| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| wrota wymiarów czy lot? |
| wrota wymiarów |
|
56% |
[ 18 ] |
| lot |
|
18% |
[ 6 ] |
| tak samo dobre |
|
25% |
[ 8 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 32 |
|
| Autor |
Wiadomość |
szmeto

Imię: Tomek
Miasto: Lochy, Nekropolis
|
|
jak uważacie?
ja jestem za wrotami wymiarów bo nie marnują wielu punktów ruchu
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ferris

Miasto: Nekro,Forteca,Lochy
|
|
Kurde no sam nie wiem , jak mam te odbydwa czary to raz tego raz tego użyje ale więcej chyba wrót bo jak już powiedziałeś marnuja mniej pkt.ruchu. _________________ Nie nadaję się na żabę - nie kumam zycia ...
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
lordpiorunow

Imię:
Miasto: rampart (bastion) forteca
|
|
na lot jest artefakt
a poza tym wrota wym. pomagaja przedostac się a lot to bajer ktory przelatuje nad prxzeszkodami(glownie niepotrzebnymi  )
Wrota wymiarow lepsze sa i tyle  _________________ HOMM-Hipochondryczna Organizacja Mistrzowskich Matołów
ANTIMADRISTA
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pavloo

Miasto: Nekropolis
|
|
| lordpiorunow napisał: | na lot jest artefakt
a poza tym wrota wym. pomagaja przedostac się a lot to bajer ktory przelatuje nad prxzeszkodami(glownie niepotrzebnymi )
Wrota wymiarow lepsze sa i tyle  |
Zgadzam się Wrota Wymiarów rulez !
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Arni-Koks

Miasto: Necro, Forteca, Bastion
|
|
Wrotami wymiarów gdy ma się magie powietrza na mistrzowskim mozna śmigać nawet kilka razy podczas jednej tury, ale zabiera o wile wiecej ruchu
Zdecydowana przewaga Wrót!!!   _________________ AVE EWENEMENT
"... żeby być kimś najpierw trzeba być sobą ..."
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nagash

Miasto: Nekropolia
|
|
Zdecydowanie wrota, pozwalają robić większe odległości. Jeśli ma się dużo many i magie na exp to można nimi robić nawet pół planszy w jedną ture. Jeśli się gdzieś spiesze a nie mam portalu miast to używam tego. _________________ Takich dwóch jak nas trzech to nie ma ani jednego.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
szmeto

|
|
a tak wogóle to wiadomo ile dokladnie punktów ruchu zabiera jednorazowe użycie wrót? _________________ Z uśmiechem panowie, z uśmiechem – nie wypadać z roli!
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
erolec

Miasto: NEKRO
|
|
lot zabiera dużo mniej many, ale więcej punktów ruchu. daję REMIS _________________
mój avek i userbar wykonałem ja, więc nie możesz ich używać!
nekromaniak pozdrawia cię! 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

Miasto: xxxxx
|
|
Jednorazowe użycie wrót wymiarów, z magią powietrza na exp. kosztuje (chyba) 20 pkt. many.
Ja osobiście nie jestem jakoś szczególnie skierowany ku jednemu z tych czarów, oba są przydatne i dają bardzo duże możliwości. Oba z tej samej szkoły magii. Remis _________________ Ein Welt => ein Meister => Salamander
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
szmeto

|
|
| Salamander napisał: | Jednorazowe użycie wrót wymiarów, z magią powietrza na exp. kosztuje (chyba) 20 pkt. many.
Ja osobiście nie jestem jakoś szczególnie skierowany ku jednemu z tych czarów, oba są przydatne i dają bardzo duże możliwości. Oba z tej samej szkoły magii. Remis |
Nie pytałem o manę ale o punkty ruchu. Ale i tak dzięki
Salamander edit: Fakt, sorki - na starość mylę wyrazy... 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Solmyr92

Imię: Krzysiek
Miasto: Forteca
|
|
dzieki wrotom wymiarow mozesz sobie przedluzyc ruch
prawda, iz sa dosc drogie ale bardzo przydatne  _________________ "Dijkstra przypomniał sobie słowa Esterada w Tretogorze, gdy nadsłuchiwał kroków morderców nadchodzących ze wszystkich stron, wszystkimi korytarzami zamku."
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mendoza

Miasto: NEKROPOLIS
|
|
Zdecydowanie wygrywaja wrota wymiarow,mimo iz sa dosyc kosztowne (mam na mysli mane)
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Arko

Miasto: Bastion ,Nekropolia ,Loch
|
|
Oczywiście że wrota wymiarów ostatnio sam się o tym przekonałem.Mendoza jak się ma ponad 500 many to nawet się tego nie zauważa  i od czego mamy po drodze studzienki  _________________
"I znów wszystko zależy od elfów"-czarodziejka z Warcrafta 3
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Solmyrek

Miasto: Wszystkie, procz Inferno
|
|
Ale z was krety lot jest lepszy bo mozna artefaky bez walki brac a wrotami nie zawsze
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
szmeto

|
|
wrotami kradniesz artefakty równie łatwo jak lotem  . Poza tym bohater mający takie zaklęcia raczej nie ma potrzeby uciekać się do tak prymitywnych  sztuczek. _________________ Z uśmiechem panowie, z uśmiechem – nie wypadać z roli!
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
yoshi

Obecnie zbanowany Dołączył: 18 Cze 2007 Ostrzeżeń: 6 Posty: 270
Miasto: Cytadela, Conflux
|
|
tak, ale Lotem wezmiesz zawsze. a wrotami wym nie.
dlatego
Lot > wrtota wym. _________________ Cytadela > Conflux > All
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mendoza

|
|
| Solmyrek napisał: | | Ale z was krety lot jest lepszy bo mozna artefaky bez walki brac a wrotami nie zawsze |
Może i rzeczywiście nie zawsze można wrotami zdobyć artefakt,bo przypuśćmy jest sytuacja,gdzie artefakt jest usytuowany w takim miejscu,że nie masz do niego dojścia (jest z każdej strony otoczony),a niestety wrotami możesz się przenieść tylko na wolny hex (gdzie nic nie stoi),ale takie przypadki rzadko się przytrafiają. Natomist spójrz na to z innej strony...ile pkt ruchu zaoszczędzasz Przy locie zużywasz trochę mniej niż normalnie,a przy wrotach "prawie wcale" :d _________________ Watch your back living corpse...The Lord of the Darkness`s comin
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
redgreen

Imię: Bartosz
Miasto: Bastion
|
|
| Solmyrek napisał: | | Ale z was krety lot jest lepszy bo mozna artefaky bez walki brac a wrotami nie zawsze |
Tutaj akurat nie ma róznicy
przypuśćmy że jesttaka sytuacja \/
LEGENDA :LOL:
- potwór
- skarb
- przeszkoda
?

?
W takiej sytuacjii mamy jedno wolne pole i DD I FLY się tak samo przydadzą ponieważ zawsze będziemy musieli pokonac potwora i innych sytuacjii nie będzie ponieważ używając lotu nie mozemy stać np. na górze czy lesie musmy skończyć turę na ziemi tak więc i tak jak DD musimy wylądować na ziemi. Inna sprawa ale nie chce mi się teraz opiswyać jest kiedy lot się przyda jak możemy do czegoś wejść np. uniwersytetu a dookoła są skarby to mozemy tam wlecieć a WW się nie da _________________ arrtee(tm) edit: Napomnieliśmy... Reklama reklamą, ale możesz postarać się o mniejszy baner
PS. Tego edita możesz sobie usunąć.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
erolec

Miasto: NEKRO
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mendoza

|
|
W tej sytuacji to już obojętnie jakiego czaru użyjesz. Czy tak czy tak na to samo wyjdzie. _________________ Watch your back living corpse...The Lord of the Darkness`s comin
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|