| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Czy dopisać szmeto do grających w turnieju? :] |
| Pewnie - gramy kołówkę więc musi tylko nadrobić |
|
85% |
[ 12 ] |
| Nie - był czas/boję się go |
|
14% |
[ 2 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 14 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Disturbed_One TechnoViking fan

Imię: Maciej
Miasto: Lochy, Cytadela
|
|
Witam, chciałbym ogłosić coś wszem i wobec  Emil albo Salamander, nie pamiętam dokładnie wpadł na pomysł zorganizowania Turnieju Szachowego Centrum Heroes 3, a ja zobowiązałem się założyć poświęcony temu temat
W takim razie, zacznijmy od zasad:
- O ile pomysł wypali, rekrutować będziemy ilość użytkowników będącą potęgą 2: 4, 8 albo 16. Potem albo zostaną oni podzieleni na grupy, albo zagrają systemem pucharowym.
- Grać będziemy na portalu Kurnik, pokój do ustalenia najprawdopodobniej taki, gdzie będzie się chciało wejść zawodnikom
- Czas rozgrywki 20 minut ze strony każdego zawodnika, gramy według "Kurnikowych" zasad do zwycięstwa
- Itp, itd., w razie pytań proszę pisać tutaj  Zgłoszenia także w tym temacie, dziękuję za uwagę i pozdrawiam 
Ostatnio zmieniony przez Disturbed_One dnia Sro, 30 Lip 2008, 15:08, w całości zmieniany 2 razy
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
redgreen

Imię: Bartosz
Miasto: Bastion
|
|
zgłaszam się wszem i wobec _________________ arrtee(tm) edit: Napomnieliśmy... Reklama reklamą, ale możesz postarać się o mniejszy baner
PS. Tego edita możesz sobie usunąć.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
m@ster czaku AlkoholiCzak

Imię: Częstogniew
Miasto: Cytadela
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Black Alamar Strażnik Podziemia

Imię: Bartek
Miasto: Loch, Bastion i Forteca
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
redgreen

|
|
heh, mialem tam kiedyś konto o nazwie redgreen, a jakże.  Jak ktoś ma ochotę to mogę partyjkę nawet teraz w szachy zagrać. _________________ arrtee(tm) edit: Napomnieliśmy... Reklama reklamą, ale możesz postarać się o mniejszy baner
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mały Farciarz

Imię: Marcin
Miasto: Forty-Forty
|
|
Też się zgłaszam dawno nie grałem  ale zawsze było czarnym koniem wszystkich zawodów szachowych . Tylko nie pamiętam hasła do konta ;/ _________________ Autor postu otrzymał ostrzeżenie.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Solmyr92

Imię: Krzysiek
Miasto: Forteca
|
|
no i to i ja się zgłoszę. na kurniku nie grywam ale w realu od czasu do czasu owszem;] _________________ "Dijkstra przypomniał sobie słowa Esterada w Tretogorze, gdy nadsłuchiwał kroków morderców nadchodzących ze wszystkich stron, wszystkimi korytarzami zamku."
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emil Ostatni Samuraj

Miasto: Zamek
|
|
naturalnie się zgłaszam  _________________ Katsumoto: Well, they won't surrender. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wolf of the Night

Miasto: Forteca
|
|
ja też, ja też chcę!^^ tylko przypomnęsobie na czy polegają szachy  _________________ Bibo ergo sum.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
redgreen

|
|
No to jest 8 osób...  _________________ arrtee(tm) edit: Napomnieliśmy... Reklama reklamą, ale możesz postarać się o mniejszy baner
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emil Ostatni Samuraj

|
|
9, bo Sala też chce, tylko się nie zgłosił chyba
Dziś o północy można zamknąć rekrutację - przez weekend wszyscy chętni zdążyli się chyba zgłosić. Najlepszy będzie system kołowy (każdy z każdym) po dwie partie - białymi i czarnymi. _________________ Katsumoto: Well, they won't surrender. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Disturbed_One TechnoViking fan

Imię: Maciej
Miasto: Lochy, Cytadela
|
|
9, bo Sala i 10, bo ja też chcę  Może mi coś wyjdzie
Z zamknięciem rekrutacji myślę, że zaczekamy do wtorku: Będzie to 5 dzień na zgłoszenia i może jeszcze ktoś się znajdzie. Propozycja z mojej strony dotyczy systemu gry i proponuję podzielić wszystkich na 2 grupy, w której gra każdy z każdym jak proponuje Emil po jednym razie każdym kolorem. Jakby było po 5 osób w grupie wychodziłyby po 2 najlepsze z każdej, gdyby było po 6 to możnaby pokusić się o 4 premiowane miejsca w każdej z grup - celem byłoby oczywiście przepchnięcie do sfery finałowej 4 bądź 8 graczy.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emil Ostatni Samuraj

|
|
_________________ Katsumoto: Well, they won't surrender. 
Ostatnio zmieniony przez Emil dnia Pon, 21 Lip 2008, 07:36, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Black Alamar Strażnik Podziemia

Imię: Bartek
Miasto: Loch, Bastion i Forteca
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

Miasto: xxxxx
|
|
Najpierw w ramach wyjaśnień:
Pomysłodawcą był Emil, nie ja.
Osób jest 9 wraz ze mną, nie 10. Redgreen policzył 8, ale razem z Maćkiem jak mniemam. Nie ma to jednak większego znaczenia, osobiście też preferowałbym grę w systemie "każdy z każdym" - unikniemy tym samym przypadku i zwycięzca będzie niepodważalny...
Sugerowałbym również grać na 20 minut +zakaz cofania, a przy wynikach podawać czas jaki pozostał zwycięzcy. Różnie bywa, a może się zdarzyć, że dwie lub więcej osób będzie mieć taki sam bilans i remis między sobą.
Oczywiście wszystko do przedyskutowania i uzgodnienia.
pozdr
No i żeby nie było, to oficjalnie: zgłaszam się.  _________________ Ein Welt => ein Meister => Salamander
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
redgreen

|
|
kAżdy z każdym to jednak trochę za długo...
Ja proponował bym podzielić na dwie grupy i wtedy każdy z każdym. Potem dwóch najlepszych z każdych grup i będą emocje.  Takto jedna osoba rozegra wszystkie mecze niekórzy nie zdarza, ogólnie będzie chaos.  _________________ arrtee(tm) edit: Napomnieliśmy... Reklama reklamą, ale możesz postarać się o mniejszy baner
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

|
|
Za długo? Zakładając, że będzie 9 osób, to każdego czeka 8 przeciwników, z każdym dwa razy - 16 gier. Szachy to nie Heroes - jeśli umawiamy się na 20 min, to partia trwa max 40 minut. Czyli każdy straci na tej formule 640 minut... _________________ Ein Welt => ein Meister => Salamander
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emil Ostatni Samuraj

|
|
| Salamander napisał: |
Sugerowałbym również grać na 20 minut +zakaz cofania, a przy wynikach podawać czas jaki pozostał zwycięzcy. Różnie bywa, a może się zdarzyć, że dwie lub więcej osób będzie mieć taki sam bilans i remis między sobą.
|
Zakaz cofania jak najbardziej - innej opcji nie widzę
Z tym czasem to przesadziłeś, nie po to jest dany, by istotne było, by go nie zużyć.. Jeśli zdecydujemy się na kołówkę (co popieram) to jest wiele metod wyłaniania zwycięzców. O ile system Koyi jest wątpliwy, to system Sonneborna-Bergera sprawdza się od lat na turniejach. W razie czego jeśli i duże i małe punkty będą takie same, to zawsze decydować może progress, ale NIE CZAS  _________________ Katsumoto: Well, they won't surrender. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

|
|
Więc max 15 minut na grę sugeruję...  _________________ Ein Welt => ein Meister => Salamander
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
redgreen

|
|
Najlepiej 3 minuty, wtedy jest prawdziwy hardkor.
Więcej czasu jest dla mięczaków.  _________________ arrtee(tm) edit: Napomnieliśmy... Reklama reklamą, ale możesz postarać się o mniejszy baner
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|