| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Czy jesteś zadowolony ze swojego lompa? |
| Jak najbardziej tak |
|
25% |
[ 6 ] |
| Nie to shit jakich mało :P |
|
29% |
[ 7 ] |
| Nawet ale przydałoby się go podrasować jakoś |
|
45% |
[ 11 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 24 |
|
| Autor |
Wiadomość |
m@ster czaku AlkoholiCzak

Imię: Częstogniew
Miasto: Cytadela
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
smokus

Obecnie zbanowany Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 51
Miasto: Lochy
|
|
A o to mój komp:
Procek-> Amd Athlon 1.46 ghz (wiem wiem mało)
Ram-> 512 ale 448 bo zintegrowana karta
Karta graficzna->GeForce 6610 128mb shader model 3.0
Dysk -> 60 GB
Mysz -> Logitech czarna jak noc
Klawiatura -> Logitech ps.właśnie z niej pisze
Monitor -> Podobny jak u M@ster Czaku
Głośniki -> Ibox ze wzmacniaczem i 2 głośnikami
i tyle na tyle
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
matti

Imię:
|
|
Procesor: Intel Core 2 Duo E4300 1,8GHz
Pamięć: 1GB
Dysk Twardy: 250 GB
Karta Graf.: Intel GMA 950 (najsłabsze ogniwo  )
Monitor: LCD Philips 19'' panoramiczny
Głośniki: Creative T6100 5.1
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kudłaty

Imię: Kacperek xD
Miasto: Twierdza, Wrota Żywiołu
|
|
Procesor - Amd Athlon 1.10 ghz
Ram - 256
Karta graficzna - GeForce 6610 128mb shader
Dysk - 40gb
Mysz - lepiej nie mówić AYTECH
Klawiatura też stara OPTIMUS
Głośniki - Multi-Media _________________

|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcellomar

Imię: Mariusz
Miasto: Zamek
|
|
Nie ma się czym chwalić, ale proszę:
Intel Pentium IV 2,6 GHz
246 MB RAM
25 GB HDD
grafika Intel Extreme Graphics 2 (32 MB) - oj pieta achillesowa
muzyka Sound Blaster Audigy
mysz optyczna i klawiatura standard
głośnik Creative
monitor Hyundai 15" deluxscan s570 zwykły
drukarka też się liczy? Lexmark wielofunkcyjny
Ostatnio zmieniony przez Marcellomar dnia Pon, 14 Sty 2008, 18:16, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arrtee(tm)

Miasto: ZaMeK
|
|
Domowy komp (już 5 letni)
Procesor: Athlon XP 2200+ (1,8 GHz)
Pamięć: 2 x 256 MB
Grafika: GeForce MX 440, 64 MB (najsłabsze ogniwo)
HDD: Barracuda VII - 200 GB
Dźwięk: Wbudowany na płycie + mini wieża + głośniki 4.1
Monitor: LG F700B 17"
Sprzęt na którym obecnie pracuję
Toshiba Satellite A200-1HV:
Procesor: Intel Core 2 Duo (2 x 1,7 GHz)
Pamięć: 2 048 MB (1 792 dostępne)
Grafikia: GeForce Go 7300 256+256 MB
HDD: 200 GB
Dźwięk: Wbudowany
Matryca: 15,4" (16:9)
Dodatkowo: Mysz optyczna, słuchawki+mikrofon
 _________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej - A. Einstein
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
matti

|
|
A no to też może podam domowy, ten wyżej to był hm.. powiedzmy że własny. Więc komp domowy:
procesor: Athlon 1700+ (1,1GHz)
pamięć: 384 MB
grafika: Nvidia Geforce MX 400 64 mb
dysk: 40GB
monitor: Samsung crt 17''
głośniki: obecnie sam suboofer, bo coś padło planuję zakup taniego zestawu 2.0 lub 2.1
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

Miasto: xxxxx
|
|
Pentium 101 MHz, 8 MB SD Ram, grafika zintegrowana na płycie 1 MB, dźwięk zintegrowany na płycie, karta sieciowa także. HDD 1 GB, system operacyjny - Windows 95.
Monitor - Dell 14".
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pentacz

Imię: Bartek
Miasto: eh jest ich dużo
|
|
jak już o takich rzeczach to mogę powiedzieć: nie kupujcie nigdy celerona, raczej szkoda kasy na pentium więc athlon. Widziałem różne testy i wiem jak to wygląda więc na gry celeron jest mniej więcej 1/3 wartości athlona(tej samej wartości).
No i na pewno polecam krótkowzrocznym monitor LCD - odkąd go mam wzrok się dużo mniej męczy... plus antyrefleksy szkła to bardzo niewielki wpływ.
A mam taką największą zagadkę mojego życia:
Komp w domu rodziców: 2ghz celeron, ati radeon 9200 64mb, 700 ileś ram (512+256) i - teraz uwaga! - rezultaty:
- CounterStrike(ciężko znaleźć w dzisiejszych czasach już wymagania) - minimalna rozdzielczość nie chodzi ładnie płynnie, maksymalna zadziera.
- Diablo 2 (jw) - dzieje się coś więcej na ekranie zadziera, wielokrotny teleport nieopłacalny bo zbytnio spowalnia, 8graczy na ekranie na baalu to 1klatka na chyba 3sekundy.
Pytałem kogo się dało, różnych znajomych z gier, którzy mieli duże pojęcie o kompie lub byli informatykami - kiedy miałem 256ram każdy wymieniał to a potem to już bardzo różnie. często były gadki o sterownikach systemie itp ale miałem już wszystkie po kilka więc raczej odpada:)
Aha i finał  Chociaż zagadka pozostaje nierozwiązana to jest prawie pewny trop - kumpel jak się okazało ma idealnie ten sam komp co ja tylko athlon a nie celeron i 256ram - CS śmiga na max rozdzielczości idealnie super płynnie.
Najbardziej intrygujące w tym wszystkim jest to, że jakim cudem nawet najgorszy śmieć procek ale 2ghz może sprawić że mi ledwo śmigają gry sprzed 8(?) lat które zalecane wymagania mają na 200-400mhz... ?
arrtee(tm) edit: a sprawdź chłodzenie procka Można też rozkręcić kompa i go przeczyścić. Możesz również mieć zamulony dysk. Polecam zrobić pełny defrag jakimś konkretnym programem (nie windowsowym).
I jeszcze jedno: często występują problemy z dokładanymi pamięciami - jak miałeś 256 i dokupiłeś 512 - być może że nie chcą razem współpracować jak należy. _________________
rekrutacja trwa
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcellomar

Imię: Mariusz
Miasto: Zamek
|
|
Niemal kazda konfiguracja sprzętowa ma swoje "specyficzne właściwości", byłem niezwykle zdziwiony widząć odpalającego się płynnie Painkillera na moim kompie, a zarazem przy graniu w Heroesy grafika czasem się wcinala, a muzyka zapętlała.
Monitor LCD w ogóle można polecic wszystkim grającym, bo faktycznie na zwykłym nie da się grać dłużej niz kilka godzin, potem trzeba oczy przecierać itd, itp.
Tak poza tematem chciałem dodac, co pewnie większośc wie, że programy typu RAM Optimizer, Free RAM są delikatnie rzecz biorąc - kłopotliwe.
Najlepiej albo dokupic RAM w profesjonalnym sklepie albo zadowolic się głównie klasyką (przy 256 MB RAM), bo taka "optymalizacja" daje więcej szkody niż kłopotu. _________________ "Tej siły cząstka mała, co złego pragnie, a dobro wciąż działa" - Faust
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
redgreen

Imię: Bartosz
Miasto: Bastion
|
|
| Pentacz napisał: |
- Diablo 2 (jw) - dzieje się coś więcej na ekranie zadziera, wielokrotny teleport nieopłacalny bo zbytnio spowalnia, 8graczy na ekranie na baalu to 1klatka na chyba 3sekundy.
|
Co do baalruna to nieasz się czym martwić: wszystkim spowalnia.  _________________ arrtee(tm) edit: Napomnieliśmy... Reklama reklamą, ale możesz postarać się o mniejszy baner
PS. Tego edita możesz sobie usunąć.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Elessar

Imię: Dawid
Miasto: Nekro, Lochy, Bastion
|
|
A ja od niedawna mam taki sprzęcik:
Procesor - Intel Core2 Duo E6750 2,66GHz
Ram - 2 x 1GB 800MHz
Karta graficzna - NVIDIA GeForce 8600 GTS Gigabyte 256MB
Płyta główna- Gigabyte S-series GA-P35
Dysk - 250GB Sata II, 16mb
Mysz - Media-tech optyczna
Klawiatura- Shark, taka zwykła
Dźwięk - karta zintegrowana, komp podłączony do wieży 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

|
|
| Pentacz napisał: | jak już o takich rzeczach to mogę powiedzieć: nie kupujcie nigdy celerona, raczej szkoda kasy na pentium więc athlon. Widziałem różne testy i wiem jak to wygląda więc na gry celeron jest mniej więcej 1/3 wartości athlona(tej samej wartości).
No i na pewno polecam krótkowzrocznym monitor LCD - odkąd go mam wzrok się dużo mniej męczy... plus antyrefleksy szkła to bardzo niewielki wpływ.
A mam taką największą zagadkę mojego życia:
Komp w domu rodziców: 2ghz celeron, ati radeon 9200 64mb, 700 ileś ram (512+256) i - teraz uwaga! - rezultaty:
- CounterStrike(ciężko znaleźć w dzisiejszych czasach już wymagania) - minimalna rozdzielczość nie chodzi ładnie płynnie, maksymalna zadziera.
Pytałem kogo się dało, różnych znajomych z gier, którzy mieli duże pojęcie o kompie lub byli informatykami - kiedy miałem 256ram każdy wymieniał to a potem to już bardzo różnie. często były gadki o sterownikach systemie itp ale miałem już wszystkie po kilka więc raczej odpada:)
Aha i finał Chociaż zagadka pozostaje nierozwiązana to jest prawie pewny trop - kumpel jak się okazało ma idealnie ten sam komp co ja tylko athlon a nie celeron i 256ram - CS śmiga na max rozdzielczości idealnie super płynnie.
Najbardziej intrygujące w tym wszystkim jest to, że jakim cudem nawet najgorszy śmieć procek ale 2ghz może sprawić że mi ledwo śmigają gry sprzed 8(?) lat które zalecane wymagania mają na 200-400mhz... ?
arrtee(tm) edit: a sprawdź chłodzenie procka Można też rozkręcić kompa i go przeczyścić. Możesz również mieć zamulony dysk. Polecam zrobić pełny defrag jakimś konkretnym programem (nie windowsowym).
I jeszcze jedno: często występują problemy z dokładanymi pamięciami - jak miałeś 256 i dokupiłeś 512 - być może że nie chcą razem współpracować jak należy. |
Tak jak Ci Artur napisał - temperatura procka. Specjalistą nie jestem, ale myślę, że później warto by zadbać o rejestr - oczyszczenie i defragmentacja. Jeśli chodzi o RAMy i ogólnie konflikt sprzętowy w kompie to użyj EVERESTA - świetny program diagnostyczny. Hijackiem też warto by się pobawić...
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Disturbed_One TechnoViking fan

Imię: Maciej
Miasto: Lochy, Cytadela
|
|
Co do problemu Pentacza to przede wszystkim to, co powiedzieli arrtee(tm) i Salamander. Od siebie dodam, że zbytnio rozrzucone jakościowo konfiguracje komputerów potrafią zamulić pracę oprogramowania. Procesor i ramy są mocne, a karta graficzna tylko 64MB? Jeśli chcecie wiedzieć, o czym mówię, zmontujcie Athlona 1,3GHz i 32MB RAM i zobaczycie
Poprawię jeszcze redgreena: Baalrun to proces dobiegania do Baala, czyli teleport do Twierdzy Kamienia Świata poz. 2, przejście do Sali Tronowej, wybicie sługusów Baala  Sam pojedynek z Panem Zniszczenia już do baalruna nie należy
Mój sprzęt to:
-AMD Sempron 2500+ (rzeczywista częstotliwość taktowania zegara 1,75GHz)
-256MB DDRAM
-GeForce MX 4400 128MB
-Sound Blaster live! 24-bit external
-Dysk Samsung 80GB
-DVD-RW LiteON
-LG Flatron F700P 17"
Klawiatura Tracera, taka śmieszna, ale fajna i płaska (wszyscy moi znajomi jej nienawidzą, ja na innej wolno pracuję  ), myszka A4 Tech z nastawieniem na prostotę, podkładka pod mysz czarna (a co! =D), głośniki Creative'a 5.1 jakieś tam jakieś i słuchaweczki  Mic był, ale nie działa 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
redgreen

Imię: Bartosz
Miasto: Bastion
|
|
| Cytat: | Poprawię jeszcze redgreena: Baalrun to proces dobiegania do Baala, czyli teleport do Twierdzy Kamienia Świata poz. 2, przejście do Sali Tronowej, wybicie sługusów Baala Sam pojedynek z Panem Zniszczenia już do baalruna nie należy
|
Ale ja nic nie napisałem...
Disturbed_One edit:
| redgreen napisał: | | Pentacz napisał: |
|
Ale ja nie zaprzeczyłem, przecież Towim słowocm - ni o tym nie napisałem. Chodzi o to, ze podczas wybijania sług wszystkim spowalania.
Co do baalruna to nieasz się czym martwić: wszystkim spowalnia.  |
Może jednak?
Rozumiem, że ten temat leży w offtopie, ale jednak trzymajmy się konfiguracji sprzętowych komputerów, a nie nazewnictwa w hack'n'slash  _________________ arrtee(tm) edit: Napomnieliśmy... Reklama reklamą, ale możesz postarać się o mniejszy baner
PS. Tego edita możesz sobie usunąć.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Megatron

Obecnie zbanowany Dołączył: 28 Mar 2008 Posty: 7
Miasto: Lochy,forteca i zamek
|
|
procesor 4.8 ghz intel core 2 x4
ram 8 gb
graf 2 x ge force gtx 8800
dysk twardy 400gb
nagrywarka lg hd dvd
głosniki ibox true tone x 4 + 2
klawiatura i mysz lg
monitor 28 cali samsung
komputer ma 4 dni dałem za niego 8 tys. zł
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

|
|
Informatyk? Grafik? Programista? Inżynier?
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Megatron

Obecnie zbanowany Dołączył: 28 Mar 2008 Posty: 7
Miasto: Lochy,forteca i zamek
|
|