| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Która jednostka jest lepsza? |
| Wiwerna Królewska |
|
51% |
[ 16 ] |
| Chimera |
|
38% |
[ 12 ] |
| Remis |
|
9% |
[ 3 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 31 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Arni-Koks

Miasto: Necro, Forteca, Bastion
|
|
Obie jednostki mają duzy ruch i są moim zdaniem przydatne, ale chimera troche lepsza
Disturbed_One edit: Z racji na odświeżenie tematu pozwoliłem sobie dodać ankietę i skasowanie literówki z nazwy tematu. _________________ AVE EWENEMENT
"... żeby być kimś najpierw trzeba być sobą ..."
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
lordpiorunow

Miasto: rampart (bastion) forteca
|
|
wiwerna ma wieksze obrazenia moze zadac trucizne a chimera moze sparalizowac ale lubie bardziej wiwerne i uwazam ze wiwerna jest lepsza _________________ HOMM-Hipochondryczna Organizacja Mistrzowskich Matołów
ANTIMADRISTA
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pip

Imię:
Miasto: Inferno, Loch, Nekropolia
|
|
Obie sa strasznie slabe- male obrazenia, ogolnie slabe staty jak na 6 poziom (oprocz szybkosci). Jak dla mnie na rowni, chodz wiwerny zatruwaja co jest (imo) lepsza umiejetnoscia niz sparalizowanie celu. _________________ JEZDEM TFUJ WUC który JEZD TESZ ZNANY JAKO BUK SPAMU!!!!!!!1111
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
redgreen

Imię: Bartosz
Miasto: Bastion
|
|
ehh jak dla mnie oba to cieniasy, ale wiwerny w cytadeli to jednak główny atak prócz gorgon na 7 lvle. Obrażenia wiwern niee są złe 16-22 przydał by się jeszcze tylko dobry atak. Zatruwanie jest dobre tylko na dluższe walki co rundę 10% hp ^^ a paraliż zawsze się przydaje. Wydaje mi się jednak że kaczory są lebsze bo w lochu minotaury zadają większe obrażenia od chimer  _________________ arrtee(tm) edit: Napomnieliśmy... Reklama reklamą, ale możesz postarać się o mniejszy baner
PS. Tego edita możesz sobie usunąć.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
lordpiorunow

|
|
| redgreen napisał: | | Obrażenia wiwern niee są złe 16-22 |
sorki ze 2 post w tym temacie ale u mnie wiwerny maja od 18 - 22 tak wiec albo się pomyliles albo ja mam cos z gra
ale sprobowalem 60 wiwern na 60 chimer wygraly wiwerny tak wiec nie ma watpliwosci(dla mnie) kto jest lepszy 1 na 1. _________________ HOMM-Hipochondryczna Organizacja Mistrzowskich Matołów
ANTIMADRISTA
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
przemek002

Miasto: Bastion
|
|
Słyszałem że w WoGu są inne statystyki niektórych jednostek niż w SoD więc może dlatego. A co do tych jednostek to wiwerny są lepsze od chimer wyłącznie z powodu trucizny _________________

|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Suzaku

Miasto: Bastion i Lochy
|
|
Obstawiam wiwerny. Jako że potrafią zatruwać. Choć chimery paraliżują  . Szybkość jest podobna ale większe obrażenia zadaje właśnie jaszczur. Więc wiwerna. _________________
Medoc jesteś tu?
Znów chodziłam nocą podczas snu...
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
lordpiorunow

|
|
To wyglada tak:
Cena siedliska
not upgrade
wiwerny-3500 złota + 15 drewna
mantikory-5000 złota + 5 kamienia + 5 drewna + 5 rtęci + 5 siarki
1:0 dla wiwern
Cena siedliska
upgrade
wiwerny-3000 złota + 10 drewna + 10 rtęci
mantikory-3000 złota + 5 kamienia + 5 drewna + 5 rtęci +5 siarki
po 1 czyli 2:1 dla wiwern
cena jednostki nieul.
wiwerny-800 zł
mantikory-850 zl
3-1 dla wiwern
cena jed.ul.
wiwerny-1100zl
mantikory-1050zl
3-2 dla wiwern
atak i obrona(po dodaniu)
bez upa
wiwerny-28
mantikory-29
remis 3-3
atak i obrona
upg.
wiwerny-30
mantikory-29
4-3 dla wiwern
HP
bez upg
wiwerny-70
mantikory-80
4-4 remis
HP z upg
wiwerny-70
mantikory-80
5-4 dla mantikor
szybkosc bez upa
wiwerny-7
manti-7
6-5 manikory
szybosc z upem
wiwerny-11
manti-11
7-6 mantikory
obrazenia(srednie)bez upa
wiwerna-18
manti-17
7-7 remis
obrazenia z upem
wiwerny-20
manti-17
8-7 wiwerny
specjalne
wiwerny-trutka
manti-paraliz
trutka jest lepsza czyli na koniec
wiwerny 9-7 mantikory
to moje zdanie
mie od razu się ma chimery i wiwerny kr. trzeba troche pograc nieulepszonymi  _________________ HOMM-Hipochondryczna Organizacja Mistrzowskich Matołów
ANTIMADRISTA
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
erolec

Miasto: NEKRO
|
|
Chimery to cieniasy, są chyba najsłabsze na lv 6 i do tego kiepski wygląd  . wiwerny zatruwają + dobry atak, więc stawiam na nie . _________________
mój avek i userbar wykonałem ja, więc nie możesz ich używać!
nekromaniak pozdrawia cię! 
Ostatnio zmieniony przez erolec dnia Pon, 19 Mar 2007, 21:44, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

Miasto: xxxxx
|
|
Ja stawiam na wiwerny, nie chcę nawet myśleć, co się będzie działo z zatrutymi jednostkami wroga w długiej walce...to istna bomba z opóźnionym zapłonem. Oczywiście, nie należy zapomnieć o paraliżu u chimer, jednak jest to umiejętność porównywalna z oślepieniem i można ją zastąpić właśnie tym czarem. Staty, jak pamiętam porównywalne, szybkość też. Na wielki plus u wiwern przemawia fakt, że mamy je o wiele szybciej od chimer, bo możemy je mieć w 2-3 dniu. Wiwerny są także tańsze.  _________________ Ein Welt => ein Meister => Salamander
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
reeabok man

Obecnie zbanowany Dołączył: 24 Lip 2007 Zakaz pisania Ostrzeżeń: 5 Posty: 282
Miasto: Lochy
|
|
Dla mnie Chimery są lepsze. Mają tyle samo życia bo 70 ale chimery mają więcej życia, i jeszcze do tego paraliżuję(podobne do zamienienia w kamień),a wiwerna zatruwa ale 1 wiwerna truje bo podajże 8 hp mało dla mnie. _________________ Gothic3 polecam tą grę jeśli macie dobre kompy.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
m@ster czaku AlkoholiCzak

Imię: Częstogniew
Miasto: Cytadela
|
|
| reeabok man napisał: | | Mają tyle samo życia bo 70 ale chimery mają więcej życia, i jeszcze do tego paraliżuję(podobne do zamienienia w kamień),a wiwerna zatruwa ale 1 wiwerna truje bo podajże 8 hp mało dla mnie. |
Bez urazy stary ale nic nie kapuję z tego co napisałeś
mają tyle samo hp , ale chimera ma więcej - to w końcu więcej czy tyle samo? A do twojej widomości wiwerna ma (niezależnie od jej ilości) 20 % szans na zatrucie wroga , co powoduje zmniejszenie co turę hp zatrutej jednostki o 10 % (czy coś takiego ).
A jeśli chodzi o moje odczucia odnośnie tych jednostek to myślę , że lepsze są Wiwerny - lepsze staty , lepsza właściwość i zastosowanie w walce , a przede wszystkim są tańsze...Choć oczywiście nie można lekceważyć żadnego wroga , bo jeśli nasz przeciwnik (Tu np. kolega) , który dobrze operuje lochem to na pewno ma jakieś zastosowanie dla chimer w lochu - to się zwie taktyka. _________________ - ooo jaki ładny łańcuszek Ile za niego dałaś?
- aaa z 5 razy 
Ostatnio zmieniony przez m@ster czaku dnia Sob, 22 Wrz 2007, 16:00, w całości zmieniany 3 razy
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mendoza

Miasto: NEKROPOLIS
|
|
Co prawda obie jednostki są w miarę szybkie i latają,ale jak dla mnie to wygrywają wiwerny. Ze statystyk wynika,że są bardziej wytrzymałe aniżeli te całe Chimery. _________________ Watch your back living corpse...The Lord of the Darkness`s comin
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kudłaty

Imię: Kacperek xD
Miasto: Twierdza, Wrota Żywiołu
|
|
Pojedynek dwóch szybkich latających jednostek z miast których nie lubię. Wiwerny - szybkie, latają, duże obrażenia, trucizna. Chimery - latają, szybkie, paraliżują. W walce raczej wygra Wiwerna (ta nędzna imitacja smoka z dwoma łapami  ). Uważam, że przydatniejsze i silniejsze są Wiwerny. _________________

|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Krzyżowiec

Miasto: Zamek Bastion Nekropolia
|
|
Ja tak właściwie wybrałbym Wiwerny. Bo:
- są fajniejsze
- szybko można je mieć
- i są silniejsze od chimer bo dla mnie chimery to cienki d***.
Disturbed_One edit: Wolałbym, abyście powstrzymywali się od używania nawet takich wyrazów. _________________
"Naprzód moim wojownicy naprzód do zwycięstwa" - Arthas po zniszczeniu zewnętrznej bramy do Silvermoon.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Black Alamar Strażnik Podziemia

Imię: Bartek
Miasto: Loch, Bastion i Forteca
|
|
Jak dla mnie remis, obie jednostki są słabe, a nawet bardzo. Zatruwanie jest lepsze niż paraliż, z drugiej strony walka musi dość długo trwać, aby można było odczuć prawdziwą moc zatrucia. Paraliż byłby lepszy, gdyby miał nieco większą szansę na działanie... Zbyt rzadko wchodzi, żeby uznać go za dobrą umiejętność. Dlatego remis.
| Cytat: | | Chimery to cieniasy, są chyba najsłabsze na lv 6. |
A cyklopy to co? Lepsze? Cyklopy są najgorszą jednostką 6. poziomu, nawet chimery nie są aż tak beznadziejne. _________________
http://wbattlecry.mojeforum.net - zapraszam na forum o Warlords Battlecry
CHELSEA FOREVER!
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Disturbed_One TechnoViking fan

Imię: Maciej
Miasto: Lochy, Cytadela
|
|
Pojedynek na niższych szczeblach 6. poziomu. Wiwerny zadają więcej obrażeń, i to dość sporo, nie mają ich bardzo rozrzuconych. Chimery za to mają lepszy atak i są odrobinę bardziej żywotne. Obie jednostki latają z tą samą prędkością, toteż nie są zbytnio różne pod względem surowej wartości bojowej. Siedlisko wiwern jest sporo tańsze, koszta to jedynie drewno i złoto, ale okupują to minimalnie większą ceną jednostkową.
Paraliż chimer jest dość dobrą umiejętnością, może i nie wchodzi za często, ale sporo jednostek jest nań podatne, co skutecznie potrafi wyeliminować jakąś jednostkę na chwilę z walki. Wiwerny za to zatruwają, co przez 5 tur zmniejsza maksymalny poziom zdrowia jednostki o 10% na turę, aż do 50% z maksymalnej wartości, co bardzo pomaga sojuszniczym jednostkom eliminować zagrożenia zmniejszając przy tym pośrednio siłę kontrataku. Ciężko byłoby mi zdecydować, która z tych jednostek jest lepsza, gdyby nie "drobny fakt", a mianowicie rojowiska oślizgów. Pozwalają nam one niewielkim kosztem (neutralne ważki dość prędko padają, a jeśli sami mamy ich ulepszoną wersję, to jesteśmy w stanie spowolnić pozostałe) zwiększyć liczebność wiwern, nieraz w znacznym stopniu. Z tego względu wiwerny mogą nieraz konkurować z lepszymi, nawet o sporo lepszymi jednostkami ze swojego poziomu. Na pewno nie są wrogiem, którego można zlekceważyć. Głos na wiwernę.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
m@ster czaku AlkoholiCzak

Imię: Częstogniew
Miasto: Cytadela
|
|
Hmm... Wiesz Disturbed ja bym Wiwerny słabymi nie nazwał , bo te rojowiska ważek rozmieszczone na planszy dużo dają , ty będziesz miał np. 60 upiornych rycerzy w czasie gdy ja grając cytadelą będę miał ich ok. 90 , co daje jednak lekką przewagę w stosunku do ich siły nieprawdaż? Dla mnie wiwerny są może nie silne , ale za to liczebne tak jak np. koscieje. _________________ - ooo jaki ładny łańcuszek Ile za niego dałaś?
- aaa z 5 razy 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Solmyr92

Imię: Krzysiek
Miasto: Forteca
|
|
ale nie sa na tyle silne zeby stanowic zagrozenie dla upiornych rycerzy,musilabys miec ich naprawde duzo+jeszcze ich siedliska zeby cos wskurac z upiorami _________________ "Dijkstra przypomniał sobie słowa Esterada w Tretogorze, gdy nadsłuchiwał kroków morderców nadchodzących ze wszystkich stron, wszystkimi korytarzami zamku."
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Disturbed_One TechnoViking fan

Imię: Maciej
Miasto: Lochy, Cytadela
|
|
Czaku, wiwerna pojedynczo jest słaba. Rojowiska nie wpływają na siłę jednostki bezpośrednio, więc elementarnie jest to nadal słaby potworek. Ponadto ja pisałem dokładnie to samo, co Ty, więc dziwi mnie to, że Twój post wygląda jak negacja mojego. A wiwerny z pewnym dodatkowym przyrostem mogą dotrzymać pola nawet upiornym rycerzom, zwłaszcza ze swoim zatruciem. Tak więc nie można ich lekceważyć, zwłaszcza jeśli przewyższają liczebnością Twój 6. poziom.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|