Centrum Heroes 3
 Album   FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Centrum Heroes 3 - Forum
Forum poświęcone kultowej grze Heroes of Might & Magic III

Uprzejmie proszę o pomoc =)

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Centrum Heroes 3 :: Forum Strona Główna -> Gra wieloosobowa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pablossoyos

<czytelnik>

Miasto: Nakreopolis

PostWysłany: Pią, 16 Lis 2007, 21:37    Temat postu: Uprzejmie proszę o pomoc =)
Odpowiedz z cytatem

Witam . Jestem nowym użytkownikiem forum i przychodzę z prośbą o pomoc.Chciałem zagrac z kolegę przez hamachi. Dołączyłem do sieci. Wszystko w porzodku . Firewall wyłączony . Gdy kolega stawia gre to w ogole jej nie widze, gdy ja stawiam gre ,to on widzi ale nie moze do niej dołączyć.
Mam router ,który dzieli pasmo na 2 komputery, jednak mam Zewnetrzne ip..

Gdy uruchamiam grę i daje multiplayera na tpc/ip to mam na górze adres ip :192.x.x.x ,a z tego ci mi się wydaje powinien byc ten z hamachi cos w stylu 5.x.x.x .

Czy ktoś może pomóc . Bede wdzieczny:cry:

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Emil
Ostatni Samuraj
Ostatni Samuraj

Pochwał: 11
Miasto: Zamek

PostWysłany: Sob, 17 Lis 2007, 13:20    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Wprawdzie niedługo będe mieć oddzielny net dla siebie Razz Ale do niedawna miałem ten sam problem co Ty.

W routerze także znajduję się firewall, który blokuję hamachi. Nie znalazłem odpowiedzi na pytanie jak to zrobić (albo były i sobie nie poradziłem Smile). Najprostszym wyjściem jest chwilowe wywalenie kabelka do routera i podłączenie pojedyńczego kompa, co pozwoli Ci na grę. Jednak nie wiem co na to pozostali, którzy korzystają z sieci Smile.

Niemniej linki podane przez Sharpshooter'a w innym temacie w tym dziale pomogą Ci odnaleźć dane porty za to odpowiadające. Powodzenia;p

Powrót do góry
sharpshooter

<aa pomocny>

Pochwał: 10
Imię: Mać :]
Miasto: Bastion

PostWysłany: Sob, 17 Lis 2007, 21:56    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

taa, przeczytaj to od samego początku:
http://www.heroes3.mojeforum.net/viewtopic.php?t=1906
dodałem posta o pingach..,jeśli nie pomoże to przyczyną może być źle skonfigurowany router.., jeśli tak, w związku z tym proponuję zmianę tematu tego wątku na "cośtam, pomocy, problemy z routerem"Swego czasu szarpaliśmy się z Emilem ale rady nie daliśmy, a może ktoś będzie miał jakieś wskazówki jak się do tego specyficznego problemu zabrać.

Powrót do góry
Salamander
Mistrz Jedi
Mistrz Jedi

Miasto: xxxxx

PostWysłany: Nie, 18 Lis 2007, 03:42    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Hmm... mam router, ale opisane przez was problemy są mi zupełnie obce... Shocked

Zrób tak:
wyłącz zaporę systemu Windows, wyłącz firewalla, wyłącz antywirusa, włącz hamachi, wyłącz przeglądarkę internetową, następnie uruchom i wpisz cmd, a później netstat i enter - wyświetlą się połączenia z internetem. Jeśli będą jakieś podejrzane, albo będzie strasznie dużo, to skanujesz ad-awareem, jakimś antywirusem i usuwasz ciastka z przeglądarki oraz opróżniasz Temp (do ostatnich dwóch czynności zalecam użyć CCleaner). To może blokować połączenie (musi być albo duży syf, albo dużo syfu). W Hamachi ustawiasz siec\logowanie etc. Włączasz Heroes, gra wieloosobowa, TCP/IP, dajesz hostuj, kolega podobnie, ale tutaj klika szukaj gier (trzecia opcja), wpisuje Twoje IP z Hamachi i powinno was połączyć. Może też się zdarzyć, że Twój firewall będzie blokował podłączenie się kolegi, dlatego proponuje spróbować, się podłączyć przy wyłączonych zabezpieczeniach i w razie powodzenia, podnosić poziom trudności... smile

Co do zapory systemu Windows, to osobiście z sharpshooterem się nie zgadzam... smile To jest tak beznadziejne, tak dziurawe (na najnowszych aktualizacjach), że jedyny efekt działania tej opcji to zżeranie pamięci. Jak to wyłączymy, to ryzyko drastycznie nie rośnie - routery mają wbudowane firewalle, każdy zapewne używa własnego i antywir też chroni.

Cóż... powodzenia. Wink

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Centrum Heroes 3 :: Forum Strona Główna -> Gra wieloosobowa Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1