jak można grać w strategię, gdy komp wszystko za nas w bitwie zrobi? _________________
CHELSEA FOREVER!
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
redgreen

Imię: Bartosz
Miasto: Bastion
|
|
| Black Alamar napisał: | Napisałem zazwyczaj uciekają . Ale mimo wszystko nie ufam kompowi, jak można grać w strategię, gdy komp wszystko za nas w bitwie zrobi? |
Ja tam bym zaufał jak mam 120 czarnych smoków a na droze stoją mi zobie po 7 w każdym odziale i nigdy nie uciekają _________________ arrtee(tm) edit: Napomnieliśmy... Reklama reklamą, ale możesz postarać się o mniejszy baner
PS. Tego edita możesz sobie usunąć.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mikael

Obecnie zbanowany Dołączył: 27 Cze 2007 Pochwał: 3 Posty: 122
Miasto: Bastion,Nekro
|
|
Jak mam armie i nabijam poziom hirowi to daję szybką walkę.
Ale jak mam bitwę z kompem to jej ''nie ufam''  _________________
sportforum.xad.pl - forum o sporcie!
Zarejestruj się!
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nagash

Miasto: Nekropolia
|
|
Ja nigdy nie używam szybkiej walki, raz że lubie sobie powalczyć a dwa że nie ufam komputerowi. _________________ Takich dwóch jak nas trzech to nie ma ani jednego.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
deathmaster

|
|
Op pierwsze ta opcja wogóle się nie nadaje na początek gry. Kiedy mam już miażdżącą przewagę to włączam sobie tą opcje bo nie chce tracić czasu na walki które i tak wygram. Kiedy widze godnego przeciwnika to opcję tą wyłączam. Co do samej autowalki to zawsze mam mniejsze bądź równe straty (równe w wypadku walki bez strat  ). Komputer gra bardzo ofensywnie i od razu ładuje wszystkim do przodu co w wypadku obrony zamku jest samobójstwem a w wiekszości przypadków lekkomyślnością.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kudłaty

Imię: Kacperek xD
Miasto: Twierdza, Wrota Żywiołu
|
|
Też, nie używam szybkiej walki i nie przepadam za nią. Wolę klasyczną walkę, lubię sobie powalczyć z potworkami.  Szybka walka zabiera tej wspaniałej grze swój klimat i komputerowi lepiej nie ufać. _________________

|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
reeabok man

Obecnie zbanowany Dołączył: 24 Lip 2007 Zakaz pisania Ostrzeżeń: 5 Posty: 282
Miasto: Lochy
|
|
Nie, nie używam tego w walce np z 200 troglodytami, a mam legiony armii. Może komputer bezmyślnie stracić armię ,albo bezmyślnie wykorzystać manę na takie słabiutkie jednostki. _________________ Gothic3 polecam tą grę jeśli macie dobre kompy.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sandro

Obecnie zbanowany Dołączył: 23 Wrz 2006 Zakaz pisania Pochwał: 2 Ostrzeżeń: 3 Posty: 462
Miasto: Nekropolis
|
|
chyba w wogu jest taka opcja szybka walke bez uczycia magii...
a watpie ze chce ci się wykanczac np. w pogromcy smokow te rdzawe smoczki po kolei jak ich na mapie jest mi po tad
_
 _________________ "Nie możesz pokonać Śmierci"
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|