|
Centrum Heroes 3 - Forum
Forum poświęcone kultowej grze Heroes of Might & Magic III
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Co lepsze? |
| Wrota |
|
56% |
[ 17 ] |
| Inferno |
|
43% |
[ 13 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 30 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Koragg Gość
Ostrzeżeń: 1
|
|
Wrota są silnym miastem ale inferno w dobrych rękach też może wiele pokazać  . Sam nie umiałem grać inferno i musiałem się do niego drastycznie przekonywać ale w końcu doszedłem do wniosku że ogromna ilość demonów to jest to  . Mamy jeszcze szybkie diabły i mirydy a magog potrafi rąbnąć wiele jednostek naraz. Czart jest dobry w walce, i jest kluczowy bo wskrzesza demony. Cerber jest prktyczny, potrafi powstrzymać kontratak i atakuje 3 pola. Herosi nawet ujdą a gildia to 5 poziom. Wrota idą w ilość rusałek które mogą być groźne. Żywiołaki burzy są najlepsze na swoim poziomie i do tego strzelają, żywiołaki lodu także są dobre. I jedne i drugie są natomiast drogie. Żywiołaki ognia i ziemi służą dość kiepsko do walki wręcz, ale ulepszony żywiołak ognia lata. Żywiołaki magii atakują naokoło i mają przyzwoitą szybkość. Feniks jest najszybszy i do tego tani. Poza tym posiada przyrost 4. Ja nie wiem na co zagłosować, muszę się zastanowić  .
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Black Alamar Strażnik Podziemia

Imię: Bartek
Miasto: Loch, Bastion i Forteca
|
|
Jednostki:
Imp > Ru(s/ch)ałka
Z prostego powodu: w uczciwej walce chowaniec wygrywa... A że do uczciwej walki w wykonaniu "miasta" dochodzi bardzo rzadko, to tym bardziej zasługuje on na uznanie.
Magog < Burza
Niestety burza jest najlepsza na tym levelu, choć i tak wilczy jeźdźcy prezentują się bardzo dobrze... Co do magogów - przeciętniaki, kula ognia może być zarówno zaletą, jak i wadą.
Cerber > Lód
Chyba wszystko jasne... Cerber atakuje trzy przyległe pola, do tego powstrzymuje kontrę, a lód tylko strzela (w czym zresztą ustępuje elfom)
Demon > Energia
Demon jest średniakiem, który na spokojnie pokona klasę denną, która jest reprezentowana przez energię... A dodać do tego możliwość powielenia liczby demonów, to energia może się pożegnać...
Czart > Magma
Czart też jest średni - i także musi walczyć z klasą denną...
Ifryt > Psychol
Ifryt lata, ma lepsze staty i jest bardzo szybki, a odp. na ogień pozwala mu na armaggeddon team i chroni go przed takimi np. berserkiem, oślepieniem czy klątwą. Ma także tarczę ognia, która w pewnym stopniu osłabia p. kontry psychola. Psychol atakuje też naokoło i jest odp. na magię, ale ze swoimi statami, brakiem lotu i szybkością nie jest przydatny tak jak ifryt...
Diabeł >> podpalona Kura
Oczywiście biorę pod uwagę uczciwą walkę, w której diabeł nie pozostawia szans drobiowi...
Magia:
Remis, 5 lvl w Inf, jak i w "mieście"...
Bohaterowie:
Niestety "miasto"...
Klimat:
Klimat > brak klimatu, więc chyba logiczne jest deklasacyjne zwycięstwo Inferna...
Cena:
Oczywiście Inf jest tańsze, tylko diabełki trochę zawyżają koszta... Ale i tak lepiej niż w "mieście"...
Czyli ogółem:
Miasto >>> "miasto", czyt. Inferno >>> wż, głównie z uwagi na lepszą armię, lepszy klimat i uczciwość...
PS: Dla każdego, komu się ten post nie podobał:
Ja nienawidzę tego sztucznego, nieuczciwego, umieszczonego na siłę, niedopracowanego, niezrównoważonego, chorego tworu, które nosi nazwę "Wrota Żywiołów", choć powinna być nazwa "Oszustowo Wielkie"... Oznajmiam też, że zdania w kwestii tego czegoś nie zmienię... Dlatego prosiłbym o traktowanie tego posta z przymrużeniem oka, jako subiektywną ocenę...
Disturbed_One edit: A miałeś się na temat WŻ nie wypowiadać... Rozumiem wstawki w tematach, gdzie coś tam o WŻ się napomknie... Ale myślałem, że naprawdę przestaniesz się wypowiadać w tematach gdzie WŻ jest jedną z osi takowych... _________________
http://wbattlecry.mojeforum.net - zapraszam na forum o Warlords Battlecry
CHELSEA FOREVER!
|
Autor postu otrzymał pochwałę.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandryl

Dołączył: 27 Mar 2008 Zakaz pisania Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1 Posty: 213
Imię: Badziewił Spasław
|
|
| Black Alamar napisał: | Jednostki:
Imp > Ru(s/ch)ałka
Z prostego powodu: w uczciwej walce chowaniec wygrywa... A że do uczciwej walki w wykonaniu "miasta" dochodzi bardzo rzadko, to tym bardziej zasługuje on na uznanie. |
Już gdzieś pisałem, że przyrost to właściwie jedyny atut rusałki, jedyna walka która jest "uczciwa" ( ) przy równej liczbie jednostek to walka albo z impami, albo z chłopami Ale dla ciebie uczciwa walka to taka walka, w której przegrywa WŻ
Rusałka >> Imp
| Black Alamar napisał: | Magog < Burza
Niestety |
Jakie do cholery NIESTETY????
żywiołak lodu >> gog
| Black Alamar napisał: | Cerber > Lód
Chyba wszystko jasne... Cerber atakuje trzy przyległe pola, do tego powstrzymuje kontrę, a lód tylko strzela (w czym zresztą ustępuje elfom) |
Zgadzam się, ale pomiędzy żywiołkiem a cerberem nie ma aż takiej dużej przepaści (Cerber jest w czołówce, lód tuż za czołówką)
| Black Alamar napisał: | Demon > Energia
Demon jest średniakiem, który na spokojnie pokona klasę denną, która jest reprezentowana przez energię... A dodać do tego możliwość powielenia liczby demonów, to energia może się pożegnać... |
Popieram
| Black Alamar napisał: | Czart > Magma
Czart też jest średni - i także musi walczyć z klasą denną... |
Znowu popieram - Te dwie jednostki to zakała WŻ
| Black Alamar napisał: | Ifryt > Psychol
Ifryt lata, ma lepsze staty i jest bardzo szybki, a odp. na ogień pozwala mu na armaggeddon team i chroni go przed takimi np. berserkiem, oślepieniem czy klątwą. Ma także tarczę ognia, która w pewnym stopniu osłabia p. kontry psychola. Psychol atakuje też naokoło i jest odp. na magię, ale ze swoimi statami, brakiem lotu i szybkością nie jest przydatny tak jak ifryt... |
Patrz inny temat, Żywiołak > Ifryt
| Black Alamar napisał: | Diabeł >> podpalona Kura
Oczywiście biorę pod uwagę uczciwą walkę, w której diabeł nie pozostawia szans drobiowi... |
Brak słów
| Black Alamar napisał: | Magia:
Remis, 5 lvl w Inf, jak i w "mieście"... |
Ale o magicznej uczelni i Grallu w WŻ już nikt nie powie
| Black Alamar napisał: | Bohaterowie:
Niestety "miasto"... |
Wrota mają śmiesznych herosów, nie wiem skąd ty wytrzasnąłeś taki werdykt
| Black Alamar napisał: | Klimat:
Klimat > brak klimatu, więc chyba logiczne jest deklasacyjne zwycięstwo Inferna... |
PRZESTAŃ DO CHOLERY PISAĆ ŻE WROTA NIE MAJĄ KLIMATU!!! Sorry, ale to największy idiotyzm jaki w życiu słyszałem
| Black Alamar napisał: | Cena:
Oczywiście Inf jest tańsze, tylko diabełki trochę zawyżają koszta... Ale i tak lepiej niż w "mieście"... |
Popieram
Czyli ogółem:
| Black Alamar napisał: | | Miasto >>> "miasto", czyt. Inferno >>> wż, głównie z uwagi na lepszą armię, lepszy klimat i uczciwość... |
A ja lubię wrota żywiołów za nietypowość i siłę
A jeśli nie możesz znieść niedobrych chłopców z wrót, wypad na podstawkę i już
| Black Alamar napisał: | PS: Dla każdego, komu się ten post nie podobał:
Ja nienawidzę tego sztucznego, nieuczciwego, umieszczonego na siłę, niedopracowanego, niezrównoważonego, chorego tworu, które nosi nazwę "Wrota Żywiołów", choć powinna być nazwa "Oszustowo Wielkie"... Oznajmiam też, że zdania w kwestii tego czegoś nie zmienię... Dlatego prosiłbym o traktowanie tego posta z przymrużeniem oka, jako subiektywną ocenę... |
Wypad na podstawkę, i to czym prędzej bo już nie można tego znieść
BTW nie stać cię na obiektywną ocenę? Chociaż raz? Bo z tego co widzę to nie  _________________

|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Mandryl napisał: | | Black Alamar napisał: | Jednostki:
Imp > Ru(s/ch)ałka
Z prostego powodu: w uczciwej walce chowaniec wygrywa... A że do uczciwej walki w wykonaniu "miasta" dochodzi bardzo rzadko, to tym bardziej zasługuje on na uznanie. |
Już gdzieś pisałem, że przyrost to właściwie jedyny atut rusałki, jedyna walka która jest "uczciwa" ( ) przy równej liczbie jednostek to walka albo z impami, albo z chłopami Ale dla ciebie uczciwa walka to taka walka, w której przegrywa WŻ
Rusałka >> Imp |
Uczciwa walka między tak słabymi jednostkami jest wtedy, gdy jest mniej więcej równa ich liczba, a nie rusałek jest xxx, a impów xx Impy są słabe, a walczą uczciwie, to dużo znaczy... Np. to, że Inferno nigdy nie zniży się do poziomu "miasta"...
| Mandryl napisał: | | Black Alamar napisał: | Magog < Burza
Niestety |
żywiołak lodu >> gog |
Ano niestety. Magog przynajmniej pasuje na 2. poziom, a burza niezbyt...
| Mandryl napisał: | | Black Alamar napisał: | Cerber > Lód
Chyba wszystko jasne... Cerber atakuje trzy przyległe pola, do tego powstrzymuje kontrę, a lód tylko strzela (w czym zresztą ustępuje elfom) |
Zgadzam się, ale pomiędzy żywiołkiem a cerberem nie ma aż takiej dużej przepaści (Cerber jest w czołówce, lód tuż za czołówką) |
Tuż za, czyli?
1. Gryf - lot, nieskończona kontra, staty, speed
2. Cerber - p. kontry, speed
2. Elf - strzela, podwójny strzał
4. Beholder - strzela, podwójny strzał
5. Golem - dobry w obronie, obniża dmg od zaklęć
6. Lód - strzela
7. Uruk - strzela
8. Upiór - no... lata
Rzeczywiście "wypas" w stosunku do cerbera Cerber jest niezaprzeczalnie lepszy...
| Mandryl napisał: | | Black Alamar napisał: | Ifryt > Psychol
Ifryt lata, ma lepsze staty i jest bardzo szybki, a odp. na ogień pozwala mu na armaggeddon team i chroni go przed takimi np. berserkiem, oślepieniem czy klątwą. Ma także tarczę ognia, która w pewnym stopniu osłabia p. kontry psychola. Psychol atakuje też naokoło i jest odp. na magię, ale ze swoimi statami, brakiem lotu i szybkością nie jest przydatny tak jak ifryt... |
Patrz inny temat, Żywiołak > Ifryt |
Ifryt ma lepsze staty, lepszą szybkość, jest bardziej przydatny, a przegrywa? Nic z tego: ifryt > psychol
| Mandryl napisał: | | Black Alamar napisał: | Diabeł >> podpalona Kura
Oczywiście biorę pod uwagę uczciwą walkę, w której diabeł nie pozostawia szans drobiowi... |
Brak słów  |
A może diabeł jest gorszy? W walce fair (o taką trudno w wykonaniu "miasta", ale liczę na cud...) diabeł masakruje i miażdży kurę...
| Mandryl napisał: | | Black Alamar napisał: | Bohaterowie:
Niestety "miasto"... |
Wrota mają śmiesznych herosów, nie wiem skąd ty wytrzasnąłeś taki werdykt  |
Co z tego, jak Inf (niestety) też ma słabych...
| Mandryl napisał: | | Black Alamar napisał: | Klimat:
Klimat > brak klimatu, więc chyba logiczne jest deklasacyjne zwycięstwo Inferna... |
PRZESTAŃ DO CHOLERY PISAĆ ŻE WROTA NIE MAJĄ KLIMATU!!! Sorry, ale to największy idiotyzm jaki w życiu słyszałem  |
Nie mają...
| Mandryl napisał: | | Black Alamar napisał: | | Miasto >>> "miasto", czyt. Inferno >>> wż, głównie z uwagi na lepszą armię, lepszy klimat i uczciwość... |
A ja lubię wrota żywiołów za nietypowość i siłę
A jeśli nie możesz znieść niedobrych chłopców z wrót, wypad na podstawkę i już  |
Siłę uzyskaną przez oszustwo? Gratulacje dla "miasta", rzeczywiście nie ma co go porównywać do miast, które mają swoją siłę bez uciekania się do nędznych sztuczek...
| Mandryl napisał: | Wypad na podstawkę, i to czym prędzej bo już nie można tego znieść
BTW nie stać cię na obiektywną ocenę? Chociaż raz? Bo z tego co widzę to nie  |
Możesz sobie myśleć co chcesz, to mnie akurat nie interesuje ani trochę, w szczególności po tych głupotach, którymi nas uraczyłeś na początku swej twórczości
BTW: Stać, pod jednym warunkiem: przy porównaniu normalnych miast, z których żadne nie oszukuje... Nie cierpię oszustwa i nie mogę być obiektywnym dla jawnego przejawu tegoż... _________________
CHELSEA FOREVER!
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

Miasto: xxxxx
|
|
Słuchaj Black, czy Ty masz jakiś kompleks? Czy cierpisz może na syndrom wiecznej frustracji?
| Black Alamar napisał: | | Uczciwa walka między tak słabymi jednostkami |
Wytłumacz to łaskawie. Stosowanie po raz 100 takiej personifikacji jest już naprawdę żenujące. Człowiek wymyślił tę grę, człowiek w nią gra. Nie podoba się? To nie graj, albo wykupuj sobie tylko 30 rusałek co tydzień. Skoro masz ograniczenia uniemożliwiające przyswojenie informacji, że ogólny balans jest zachowany, nie między poziomami, a miastami, to przestań w to grać, albo nie wiem - pisać, bo to już jest strasznie irytujące. Do jakiego tematu by nie wejść na forum, to trzeba czytać jakie to Black Alamar ma wąty do Wrót Żywiołów. A to się to nie podoba, a to tamto...
Napisz może do przyjaciółki, bo masz chłopie problem. Zachowujesz się jak jakiś Sąd Ostateczny, którego zdanie trzeba wysłuchać i koniecznie się mu podporządkować. "Wrota oszukują i Regulamin: §1 pkt. 7!, tak jest..." - tak się zachowujesz. Nie liczysz się ze zdaniem 40 innych osób na tym forum, które do Wrót nie mają żadnych zastrzeżeń. Ubzdurałeś sobie jakąś chorą teorię o oszustwie Wrót i teraz na siłę chcesz przekonać do tego innych...
Ale oszustwa żadnego nie ma. Wrota należą do najdroższych miast, jeśli chodzi o cenę jednostek. Mają bardzo rozrzucony przyrost - do wysokiego na 1. i 7. lev dodaj strasznie niski na 2 lev. Duże ograniczenia armii nieulepszonej, która nie ma żadnej jednostki strzelającej. Co, nie pomyślałeś o tym? Czy przemilczałeś, te braki mobilności w armii Wrót, bo są niewygodne i nie pasują do twojej pseudo logiki?
Idąc Twoim tokiem rozumowania na Lochy trzeba mówić "miasto", bo oszukuje, wiesz? Minotaury mają dmg na 6 lev. a są niestety na 5. Co za niesprawiedliwość. Oszustwo! Nie uznajemy Lochów!
Twierdza to "miasto", bo starożytne behemoty są nie do rozwalenia wręcz. Oszustwo! Nie uznajemy Twierdzy!
Forteca ma 3 jednostki strzelające, w tym tę na 7. lev, jako jedyna! Też "miasto"! Oszustwo! Nie uznajemy Fortecy!
Bastion ma za łatwo - za duży przyrost krasnoludów i entów! Za tanie jednostki - "miasto"! Centki za dobre! Oszustwo! Nie uznajemy Bastionu!
W Cytadeli są gorgony, zabiją mi mój 7. lev W drugim dniu mogę zrobić 6. lev - "miasto"! Oszustwo! Nie uznajemy Cytadeli!
Zamek czituje. Archy za dobre, gryfy za dobre. I w ogóle za dobre "miasto". Oszustwo! Nie uznajemy Zamku!
Inferno zmiata wszystko demonami, ma wrota wymiarów - kolejne"miasto". Oszustwo! Nie uznajemy Inferna!
Nekropolia też oszukuje, bo na moje 100 1. lev, przypada 2000 szkieletów - i jeszcze jedno "miasto"! Oszustwo! Nie uznajemy Nekropolii!
I co zostało?
Widzisz jak można manipulować faktami? Podkreśliłem jedynie zalety miast, a przemilczałem wady i nagle wszystkie oszukują!? Ty od jakiegoś roku robisz to nałogowo wobec jednego miasta. A wiesz co jest najgorsze? Że nie potrafisz przyznać, że tego miasta po prostu nie lubisz, do czego masz prawo, i zasłaniasz się jakimiś teoriami o oszustwie, wyśmiewając każdego, komu Wrota się podobają. Napisałeś to raz - wystarczy. Na cholerę tyle razy to powtarzasz? Zależy komuś na tym, abyś mu cały czas prawił o tej Żywiołowej niesprawiedliwości? Każdy się póki co, od Twoich prawideł odgania jak może...
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Salamander napisał: |
Skoro masz ograniczenia uniemożliwiające przyswojenie informacji, że ogólny balans jest zachowany, nie między poziomami, a miastami, to przestań w to grać, albo nie wiem - pisać, bo to już jest strasznie irytujące. Do jakiego tematu by nie wejść na forum, to trzeba czytać jakie to Black Alamar ma wąty do Wrót Żywiołów. A to się to nie podoba, a to tamto... |
Ograniczeniem nazywasz chęć uczciwej, normalnej walki, bez grania "miastem" z kretyńskim przyrostem?
| Salamander napisał: | | Nie liczysz się ze zdaniem 40 innych osób na tym forum, które do Wrót nie mają żadnych zastrzeżeń. |
Wymień 40
| Salamander napisał: | | Ubzdurałeś sobie jakąś chorą teorię o oszustwie Wrót i teraz na siłę chcesz przekonać do tego innych... |
Na siłę? Zaznaczyłem, że mój post jest subiektywny i jak komuś się nie podoba, to jego sprawa Ale Mandryl oczywiście musiał odpowiedzieć... Poza tym uczciwością nie można nazwać 4 kur przy innych jednostkach 7. poziomu, które zostały potraktowane po chamsku...
| Salamander napisał: | | Ale oszustwa żadnego nie ma. Wrota należą do najdroższych miast, jeśli chodzi o cenę jednostek. Mają bardzo rozrzucony przyrost - do wysokiego na 1. i 7. lev dodaj strasznie niski na 2 lev. |
Strasznie niski ok - ale jaka jakość... Niestety nawet wilczy jeździec nie dorównuje burzy...
| Salamander napisał: | | Duże ograniczenia armii nieulepszonej, która nie ma żadnej jednostki strzelającej. Co, nie pomyślałeś o tym? Czy przemilczałeś, te braki mobilności w armii Wrót, bo są niewygodne i nie pasują do twojej pseudo logiki? |
W armii nieulepszonej owszem, choć i tak przyrost jest kompletnie skretyniały...
| Salamander napisał: | | Idąc Twoim tokiem rozumowania na Lochy trzeba mówić "miasto", bo oszukuje, wiesz? Minotaury mają dmg na 6 lev. a są niestety na 5. Co za niesprawiedliwość. Oszustwo! Nie uznajemy Lochów! |
A chimery są lepsze tylko od cyklopów, wiesz? A miasto kosztuje dużo, wiesz? Wreszcie beholder wymagają po 1 każdego surowca, a trogi są jedynie średnie, ale mają normalny przyrost... Poza tym - dać chimerom przyrost 8! W końcu są takie słabe... Skoro kurom dano, to dlaczego nie im?
| Salamander napisał: | | Twierdza to "miasto", bo starożytne behemoty są nie do rozwalenia wręcz. Oszustwo! Nie uznajemy Twierdzy! |
Ale Twierdza ma też słabe uruki i cyklopy, a gobliny również nie wymiatają... Też przyrost cyklopów 8 - są słabe...
| Salamander napisał: | | Forteca ma 3 jednostki strzelające, w tym tę na 7. lev, jako jedyna! Też "miasto"! Oszustwo! Nie uznajemy Fortecy! |
Za to kosztuje najwięcej w grze, a gigantów trzeba ulepszyć, żeby strzelali... Gargulce i dżinny to także nie czołówka...
| Salamander napisał: | | Bastion ma za łatwo - za duży przyrost krasnoludów i entów! Za tanie jednostki - "miasto"! Centki za dobre! Oszustwo! Nie uznajemy Bastionu! |
Po wybudowaniu budynków hordy jest większy przyrost, czyli ponosimy większe koszta - i to jest w porządku. A centki w zamian za słabe pegazy...
| Salamander napisał: | | W Cytadeli są gorgony, zabiją mi mój 7. lev W drugim dniu mogę zrobić 6. lev - "miasto"! Oszustwo! Nie uznajemy Cytadeli! |
6. level, który także jest dość słaby. Gorgony musisz ulepszyć, a jak wiadomo ważki nie są zbyt dobre, a hydry potrzebują okazji...
| Salamander napisał: | | Zamek czituje. Archy za dobre, gryfy za dobre. I w ogóle za dobre "miasto". Oszustwo! Nie uznajemy Zamku! |
Ale za to denni kapłani i wysoka cena - kusznicy ponadto są mało wytrzymali...
| Salamander napisał: | | Inferno zmiata wszystko demonami, ma wrota wymiarów - kolejne"miasto". Oszustwo! Nie uznajemy Inferna! |
Inferno ma najgorszą jednostkę na 1. levelu, a demon bez hordy jest zaledwie średni... Poza tym bohaterowie nie wymiatają...
| Salamander napisał: | | Nekropolia też oszukuje, bo na moje 100 1. lev, przypada 2000 szkieletów - i jeszcze jedno "miasto"! Oszustwo! Nie uznajemy Nekropolii! |
A tutaj można się zgodzić Nekro jest poza równowagą mimo słabych zombie, upiorów i smoków - po prostu szkielety niszczą niemal wszystko, a do tego jeszcze władcy i alpy... Ale przyrost jest normalny - szkielety to efekt nekromancji...
| Salamander napisał: | | Ty od jakiegoś roku robisz to nałogowo wobec jednego miasta. |
"Miasta"
| Salamander napisał: | | A wiesz co jest najgorsze? Że nie potrafisz przyznać, że tego miasta po prostu nie lubisz, do czego masz prawo, |
Jak to nie:
| Cytat: | | Ja nienawidzę tego sztucznego, nieuczciwego, umieszczonego na siłę, niedopracowanego, niezrównoważonego, chorego tworu, które nosi nazwę "Wrota Żywiołów", choć powinna być nazwa "Oszustowo Wielkie"... |
| Salamander napisał: | | i zasłaniasz się jakimiś teoriami o oszustwie, |
Niewątpliwie 4 kury są cholernie "uczciwe"... _________________
CHELSEA FOREVER!
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
R o b s o n

Imię: Robert
Miasto: Castle
|
|
Wrota Wymiarów bo 3/4 bohaterów ma zaraz dyplomacje i magie rozne  ^^ Oprócz tego feniksy których po 4 tygodniach jest 12 a jak zabiecie odrodzi się 4.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Koragg Gość
|
|
| Mandryl napisał: | | Black Alamar napisał: | Jednostki:
Imp > Ru(s/ch)ałka
Rusałka >> Imp |
Chochlik wygrywa przecież z rusałką. Chochlik > rusałka .
| Mandryl napisał: |
żywiołak lodu >> gog |
Żwywiołak lodu ? A poza tym to magog jest bardziej użyteczny, bo wali naokoło swoją kulką.
| Mandryl napisał: | | Zgadzam się, ale pomiędzy żywiołkiem a cerberem nie ma aż takiej dużej przepaści (Cerber jest w czołówce, lód tuż za czołówką) |
Jak nie przepaść, to kanion Mandrylu . Cerber wymiata i przestań znowu pieprzyć farmazony.
| Mandryl napisał: | Znowu popieram - Te dwie jednostki to zakała WŻ  |
Po tonie widać, że autorowi się to nie podoba. Nie może znieść, że inferno daje sobie radę.
| Mandryl napisał: | | Patrz inny temat, Żywiołak > Ifryt |
Ciekawe. Oczwyiście że ifryt jest lepszy i to dużo lepszy .
| Mandryl napisał: | Brak słów  |
No właśnie. W stosunku do ciebie. Arcy jest lepszy i nie pier**l .
| Mandryl napisał: | Ale o magicznej uczelni i Grallu w WŻ już nikt nie powie  |
O bractwie ognia też nikt nie wspomni. O graallu w inferno też nie, a jest przynajmniej tak samo dobry jak ten we wrotach.
| Mandryl napisał: | PRZESTAŃ DO CHOLERY PISAĆ ŻE WROTA NIE MAJĄ KLIMATU!!! Sorry, ale to największy idiotyzm jaki w życiu słyszałem  |
Mają klimat ale słaby. Muza jest tragiczna i wygląd do pupy. A wiesz że ja słyszałem większy idiotyzm? Taki że ent musi gonić wroga .
| Mandryl napisał: | A ja lubię wrota żywiołów za nietypowość i siłę
A jeśli nie możesz znieść niedobrych chłopców z wrót, wypad na podstawkę i już  |
A ja lubię inferno za silną armię i rozwalenie wrót, o czym się przekonałem. A ty też wypad. Przestań objeżdżać jednostki inferno bo nie masz o nich bladego pojęcia .
| Salamander napisał: | | Nie uznajemy Lochów! Nie uznajemy Twierdzy! Nie uznajemy Fortecy! Nie uznajemy Bastionu! Nie uznajemy Cytadeli! Nie uznajemy Zamku! Nie uznajemy Nekropolii! |
Co, szału dostałeś czy jak?
| Salamander napisał: | | Nie uznajemy Inferna! |
Licz się ze słowami i zjazd z inferna .
| Black Alamar napisał: | | Inferno ma najgorszą jednostkę na 1. levelu, a demon bez hordy jest zaledwie średni... Poza tym bohaterowie nie wymiatają... |
Chochliki nie biorą udziału w walkach tylko są przerabiane na demony. Nie jest to minus inferna. Demon faktycznie jest średni ale prawie zawsze masz go dużą ilość. Herosi średni i lepsi od tych z wrót.
| Robson napisał: | | Wrota Wymiarów |
Nie istnieje takie miasto.
| Robson napisał: | | bo 3/4 bohaterów ma zaraz dyplomacje i magie rozne |
W inferno też mają 'magie różne' . A nie idę na łatwiznę biorąc dyplomację i jak dla mnie herosi są lepsi w infernie.
| Robson napisał: | | Oprócz tego feniksy których po 4 tygodniach jest 12 a jak zabiecie odrodzi się 4. |
Po 4 tygodniach jest ich 8 bo uznajemy mniejszy przyrost. I arcy je fenixy na śniadanie.
| Black Alamar napisał: | | Oczywiście - w walce nieuczciwej Inf niestety nie wygra, |
Chodziło Ci o przyorst 4? Myślałem że na forum oficjalnie uznaje się przyrost w liczbie 2 i w ten sposób inferno jest znacznie lepsze.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

Miasto: xxxxx
|
|
| Koragg napisał: | | Co, szału dostałeś czy jak? |
Rozumienie tekstu czytanego - niedostateczny...
| Koragg napisał: | | Licz się ze słowami i zjazd z inferna Zgrzyt. |
Wielki obrońca się znalazł, hipokryta... Przypomnieć Ci kto kiedyś jechał po tym mieście jak tylko się dało? I przypomnieć Ci, kto wtedy te Twoje jebnięte zarzuty odpierał?
Poza tym, rozumienie tekstu czytanego - niedostateczny...
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Koragg Gość
|
|
| Salamander napisał: | | Koragg napisał: | | Co, szału dostałeś czy jak? |
Rozumienie tekstu czytanego - niedostateczny... |
Czytanie - mniej niż zero.
| Salamander napisał: | | Koragg napisał: | | Licz się ze słowami i zjazd z inferna Zgrzyt. |
Wielki obrońca się znalazł, hipokryta... Przypomnieć Ci kto kiedyś jechał po tym mieście jak tylko się dało? I przypomnieć Ci, kto wtedy te Twoje jebnięte zarzuty odpierał?
Poza tym, rozumienie tekstu czytanego - niedostateczny... |
No na pewno nie Ty broniłeś inferno. Głównie Emil, redgreen i Disturbed_One. A teraz pograłem nim i wiem że ma dużą siłę, więc z łaski swojej wara od niego.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emil Ostatni Samuraj

Miasto: Zamek
|
|
| Koragg napisał: | | Chochlik wygrywa przecież z rusałką. Chochlik > rusałka . |
Totalna bzdura ukazująca brak wiedzy na temat tych dwóch jednostek.
| Koragg napisał: | | Żwywiołak lodu ? A poza tym to magog jest bardziej użyteczny, bo wali naokoło swoją kulką. |
Każdy może się pomylić - mądrością jest zwrócić grzecznie uwagę. Głupotą jest próba wykorzystania cudzej pomyłki, by przechylić szalę na swoją stronę.
Żyw. burzy jest znacznie lepszy od magoga - proszę, naprawde. Nie potrzeba nam wojownika piekieł, który w ramach rehabilitacji będzie przeceniał Inferno.
| Koragg napisał: | | Jak nie przepaść, to kanion Mandrylu . Cerber wymiata i przestań znowu pieprzyć farmazony. |
Cerber jest wysoko, ale lód wcale nie jest od niego znacznie słabszy. Gdzie Ty widzisz kanion? ;/
| Black Alamar napisał: | 4. Beholder - strzela, podwójny strzał
5. Golem - dobry w obronie, obniża dmg od zaklęć
6. Lód - strzela |
Postawienie beholdera dwa "oczka" wyżej niż żyw. lodu jest bardzo sprzeczne z prawdą i nędzną próbą przekrzyczenia wartości żyw. lodu....
| Koragg napisał: | | Ciekawe. Oczwyiście że ifryt jest lepszy i to dużo lepszy . |
Twoje subiektywne zdanie. Co według mnie ifryta należy postawić na równi z żyw. magii. Ifryt przejmuje inicjatywę w większości przypadkach na średnich mapkach, od 2 tygodnia można nimi expić bez strat, daje także best speeda bohaterowi. Żyw magii nie jest praktycznie używany podczas expienia, służy do samego FB - ale jak.. Jego dobra prędkość i atak naokoło powoduje, iż często możemy uderzać w przeciwnika bezkarnie.
| Koragg napisał: | | O graallu w inferno też nie, a jest przynajmniej tak samo dobry jak ten we wrotach. |
Kolejna bzdura. ;/ ~4-5 demonów na tydzień jest równych wszystkim spellom? Dobry joke.. Jakbym chciał się zachowywać jak niektórzy, to puściłbym tu 100x "buahah" i 200 emotikonów.. ;/ Ale co to za sens?
| Koragg napisał: | | A ja lubię inferno za silną armię i rozwalenie wrót, o czym się przekonałem. A ty też wypad. Przestań objeżdżać jednostki inferno bo nie masz o nich bladego pojęcia . |
Odłóz na bok dumę, która Cie zaślepia, a przejrzysz. Najpierw mówisz, że każde miasto rozwala inferno, potem, iż każde wygrywa z każdym, a teraz, że inferno wygrywa z wż? Zastanów się człowieku...
Salamander napisał:
Nie uznajemy Inferna!
| Koragg napisał: | | Licz się ze słowami i zjazd z inferna . |
Wyciąłeś 7 zamków, które lubiłeś i nagle oburzasz się o inferno, na które tak nawrzucałeś? Paranoja
Pozatym: http://pl.wikipedia.org/wiki/Sarkazm?redirect=no
Oto co myślę, jako zwykły user.
Black Alamar obiecywał nie pisać takich postów o WŻ, a pisze...
Koragg zmienił posty o 360 stopni w kierunku PRZECIWNYM do prawdy, co stanowi błąd. Przekształcenie "znienawidzenie" w "ubóstwienie" także jest błędem.
Jakbym wszedł na forum pierwszy raz i przeczytał takie rzeczy, to pomyślałbym, że Wasze posty to śmieszna prowokacja..
I ostatnie:
Koragg, Ty się oburzasz po byle czym, Salamander naprawdę długo znosi te głupoty. Ja także je znoszę, co mam robić. Pisać n-ty raz to samo? Nie lubie się powtarzać. Przekrzykiwać? Nie lubię się przekrzykiwać. Wulgaryzować? Nie mam ochoty wulgaryzować przed kompem, starczy mi na boisku..
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandryl

Dołączył: 27 Mar 2008 Zakaz pisania Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1 Posty: 213
Imię: Badziewił Spasław
Miasto: Wszystkie
|
|
| Black Alamar napisał: |
| Salamander napisał: | | Ale oszustwa żadnego nie ma. Wrota należą do najdroższych miast, jeśli chodzi o cenę jednostek. Mają bardzo rozrzucony przyrost - do wysokiego na 1. i 7. lev dodaj strasznie niski na 2 lev. |
Strasznie niski ok - ale jaka jakość... Niestety nawet wilczy jeździec nie dorównuje burzy... |
To sobie zobacz dla porównania jakość nimfetki
| Black Alamar napisał: | | Salamander napisał: | | Duże ograniczenia armii nieulepszonej, która nie ma żadnej jednostki strzelającej. Co, nie pomyślałeś o tym? Czy przemilczałeś, te braki mobilności w armii Wrót, bo są niewygodne i nie pasują do twojej pseudo logiki? |
W armii nieulepszonej owszem, choć i tak przyrost jest kompletnie skretyniały... |
A Ty znowu swoje
| Black Alamar napisał: | | Salamander napisał: | | Idąc Twoim tokiem rozumowania na Lochy trzeba mówić "miasto", bo oszukuje, wiesz? Minotaury mają dmg na 6 lev. a są niestety na 5. Co za niesprawiedliwość. Oszustwo! Nie uznajemy Lochów! |
A chimery są lepsze tylko od cyklopów, wiesz? A miasto kosztuje dużo, wiesz? Wreszcie beholder wymagają po 1 każdego surowca, a trogi są jedynie średnie, ale mają normalny przyrost... Poza tym - dać chimerom przyrost 8! W końcu są takie słabe... Skoro kurom dano, to dlaczego nie im? |
Tak mówisz? A wiesz że żywiołaki magmy i ognia zaliczają się do najsłabszych na swoich poziomach? I że wrota są zaraz po wieży jesli chodzi o cenę? Ale kto by to zauważył, wrota oszukują i już!
| Black Alamar napisał: | | Salamander napisał: | | Twierdza to "miasto", bo starożytne behemoty są nie do rozwalenia wręcz. Oszustwo! Nie uznajemy Twierdzy! |
Ale Twierdza ma też słabe uruki i cyklopy, a gobliny również nie wymiatają... Też przyrost cyklopów 8 - są słabe... |
A we wrotach są żywiołaki magmy i ognia
| Black Alamar napisał: | | Salamander napisał: | | Forteca ma 3 jednostki strzelające, w tym tę na 7. lev, jako jedyna! Też "miasto"! Oszustwo! Nie uznajemy Fortecy! |
Za to kosztuje najwięcej w grze, a gigantów trzeba ulepszyć, żeby strzelali... Gargulce i dżinny to także nie czołówka... |
| Black Alamar napisał: | | Salamander napisał: | | Bastion ma za łatwo - za duży przyrost krasnoludów i entów! Za tanie jednostki - "miasto"! Centki za dobre! Oszustwo! Nie uznajemy Bastionu! |
Po wybudowaniu budynków hordy jest większy przyrost, czyli ponosimy większe koszta - i to jest w porządku. A centki w zamian za słabe pegazy... |
| Black Alamar napisał: | | Salamander napisał: | | W Cytadeli są gorgony, zabiją mi mój 7. lev W drugim dniu mogę zrobić 6. lev - "miasto"! Oszustwo! Nie uznajemy Cytadeli! |
6. level, który także jest dość słaby. Gorgony musisz ulepszyć, a jak wiadomo ważki nie są zbyt dobre, a hydry potrzebują okazji... |
| Black Alamar napisał: | | Salamander napisał: | | Zamek czituje. Archy za dobre, gryfy za dobre. I w ogóle za dobre "miasto". Oszustwo! Nie uznajemy Zamku! |
Ale za to denni kapłani i wysoka cena - kusznicy ponadto są mało wytrzymali... |
| Black Alamar napisał: | | Salamander napisał: | | Inferno zmiata wszystko demonami, ma wrota wymiarów - kolejne"miasto". Oszustwo! Nie uznajemy Inferna! |
Inferno ma najgorszą jednostkę na 1. levelu, a demon bez hordy jest zaledwie średni... Poza tym bohaterowie nie wymiatają... |
Zrozumiałeś, że wrota też mają wady takie jak cena, bohaterowie oraz w/w żywiołaki? Jak widac nie... A sam mówiłeś coś o stronniczości innych
| Koragg napisał: | | Mandryl napisał: | | Black Alamar napisał: | Jednostki:
Imp > Ru(s/ch)ałka
Rusałka >> Imp |
Chochlik wygrywa przecież z rusałką. Chochlik > rusałka . |
Ciekawe jak
| Koragg napisał: | | Mandryl napisał: | | Zgadzam się, ale pomiędzy żywiołkiem a cerberem nie ma aż takiej dużej przepaści (Cerber jest w czołówce, lód tuż za czołówką) |
Jak nie przepaść, to kanion Mandrylu . Cerber wymiata i przestań znowu pieprzyć farmazony. |
Czy ja zaprzeczałem? wręcz potwierdzałem a ty się znowu czepiasz byle gówna
| Koragg napisał: | | Mandryl napisał: | Znowu popieram - Te dwie jednostki to zakała WŻ  |
Po tonie widać, że autorowi się to nie podoba. Nie może znieść, że inferno daje sobie radę. |
Po "Tonie"?? Jak możesz odczytać ton na podstawie słów pisanych?
| Koragg napisał: | | Mandryl napisał: | Ale o magicznej uczelni i Grallu w WŻ już nikt nie powie  |
O bractwie ognia też nikt nie wspomni. O graallu w inferno też nie, a jest przynajmniej tak samo dobry jak ten we wrotach. |
1. Co do cholery grall z inferna ma do magii?
2. Grall we wrotach jest najlepszy w grze
| Koragg napisał: | | Mandryl napisał: | PRZESTAŃ DO CHOLERY PISAĆ ŻE WROTA NIE MAJĄ KLIMATU!!! Sorry, ale to największy idiotyzm jaki w życiu słyszałem  |
Mają klimat ale słaby. Muza jest tragiczna i wygląd do pupy. |
Ocena klimatu należy do każdego osobiście, moim zdaniem wrota mają fajny klimat.
| Koragg napisał: | | Robson napisał: | | Oprócz tego feniksy których po 4 tygodniach jest 12 a jak zabiecie odrodzi się 4. |
Po 4 tygodniach jest ich 8 bo uznajemy mniejszy przyrost. I arcy je fenixy na śniadanie. |
Ja uznaję prawdziwy
| Koragg napisał: | | Black Alamar napisał: | | Oczywiście - w walce nieuczciwej Inf niestety nie wygra, |
Chodziło Ci o przyorst 4? Myślałem że na forum oficjalnie uznaje się przyrost w liczbie 2 i w ten sposób inferno jest znacznie lepsze. |
Źle myślałeś  _________________

|
Autor postu otrzymał pochwałę.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powiem tylko tyle, że:
| Mandryl napisał: |
| Koragg napisał: | | Black Alamar napisał: | | Oczywiście - w walce nieuczciwej Inf niestety nie wygra, |
Chodziło Ci o przyorst 4? Myślałem że na forum oficjalnie uznaje się przyrost w liczbie 2 i w ten sposób inferno jest znacznie lepsze. |
Źle myślałeś  |
Dobrze myślał... A Inferno f | | |