Centrum Heroes 3
 Album   FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Centrum Heroes 3 - Forum
Forum poświęcone kultowej grze Heroes of Might & Magic III

Tibia

Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Centrum Heroes 3 :: Forum Strona Główna -> Gry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kudłaty

<nałogowy pisarz>

Imię: Kacperek xD
Miasto: Twierdza, Wrota Żywiołu

PostWysłany: Pią, 27 Lip 2007, 19:13    Temat postu: Tibia
Odpowiedz z cytatem

O Tibii - gra MMORPG, akcja dzieję się w świecie magii. Wcielasz się w życie bohatera tej gry - człowieka. Możesz być kobietą lub mężczyzną. Zdobywasz levele pieniądze na zabijanie potworów. Kupujesz nowe wyposażenie, np. zbroję, miecz itp. Gra z biegiem czasu uzależnia coraz bardziej, przez niektórych jest nazywana wirtualnym narkotykiem.

Co zrobić jak się uzależniłeś - polecam stronę tibiistop.prv.pl jest tam napisane wiele porad jak się od tego uzależnić. Pamiętaj porzucaj ją stopniowo, a nie od razu! Trzeba grać, ale z dnia na dzień zmniejszać ilość grania. I pamiętaj są rzeczy o wiele ważniejsze od niej jak, np. : rodzina, przyjaciele, wiara, szkoła.

Moja opinia: Ja uważam ,że ta gra nie ma większego sensu. Sam w nią kiedyś grałem i to był mój wielki błąd. Byłem uzależniony, grałem całymi nocami, nie widziałem innego świata poza Tibią. Z biegiem czasu stawałem się coraz bardziej agresywny i obojętny na życie. W końcu zobaczyłem, że coś jest ze mną nie tak i znalazłem w google wyżej wymienioną stronę - Tibii Spot tam znalazłem metody na od uzależnienie się. Pomogło po dwóch miesiącach. Nie gram w tą grę już półtora roku. Wielce żałuję, że zacząłem. Nie polecam tej gry i jestem przeciwko niej.

Ps. Już nie spamuję i pisze dłuższe posty.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email    
reeabok man

<aa dysortografik>

Obecnie zbanowany
Zakaz pisania
Ostrzeżeń: 5
Miasto: Lochy

PostWysłany: Pią, 27 Lip 2007, 19:18    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

OMG przykro mi to mowić ale tibia jest według mnie,NAJGORSZĄ GRĄ NA ŚWIECIE

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Mikael

<bad user>

Obecnie zbanowany
Pochwał: 3
Imię:

PostWysłany: Pią, 27 Lip 2007, 19:31    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nigdy w to nie grałem, i nie zamierzam grać!

NAJGORSZA GRA NA ŚWIECIE!!! ZgrzytZgrzytZgrzyt

sportforum.xad.pl - forum o sporcie!

Zarejestruj się!

Powrót do góry
redgreen

<aa aktywny>

Pochwał: 9
Imię: Bartosz
Miasto: Bastion

PostWysłany: Pią, 27 Lip 2007, 23:57    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Nigdy w to nie grałem

Cytat:
NAJGORSZA GRA NA ŚWIECIE

WTF???

W sumie sam nie grałem w tą ekhm grę, aczkolwiek mam kolegów kturzy grali bądź grają i rzeczywiście uzależnia. Do tibi nic mnie nie ciągnie w sumie...

Powrót do góry
Alessandro

<znajomy>

Miasto: necropolis :D

PostWysłany: Nie, 29 Lip 2007, 19:42    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

hmmm tibia... "troszke" się w to gralo swojego czasu Cool ale ciesze się, ze juz w to nie gram bo jak to niektorzy mowia "tibia to waste czasu" Wink z reszta jak kazda inna gra w "nadmiarze" Wink

Powrót do góry
reeabok man

<aa dysortografik>

Obecnie zbanowany
Zakaz pisania
Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Nie, 29 Lip 2007, 20:52    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

W troszkę się w to grało? W to się nie powinno grać wcale

Powrót do góry
macioz

<bywalec>

Pochwał: 1
Imię: Maciek
Miasto: Lochy , Forteca ,Cytadela

PostWysłany: Nie, 29 Lip 2007, 21:04    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

W tą (no dobra niech bedzie) gre swego czasu grali prawie wszyscy chłopacy z mojej klasy (ja zostałem i jeden co neta nie miał) , na szczęście wszyscy zrezygnowali Very Happy , nie stało im się nic takiego (zmarnowali tylko część życia Razz) , bardzo mnie denerwowalo że oni wszyscy na przerwach się zbierali i non stop gadali o tibii . Co do samej tibii nie wiem jak w takie coś można grać ? Postacie wyglądają jak zrobione w 5 minut na paincie , a nawet nie wiem czy są tam chociaż jakieś questy , bo co to za zabawa caly czas nabijać level?

Warcraft is my "fajwrite" game

Powrót do góry
Alessandro

<znajomy>

PostWysłany: Nie, 29 Lip 2007, 22:23    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

heh reeabok to samo mozna napisac i o h3, po co w "to" grac... jest mnowstwo gier o lepszej grafice, muzyce, grywalnosci, etc. jednak jest jedno male "ale", ktorym jesy klimat gry i ktory decyduje, ze ktokolwiek gra w dana gre... ofc dla wiekszosci ludzi klimat się nie liczy i nie ma dla nich roznicy miedzy, np. quakem a pierwsza inna "strzelanka", przeciez i tu i tu strzelasz do wszystkiego... gralem w tibie dlatego, iz dla mnie 5 lat temu (bo wtedy zaczynalem grac) ta gra byla quakem wsrod mmorpg-ow i na to skladalo się wiele czynnikow, ktorych nie bede wymienial bo nie o to tutaj chodzi... drugim duzym + tej "najgorszej gry na swiecie" sa ludzie, ktorzy w nia graja (jakies 5% calego ogolu bo wiekszosc to typowe nabki, ktore nie potrafia wbic 20 lvl) na ktorych w tej grze mozna polegac zawsze i wszedzie i ktorzy sa jakby virtualnymi dobrymi kolegami. ofc jesli ktos w to nie gral to nie zrozumie i dlatego prosze Cie jesli czegos nie doswiadczyles to nie pisz, ze jest najgorsze, bo z takim wnioskiem moze wyjsc tylko osoba, ktora zna temat, a nie taka ktora cos raz widziala, slyszala, etc.

heh caly ten topic skojarzyl mi się z tematem marijuany... najwiecej o niej gadaja Ci co nigdy nie widzieli jej na oczy Wink z reszta nvm...

PS. jesli ten post kogos urazil, obrazil to przepraszam Zajefajnie, ale jestem po dlugiej podrozy... peace szacun pzdr!!! etc. Laughing

Powrót do góry
Kudłaty

<nałogowy pisarz>

PostWysłany: Nie, 05 Sie 2007, 15:42    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

macioz napisał:
Postacie wyglądają jak zrobione w 5 minut na paincie
Mi się podoba grafika w Tibii (to nie znaczy, że lubię tą grę) i postacie według mnie wyglądają dobrze (nie za bardzo lubię nowoczesną grafikę 3D jak, np. w Heroesie V). Dla porównania zrobiłem postać w paincie w 5 minut i dodałem przykładową z Tibii. Wink

Dobra, a może teraz napiszecie czy zdarzyły się w waszej miejscowości lub okolicach jakieś przypadki pobicia, wymuszania pieniędzy, szantażowania itp.
Ja napiszę pierwszy:

- ciężkie pobicie w lesie za zhakowania konta
- pobicie za zabicie postaci w Tibii (powtarza to się bardzo często)
- szantaż, żeby pewna osoba dała ci pieniądze w tej grze (też zdarza się bardzo często)
- zniszczenie monitora, ponieważ mama pewnego tibiarza za zbytnio długą grę w tibię zabrała mu myszkę i klawiaturę i powiedziała, że z resztą może robić to chce, a on rzucił monitorem o ścianę

I na razie tyle, jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę. Wink

Powrót do góry
Disturbed_One
TechnoViking fan
TechnoViking fan

Pochwał: 19
Imię: Maciej
Miasto: Lochy, Cytadela

PostWysłany: Nie, 05 Sie 2007, 15:46    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To ja może powiem, że był jeden przypadek w Brazylii, gdzie 16-latek pożyczył 12-letniemu koledze trochę kasy w Tibii, tamten nie mógł mu z jakiegoś powodu tych pieniędzy oddać. Za karę starszy po prostu zabił młodszego... piłą ogrodową. Widziałem policyjne zdjęcia ofiary i uwierzcie mi, nie warto robić takich rzeczy dla pikseli.

Powrót do góry
Kligor16

<częsty bywalec>

PostWysłany: Sro, 15 Sie 2007, 17:04    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

wezcie jak mozna się zachwycac taką beznadziejną grą? przeciez ta gra nie ma sensu. qesty są bez sensu (trzeba znalesc jakąs skrzynke),klimatu dla mnie nie ma i w ogole ta gra to jedno wielkie badziewie! i wiecie co? ja myśle ze ci ktorzy grają w tą gre to oni jej nie lubią tylko szukają pretekstu zeby rzucic w kogos krzeslem Wink

Powrót do góry
Emil
Ostatni Samuraj
Ostatni Samuraj

Pochwał: 11
Miasto: Zamek

PostWysłany: Sro, 15 Sie 2007, 17:27    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Znam sporo osob ktore w tibie graly, m.in. moj brat wiec sporo się orientuje o co tam chodzi (proszenie o zwolnienie kompa przez 3h robi swoje Razz). Prawda jest ze ta gra uzaleznia, jednak nie wydaje mi się ze znacznie bardziej niz inne tego typu gry. Kto jak kto ale fani hero3 nie powinni się czepiac grafiki (w tym sensie, ze przeciez hero to tez nie nr 1 na rynku a jednak wciaga). Grywalnosc? Skoro tylu ludzi w tlucze to nie jest tak zle. Najwiekszym problem jest przede wszystkim WIEK graczy.
Jezeli dziecko 12 letnie czuje ze ma wladze (wysoki lvl, bogaty czy co tam się liczy) to latwo go wciagnac w ten swiat bardzo gleboko. A jak to jest z pragnieniem wladzy i czego się dla niej nie robi wiemy doskonale chociazby od naszych przedstawicieli w sejmie Razz
O ksztalcie gry decyduja osoby emocjonalnie niedojrzale, nieposiadające wyksztalconego systemu wartosci. Traktuja gre jak druga rzeczywistosc (znajduja bowiem wiele analogi: "przyjaciele", rozmowy na zywo, "wspolne przygody" itp). Dlaczego wlasnie w tibi jest ten problem? Pewnie dlatego ze jest tak banalna w obsludze, darmowa i nie wymaga praktycznie nic.
I to co mnie draznilo najbardziej: ortografia! pomijam fakt ze moj brat po miesiacu zaczal mowic po "angielskawemu". Ale gdy spogladalem na jego rozmowy i widzialem "muj", "wieżę ci", "chociasz" itd to az się gotowalem.

Na koniec info pozytywne: gra jak szybko uzaleznia, tak szybko się nudzi i po 3 miechach nie ma po niej sladu Smile

Powrót do góry
Kudłaty

<nałogowy pisarz>

PostWysłany: Sro, 15 Sie 2007, 21:32    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Tak jak już pisałem grałem w tą grę, ale to był błąd. Zacząłem w nią grać bo chciałem oderwać się od tego świata. Miałem słabą psychikę i nie miałem żadnych przyjaciół (do dziś nie mam, to może napisze dlaczego, mieszkam w miejscowości która ma pięć tysięcy mieszkańców. Nie ma osoby o podobnych zainteresowaniach do moich, wszyscy tylko tylko palą szlugi, piją napoje alkoholowe i dołują ludzi. Szukałem nikt z mojej miejscowości nie nadaje się na mojego przyjaciela. Nabijają się z Heroesa, mówią, że to gra dla kujonów, a sami uznają tylko Tibie, Need for Speeda i różnego typu strzelanki). Dobra to ja już kontynuuję. Więc zacząłem grać w Tibie, miałem wtedy 10 lat. Przestałem myśleć o dołujących mnie ludziach, zacząłem się zmieniać na gorsze. Grałem po nocach, ale na szczęście nie pogorszyłem się w nauce. Nikt w tej grze nie znał mojego pseudonimu, więc wielką radość dawało mi zabijanie postaci moich prześladowców i różnych osób z mojej mieściny. Nie gram w to już półtora roku. Niestety do dziś mam z tego okresu złe wspomnienia. Nie daję się już dołować, ani ośmieszać, staję w obronie słabszych, a nie jak kiedyś byłem obojętny na ich losy, znalazłem hobby, więcej czasu spędzam rodzinie. Jestem przykładem, że Tibia może zniszczyć człowieka. Więc lepiej na zaczynać, żeby potem źle skończyć.

Powrót do góry
Alessandro

<znajomy>

PostWysłany: Sro, 15 Sie 2007, 21:56    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

heh pomimo tego, iz się tu wypowiadalem to wypowiem się ponownie:
1. to bardzo duzy + dla Emila, ktory jako jeden z nielicznych podszedl do tej gry obiektywnie i napisal bardzo konstruktywnego posta, z ktorym jak najbardziej się zgadzam Cool
2. ja tez gralem w ta gre pare lat temu i jakos zbytnio tego nie zaluje, nie uwazam abym stracil przyjaciol/kolegow/znajomych, nie pogorszyly mi się stopnie w szkole, nie stracilem kontaktu z rodzicami Wink dogadac tez się ze mna mozna bylo... jedyne czego zaluje to to, ze poznalem tam osoby na ktorych pozniej się zawiodlem, ale nvm..
3. ponownie prosze nie pisac postow typu "jak w to mozna grac...", "bez sensu" etc. bo jednak w gre ta gra codziennie ok 200 tysia graczy i o czyms to swiadczy...
4. ponownie prosze nie argumentowac swoich postow plakaniem nad grafika tej gry, poniewaz jest to smieszne, w szczegolnosci na forum heroes'ow 3... ( jako gracze h3 wiemy, ze grafika w tej grze <h3> w TYCH czasach jest krotko mowiac smieszna... ale nie o to przeciez chodzi, wazniejsza jest grywalnosc i klimat, przynajmniej dla nas i to się tyczy takze tibii)
5. nie zachecam do grania w ta gre, bo rzeczywiscie mozna się uzaleznic, ale tez jej "dyskryminuje" i jesli ktos chce... prosze bardzo... wiadomo nikt kto ma kompa z dwurdzeniowym procem na to nie pojdzie, ale jesli komus znudzily się wszystkie coliny, fify, etc.
6. teraz troszke o mnie, abyscie nie mysleli, ze jestem takim samym typem co za..bal swoja matke krzeslem Wink ja sam zaczalem grac w tibie pare latek temu (4-5) i wtedy ta gra wydawala mi się najlepszy mmorpg'em i jakos tak poszlo, ale potrafilem rozdzielic swiat wirtualny od rzeczywistego...
7. jak zwykle nie chcialem nikogo obrazic i nikogo tym postem nie atakuje Wink
8. peace! Wink

Powrót do góry
Kudłaty

<nałogowy pisarz>

PostWysłany: Sro, 15 Sie 2007, 22:25    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Niektórzy grają w Tibię dla pieniędzy, dużo sobie raczej nie zrobią. Laughing Ja za 24 level dostałem dwie dychy. Czyli więcej można na słomie zarobić. Najgorsze jak widzę sześcio - siedmio latków grających w Tibię u nas są takie przypadki, zazwyczaj są wciągani przez swoich starszych braci. Są nieświadomi, ale prędzej czy później odbije się to na ich psychice. Nawet gdy się wyjedzie na wakacje by odpocząć idziesz na obiad a tam jakieś goście o Tibii gadają, idziesz do Cafei internetowej, a tam pykają w Tibię. Ta gra to naprawdę obłęd. W sumie dwanaście osób w mojej miescowości zostało siedzieć w tej samej klasie przez to badziewie. Słyszałem o programach blokujących dostęp do Tibii, niektórzy rodzice z tego korzystają, ale i tak to zbyt dużych rezultatów to nie da. Dziecko będzie grać w Kawiarenkach internetowych i u kumpli. Tibia według mnie jest to problem krajowy (nie za duży, ale jest). Praktycznie cała Polska w to gra.

Powrót do góry
redgreen

<aa aktywny>

Pochwał: 9
Imię: Bartosz
Miasto: Bastion

PostWysłany: Czw, 16 Sie 2007, 00:39    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Widzę, że ciekawa dyskusja się wywiązała. Sam mam kolege w klasie. Gra w tibie z tego co mi wiadomo jakieś 1-2 godziny dziennie od paru lat, nie jest uzależniony, średnią ma 5.0 ( jak co roku), można z nim pogadać nie jest jakimś typem 'złego kujona'. Piszę to żeby nie było, że ludzie grający w tibię to same patałachy i nalogowcy Wink

Ten przykład pokazuje, że wszytko można jak się chce, a i tibia może być przyjmeną rozrywką niźli nalogiem. Smile

Powrót do góry
Mandryl

<częsty bywalec>

Zakaz pisania
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1
Imię: Badziewił Spasław
Miasto: Wszystkie

PostWysłany: Sob, 29 Mar 2008, 18:20    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To smutne co komp robi z ludzką psychiką...
Sam grałem kiedyś w Traviana, taką grę ekonomiczną przez internet. Wciągało mnie bardzo szybko, z dnia na dzień grałem jakieś 20 minut więcej... Bobrze że miałem brata, który co jakiś czas "zganiał" mnie od kompa żeby samemu posiedzieć Razz . Właściwie tylko on to jakoś hamował... A najgorsze było to, że jak mi niszczyli wiochę zakładałem inną na innym servie.
Wyleczyłem się po tym jak pojechałem na tygodniowy obóz na którym nie było komputerów. Po powrocie loguję się a tam parędziesiąt raportów o atakach z innych wiosek. Smutek trochę był, ale byłem przynajmniej wolny Very Happy . Od tej pory trzymam się od gier multiplayer z dużego daleka...

Powrót do góry
Wolf of the Night

<zawodowiec>

Miasto: Forteca

PostWysłany: Sob, 29 Mar 2008, 18:33    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

już się bałem że znjadę tu jakiś zwolenników tego badziewia... Razz no ale na szczęście nie zawiodłem się na Was smile

Powrót do góry
Solmyr92

<pisarz>

Imię: Krzysiek

PostWysłany: Nie, 30 Mar 2008, 12:33    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Swego czasu połowa mojej klasy w to grała(mam na myśli chłopakówsmile) wytrzymałem przy tym 10 minut zupełnie mnie nie wciągnęło;> z tego co się teraz orientuję to nikt z klasy już w to nie gra<jupi> Very Happy

P.S.
lepiej grać w ogame;]

Powrót do góry
Wolf of the Night

<zawodowiec>

PostWysłany: Nie, 30 Mar 2008, 18:18    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

lepiej grać w herosa smile

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Centrum Heroes 3 :: Forum Strona Główna -> Gry Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2