Centrum Heroes 3
 Album   FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Centrum Heroes 3 - Forum
Forum poświęcone kultowej grze Heroes of Might & Magic III

Wrota żywiołów vs. inferno

Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Centrum Heroes 3 :: Forum Strona Główna -> Miasta
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Co lepsze?
Wrota
56%
 56%  [ 17 ]
Inferno
43%
 43%  [ 13 ]
Wszystkich Głosów : 30

Autor Wiadomość
Koragg
Gość

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Wto, 22 Kwi 2008, 21:57    Temat postu: Wrota żywiołów vs. inferno
Odpowiedz z cytatem

Wrota są silnym miastem ale inferno w dobrych rękach też może wiele pokazać Smile. Sam nie umiałem grać inferno i musiałem się do niego drastycznie przekonywać ale w końcu doszedłem do wniosku że ogromna ilość demonów to jest to Smile. Mamy jeszcze szybkie diabły i mirydy a magog potrafi rąbnąć wiele jednostek naraz. Czart jest dobry w walce, i jest kluczowy bo wskrzesza demony. Cerber jest prktyczny, potrafi powstrzymać kontratak i atakuje 3 pola. Herosi nawet ujdą a gildia to 5 poziom. Wrota idą w ilość rusałek które mogą być groźne. Żywiołaki burzy są najlepsze na swoim poziomie i do tego strzelają, żywiołaki lodu także są dobre. I jedne i drugie są natomiast drogie. Żywiołaki ognia i ziemi służą dość kiepsko do walki wręcz, ale ulepszony żywiołak ognia lata. Żywiołaki magii atakują naokoło i mają przyzwoitą szybkość. Feniks jest najszybszy i do tego tani. Poza tym posiada przyrost 4. Ja nie wiem na co zagłosować, muszę się zastanowić Wink.

Powrót do góry
Black Alamar
Strażnik Podziemia
Strażnik Podziemia

Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 2
Imię: Bartek
Miasto: Loch, Bastion i Forteca

PostWysłany: Sro, 23 Kwi 2008, 20:46    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Jednostki:

Imp > Ru(s/ch)ałka

Z prostego powodu: w uczciwej walce chowaniec wygrywa... A że do uczciwej walki w wykonaniu "miasta" dochodzi bardzo rzadko, to tym bardziej zasługuje on na uznanie.

Magog < Burza

Niestety burza jest najlepsza na tym levelu, choć i tak wilczy jeźdźcy prezentują się bardzo dobrze... Co do magogów - przeciętniaki, kula ognia może być zarówno zaletą, jak i wadą.

Cerber > Lód

Chyba wszystko jasne... Cerber atakuje trzy przyległe pola, do tego powstrzymuje kontrę, a lód tylko strzela (w czym zresztą ustępuje elfom)

Demon > Energia

Demon jest średniakiem, który na spokojnie pokona klasę denną, która jest reprezentowana przez energię... A dodać do tego możliwość powielenia liczby demonów, to energia może się pożegnać...

Czart > Magma

Czart też jest średni - i także musi walczyć z klasą denną...

Ifryt > Psychol

Ifryt lata, ma lepsze staty i jest bardzo szybki, a odp. na ogień pozwala mu na armaggeddon team i chroni go przed takimi np. berserkiem, oślepieniem czy klątwą. Ma także tarczę ognia, która w pewnym stopniu osłabia p. kontry psychola. Psychol atakuje też naokoło i jest odp. na magię, ale ze swoimi statami, brakiem lotu i szybkością nie jest przydatny tak jak ifryt...

Diabeł >> podpalona Kura

Oczywiście biorę pod uwagę uczciwą walkę, w której diabeł nie pozostawia szans drobiowi...

Magia:

Remis, 5 lvl w Inf, jak i w "mieście"...

Bohaterowie:

Niestety "miasto"...

Klimat:

Klimat > brak klimatu, więc chyba logiczne jest deklasacyjne zwycięstwo Inferna...

Cena:

Oczywiście Inf jest tańsze, tylko diabełki trochę zawyżają koszta... Ale i tak lepiej niż w "mieście"...

Czyli ogółem:

Miasto >>> "miasto", czyt. Inferno >>> wż, głównie z uwagi na lepszą armię, lepszy klimat i uczciwość...

PS: Dla każdego, komu się ten post nie podobał:
Ja nienawidzę tego sztucznego, nieuczciwego, umieszczonego na siłę, niedopracowanego, niezrównoważonego, chorego tworu, które nosi nazwę "Wrota Żywiołów", choć powinna być nazwa "Oszustowo Wielkie"... Oznajmiam też, że zdania w kwestii tego czegoś nie zmienię... Dlatego prosiłbym o traktowanie tego posta z przymrużeniem oka, jako subiektywną ocenę...

Disturbed_One edit: A miałeś się na temat WŻ nie wypowiadać... Rozumiem wstawki w tematach, gdzie coś tam o WŻ się napomknie... Ale myślałem, że naprawdę przestaniesz się wypowiadać w tematach gdzie WŻ jest jedną z osi takowych...

http://wbattlecry.mojeforum.net - zapraszam na forum o Warlords Battlecry Wink

CHELSEA FOREVER!

Autor postu otrzymał pochwałę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Mandryl

<częsty bywalec>

Zakaz pisania
Pochwał: 1
Imię: Badziewił Spasław

PostWysłany: Czw, 24 Kwi 2008, 18:14    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Black Alamar napisał:
Jednostki:

Imp > Ru(s/ch)ałka

Z prostego powodu: w uczciwej walce chowaniec wygrywa... A że do uczciwej walki w wykonaniu "miasta" dochodzi bardzo rzadko, to tym bardziej zasługuje on na uznanie.

Już gdzieś pisałem, że przyrost to właściwie jedyny atut rusałki, jedyna walka która jest "uczciwa" ( Zgrzyt ) przy równej liczbie jednostek to walka albo z impami, albo z chłopami Zgrzyt Zgrzyt Ale dla ciebie uczciwa walka to taka walka, w której przegrywa WŻ Confused Rolling Eyes
Rusałka >> Imp

Black Alamar napisał:
Magog < Burza

Niestety

Jakie do cholery NIESTETY???? Zgrzyt Confused Rolling Eyes Zgrzyt Confused Rolling Eyes
żywiołak lodu >> gog

Black Alamar napisał:
Cerber > Lód

Chyba wszystko jasne... Cerber atakuje trzy przyległe pola, do tego powstrzymuje kontrę, a lód tylko strzela (w czym zresztą ustępuje elfom)

Zgadzam się, ale pomiędzy żywiołkiem a cerberem nie ma aż takiej dużej przepaści (Cerber jest w czołówce, lód tuż za czołówką)

Black Alamar napisał:
Demon > Energia

Demon jest średniakiem, który na spokojnie pokona klasę denną, która jest reprezentowana przez energię... A dodać do tego możliwość powielenia liczby demonów, to energia może się pożegnać...

Popieram

Black Alamar napisał:
Czart > Magma

Czart też jest średni - i także musi walczyć z klasą denną...

Znowu popieram - Te dwie jednostki to zakała WŻ Rolling Eyes

Black Alamar napisał:
Ifryt > Psychol

Ifryt lata, ma lepsze staty i jest bardzo szybki, a odp. na ogień pozwala mu na armaggeddon team i chroni go przed takimi np. berserkiem, oślepieniem czy klątwą. Ma także tarczę ognia, która w pewnym stopniu osłabia p. kontry psychola. Psychol atakuje też naokoło i jest odp. na magię, ale ze swoimi statami, brakiem lotu i szybkością nie jest przydatny tak jak ifryt...

Patrz inny temat, Żywiołak > Ifryt

Black Alamar napisał:
Diabeł >> podpalona Kura

Oczywiście biorę pod uwagę uczciwą walkę, w której diabeł nie pozostawia szans drobiowi...

Brak słów Rolling Eyes

Black Alamar napisał:
Magia:

Remis, 5 lvl w Inf, jak i w "mieście"...

Ale o magicznej uczelni i Grallu w WŻ już nikt nie powie Laughing

Black Alamar napisał:
Bohaterowie:

Niestety "miasto"...

Wrota mają śmiesznych herosów, nie wiem skąd ty wytrzasnąłeś taki werdykt Confused

Black Alamar napisał:
Klimat:

Klimat > brak klimatu, więc chyba logiczne jest deklasacyjne zwycięstwo Inferna...

PRZESTAŃ DO CHOLERY PISAĆ ŻE WROTA NIE MAJĄ KLIMATU!!! Sorry, ale to największy idiotyzm jaki w życiu słyszałem Rolling Eyes

Black Alamar napisał:
Cena:

Oczywiście Inf jest tańsze, tylko diabełki trochę zawyżają koszta... Ale i tak lepiej niż w "mieście"...

Popieram

Czyli ogółem:

Black Alamar napisał:
Miasto >>> "miasto", czyt. Inferno >>> wż, głównie z uwagi na lepszą armię, lepszy klimat i uczciwość...

A ja lubię wrota żywiołów za nietypowość i siłę Rolling Eyes
A jeśli nie możesz znieść niedobrych chłopców z wrót, wypad na podstawkę i już Zgrzyt

Black Alamar napisał:
PS: Dla każdego, komu się ten post nie podobał:
Ja nienawidzę tego sztucznego, nieuczciwego, umieszczonego na siłę, niedopracowanego, niezrównoważonego, chorego tworu, które nosi nazwę "Wrota Żywiołów", choć powinna być nazwa "Oszustowo Wielkie"... Oznajmiam też, że zdania w kwestii tego czegoś nie zmienię... Dlatego prosiłbym o traktowanie tego posta z przymrużeniem oka, jako subiektywną ocenę...

Wypad na podstawkę, i to czym prędzej bo już nie można tego znieść Zgrzyt
BTW nie stać cię na obiektywną ocenę? Chociaż raz? Bo z tego co widzę to nie Rolling Eyes

Powrót do góry
Black Alamar
Strażnik Podziemia
Strażnik Podziemia

PostWysłany: Czw, 24 Kwi 2008, 19:02    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Mandryl napisał:
Black Alamar napisał:
Jednostki:

Imp > Ru(s/ch)ałka

Już gdzieś pisałem, że przyrost to właściwie jedyny atut rusałki, jedyna walka która jest "uczciwa" ( Zgrzyt ) przy równej liczbie jednostek to walka albo z impami, albo z chłopami Zgrzyt Zgrzyt Ale dla ciebie uczciwa walka to taka walka, w której przegrywa WŻ Confused Rolling Eyes
Rusałka >> Imp

Uczciwa walka między tak słabymi jednostkami jest wtedy, gdy jest mniej więcej równa ich liczba, a nie rusałek jest xxx, a impów xx Rolling Eyes Impy są słabe, a walczą uczciwie, to dużo znaczy... Np. to, że Inferno nigdy nie zniży się do poziomu "miasta"...

Mandryl napisał:
Black Alamar napisał:
Magog < Burza

Niestety

Jakie do cholery NIESTETY???? Zgrzyt Confused Rolling Eyes Zgrzyt Confused Rolling Eyes
żywiołak lodu >> gog

Ano niestety. Magog przynajmniej pasuje na 2. poziom, a burza niezbyt...

Mandryl napisał:
Black Alamar napisał:
Cerber > Lód

Zgadzam się, ale pomiędzy żywiołkiem a cerberem nie ma aż takiej dużej przepaści (Cerber jest w czołówce, lód tuż za czołówką)

Tuż za, czyli?
1. Gryf - lot, nieskończona kontra, staty, speed
2. Cerber - p. kontry, speed
2. Elf - strzela, podwójny strzał
4. Beholder - strzela, podwójny strzał
5. Golem - dobry w obronie, obniża dmg od zaklęć
6. Lód - strzela
7. Uruk - strzela
8. Upiór - no... lata Razz

Rzeczywiście "wypas" w stosunku do cerbera Rolling Eyes Cerber jest niezaprzeczalnie lepszy...

Mandryl napisał:
Black Alamar napisał:
Ifryt > Psychol

Ifryt ma lepsze staty, lepszą szybkość, jest bardziej przydatny, a przegrywa? Nic z tego: ifryt > psychol Rolling Eyes

Mandryl napisał:
Black Alamar napisał:
Diabeł >> podpalona Kura

Brak słów Rolling Eyes

A może diabeł jest gorszy? W walce fair (o taką trudno w wykonaniu "miasta", ale liczę na cud...) diabeł masakruje i miażdży kurę...

Mandryl napisał:
Black Alamar napisał:
Bohaterowie:

Niestety "miasto"...

Wrota mają śmiesznych herosów, nie wiem skąd ty wytrzasnąłeś taki werdykt Confused

Co z tego, jak Inf (niestety) też ma słabych...

Mandryl napisał:
Black Alamar napisał:
Klimat:

PRZESTAŃ DO CHOLERY PISAĆ ŻE WROTA NIE MAJĄ KLIMATU!!! Sorry, ale to największy idiotyzm jaki w życiu słyszałem Rolling Eyes

Nie mają...

Mandryl napisał:
Black Alamar napisał:

A jeśli nie możesz znieść niedobrych chłopców z wrót, wypad na podstawkę i już Zgrzyt

Siłę uzyskaną przez oszustwo? Gratulacje dla "miasta", rzeczywiście nie ma co go porównywać do miast, które mają swoją siłę bez uciekania się do nędznych sztuczek...

Mandryl napisał:
Wypad na podstawkę, i to czym prędzej bo już nie można tego znieść Zgrzyt
BTW nie stać cię na obiektywną ocenę? Chociaż raz? Bo z tego co widzę to nie Rolling Eyes

Możesz sobie myśleć co chcesz, to mnie akurat nie interesuje ani trochę, w szczególności po tych głupotach, którymi nas uraczyłeś na początku swej twórczości Rolling Eyes
BTW: Stać, pod jednym warunkiem: przy porównaniu normalnych miast, z których żadne nie oszukuje... Nie cierpię oszustwa i nie mogę być obiektywnym dla jawnego przejawu tegoż...

CHELSEA FOREVER!

Powrót do góry
Salamander
Mistrz Jedi
Mistrz Jedi

Miasto: xxxxx

PostWysłany: Czw, 24 Kwi 2008, 20:50    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Słuchaj Black, czy Ty masz jakiś kompleks? Czy cierpisz może na syndrom wiecznej frustracji?
Black Alamar napisał:
Uczciwa walka między tak słabymi jednostkami

Wytłumacz to łaskawie. Stosowanie po raz 100 takiej personifikacji jest już naprawdę żenujące. Człowiek wymyślił tę grę, człowiek w nią gra. Nie podoba się? To nie graj, albo wykupuj sobie tylko 30 rusałek co tydzień. Skoro masz ograniczenia uniemożliwiające przyswojenie informacji, że ogólny balans jest zachowany, nie między poziomami, a miastami, to przestań w to grać, albo nie wiem - pisać, bo to już jest strasznie irytujące. Do jakiego tematu by nie wejść na forum, to trzeba czytać jakie to Black Alamar ma wąty do Wrót Żywiołów. A to się to nie podoba, a to tamto...
Napisz może do przyjaciółki, bo masz chłopie problem. Zachowujesz się jak jakiś Sąd Ostateczny, którego zdanie trzeba wysłuchać i koniecznie się mu podporządkować. "Wrota oszukują i Regulamin: §1 pkt. 7!, tak jest..." - tak się zachowujesz. Nie liczysz się ze zdaniem 40 innych osób na tym forum, które do Wrót nie mają żadnych zastrzeżeń. Ubzdurałeś sobie jakąś chorą teorię o oszustwie Wrót i teraz na siłę chcesz przekonać do tego innych...
Ale oszustwa żadnego nie ma. Wrota należą do najdroższych miast, jeśli chodzi o cenę jednostek. Mają bardzo rozrzucony przyrost - do wysokiego na 1. i 7. lev dodaj strasznie niski na 2 lev. Duże ograniczenia armii nieulepszonej, która nie ma żadnej jednostki strzelającej. Co, nie pomyślałeś o tym? Czy przemilczałeś, te braki mobilności w armii Wrót, bo są niewygodne i nie pasują do twojej pseudo logiki?
Idąc Twoim tokiem rozumowania na Lochy trzeba mówić "miasto", bo oszukuje, wiesz? Minotaury mają dmg na 6 lev. a są niestety na 5. Co za niesprawiedliwość. Oszustwo! Nie uznajemy Lochów!
Twierdza to "miasto", bo starożytne behemoty są nie do rozwalenia wręcz. Oszustwo! Nie uznajemy Twierdzy!
Forteca ma 3 jednostki strzelające, w tym tę na 7. lev, jako jedyna! Też "miasto"! Oszustwo! Nie uznajemy Fortecy!
Bastion ma za łatwo - za duży przyrost krasnoludów i entów! Za tanie jednostki - "miasto"! Centki za dobre! Oszustwo! Nie uznajemy Bastionu!
W Cytadeli są gorgony, zabiją mi mój 7. lev W drugim dniu mogę zrobić 6. lev - "miasto"! Oszustwo! Nie uznajemy Cytadeli!
Zamek czituje. Archy za dobre, gryfy za dobre. I w ogóle za dobre "miasto". Oszustwo! Nie uznajemy Zamku!
Inferno zmiata wszystko demonami, ma wrota wymiarów - kolejne"miasto". Oszustwo! Nie uznajemy Inferna!
Nekropolia też oszukuje, bo na moje 100 1. lev, przypada 2000 szkieletów - i jeszcze jedno "miasto"! Oszustwo! Nie uznajemy Nekropolii!
I co zostało?
Widzisz jak można manipulować faktami? Podkreśliłem jedynie zalety miast, a przemilczałem wady i nagle wszystkie oszukują!? Ty od jakiegoś roku robisz to nałogowo wobec jednego miasta. A wiesz co jest najgorsze? Że nie potrafisz przyznać, że tego miasta po prostu nie lubisz, do czego masz prawo, i zasłaniasz się jakimiś teoriami o oszustwie, wyśmiewając każdego, komu Wrota się podobają. Napisałeś to raz - wystarczy. Na cholerę tyle razy to powtarzasz? Zależy komuś na tym, abyś mu cały czas prawił o tej Żywiołowej niesprawiedliwości? Każdy się póki co, od Twoich prawideł odgania jak może...

Powrót do góry
Black Alamar
Strażnik Podziemia
Strażnik Podziemia

PostWysłany: Czw, 24 Kwi 2008, 21:18    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Salamander napisał:

Skoro masz ograniczenia uniemożliwiające przyswojenie informacji, że ogólny balans jest zachowany, nie między poziomami, a miastami, to przestań w to grać, albo nie wiem - pisać, bo to już jest strasznie irytujące. Do jakiego tematu by nie wejść na forum, to trzeba czytać jakie to Black Alamar ma wąty do Wrót Żywiołów. A to się to nie podoba, a to tamto...

Ograniczeniem nazywasz chęć uczciwej, normalnej walki, bez grania "miastem" z kretyńskim przyrostem? Rolling Eyes

Salamander napisał:
Nie liczysz się ze zdaniem 40 innych osób na tym forum, które do Wrót nie mają żadnych zastrzeżeń.

Wymień 40 Razz

Salamander napisał:
Ubzdurałeś sobie jakąś chorą teorię o oszustwie Wrót i teraz na siłę chcesz przekonać do tego innych...

Na siłę? Zaznaczyłem, że mój post jest subiektywny i jak komuś się nie podoba, to jego sprawa Rolling Eyes Ale Mandryl oczywiście musiał odpowiedzieć... Poza tym uczciwością nie można nazwać 4 kur przy innych jednostkach 7. poziomu, które zostały potraktowane po chamsku...

Salamander napisał:
Ale oszustwa żadnego nie ma. Wrota należą do najdroższych miast, jeśli chodzi o cenę jednostek. Mają bardzo rozrzucony przyrost - do wysokiego na 1. i 7. lev dodaj strasznie niski na 2 lev.

Strasznie niski ok - ale jaka jakość... Niestety nawet wilczy jeździec nie dorównuje burzy...

Salamander napisał:
Duże ograniczenia armii nieulepszonej, która nie ma żadnej jednostki strzelającej. Co, nie pomyślałeś o tym? Czy przemilczałeś, te braki mobilności w armii Wrót, bo są niewygodne i nie pasują do twojej pseudo logiki?

W armii nieulepszonej owszem, choć i tak przyrost jest kompletnie skretyniały...

Salamander napisał:
Idąc Twoim tokiem rozumowania na Lochy trzeba mówić "miasto", bo oszukuje, wiesz? Minotaury mają dmg na 6 lev. a są niestety na 5. Co za niesprawiedliwość. Oszustwo! Nie uznajemy Lochów!

A chimery są lepsze tylko od cyklopów, wiesz? A miasto kosztuje dużo, wiesz? Wreszcie beholder wymagają po 1 każdego surowca, a trogi są jedynie średnie, ale mają normalny przyrost... Poza tym - dać chimerom przyrost 8! W końcu są takie słabe... Skoro kurom dano, to dlaczego nie im?

Salamander napisał:
Twierdza to "miasto", bo starożytne behemoty są nie do rozwalenia wręcz. Oszustwo! Nie uznajemy Twierdzy!

Ale Twierdza ma też słabe uruki i cyklopy, a gobliny również nie wymiatają... Też przyrost cyklopów 8 - są słabe...

Salamander napisał:
Forteca ma 3 jednostki strzelające, w tym tę na 7. lev, jako jedyna! Też "miasto"! Oszustwo! Nie uznajemy Fortecy!

Za to kosztuje najwięcej w grze, a gigantów trzeba ulepszyć, żeby strzelali... Gargulce i dżinny to także nie czołówka...

Salamander napisał:
Bastion ma za łatwo - za duży przyrost krasnoludów i entów! Za tanie jednostki - "miasto"! Centki za dobre! Oszustwo! Nie uznajemy Bastionu!

Po wybudowaniu budynków hordy jest większy przyrost, czyli ponosimy większe koszta - i to jest w porządku. A centki w zamian za słabe pegazy...

Salamander napisał:
W Cytadeli są gorgony, zabiją mi mój 7. lev W drugim dniu mogę zrobić 6. lev - "miasto"! Oszustwo! Nie uznajemy Cytadeli!

6. level, który także jest dość słaby. Gorgony musisz ulepszyć, a jak wiadomo ważki nie są zbyt dobre, a hydry potrzebują okazji...

Salamander napisał:
Zamek czituje. Archy za dobre, gryfy za dobre. I w ogóle za dobre "miasto". Oszustwo! Nie uznajemy Zamku!

Ale za to denni kapłani i wysoka cena - kusznicy ponadto są mało wytrzymali...

Salamander napisał:
Inferno zmiata wszystko demonami, ma wrota wymiarów - kolejne"miasto". Oszustwo! Nie uznajemy Inferna!

Inferno ma najgorszą jednostkę na 1. levelu, a demon bez hordy jest zaledwie średni... Poza tym bohaterowie nie wymiatają...

Salamander napisał:
Nekropolia też oszukuje, bo na moje 100 1. lev, przypada 2000 szkieletów - i jeszcze jedno "miasto"! Oszustwo! Nie uznajemy Nekropolii!

A tutaj można się zgodzić smile Nekro jest poza równowagą mimo słabych zombie, upiorów i smoków - po prostu szkielety niszczą niemal wszystko, a do tego jeszcze władcy i alpy... Ale przyrost jest normalny - szkielety to efekt nekromancji...

Salamander napisał:
Ty od jakiegoś roku robisz to nałogowo wobec jednego miasta.

"Miasta" smile

Salamander napisał:
A wiesz co jest najgorsze? Że nie potrafisz przyznać, że tego miasta po prostu nie lubisz, do czego masz prawo,

Jak to nie:

Cytat:
Ja nienawidzę tego sztucznego, nieuczciwego, umieszczonego na siłę, niedopracowanego, niezrównoważonego, chorego tworu, które nosi nazwę "Wrota Żywiołów", choć powinna być nazwa "Oszustowo Wielkie"...

Razz

Salamander napisał:
i zasłaniasz się jakimiś teoriami o oszustwie,

Niewątpliwie 4 kury są cholernie "uczciwe"...

CHELSEA FOREVER!

Powrót do góry
R o b s o n

<nowy>

Imię: Robert
Miasto: Castle

PostWysłany: Czw, 24 Kwi 2008, 22:24    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Wrota Wymiarów bo 3/4 bohaterów ma zaraz dyplomacje i magie rozne Razz ^^ Oprócz tego feniksy których po 4 tygodniach jest 12 a jak zabiecie odrodzi się 4.

Powrót do góry
Black Alamar
Strażnik Podziemia
Strażnik Podziemia

PostWysłany: Czw, 24 Kwi 2008, 22:42    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Oczywiście - w walce nieuczciwej Inf niestety nie wygra, ale zakładając uczciwą walkę, Inferno nie pozostawia szans temu czemuś...

Emil edit: Ostatnie upomnienie... Przypominam, że masz 4 upomnienia oraz, że rozpatrywany był Twój wniosek o cofnięcie warna. Następny taki post zostanie odpowiednio nagrodzony. Confused

CHELSEA FOREVER!

Powrót do góry
Koragg
Gość

PostWysłany: Pią, 25 Kwi 2008, 15:20    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Mandryl napisał:
Black Alamar napisał:
Jednostki:

Imp > Ru(s/ch)ałka

Rusałka >> Imp

Chochlik wygrywa przecież z rusałką. Chochlik > rusałka Neutral.

Mandryl napisał:

żywiołak lodu >> gog

Żwywiołak lodu Laughing? A poza tym to magog jest bardziej użyteczny, bo wali naokoło swoją kulką.

Mandryl napisał:

Jak nie przepaść, to kanion Mandrylu Lol. Cerber wymiata i przestań znowu pieprzyć farmazony.

Mandryl napisał:

Po tonie widać, że autorowi się to nie podoba. Nie może znieść, że inferno daje sobie radę.

Mandryl napisał:

Ciekawe. Oczwyiście że ifryt jest lepszy i to dużo lepszy Neutral.

Mandryl napisał:
Brak słów Rolling Eyes

No właśnie. W stosunku do ciebie. Arcy jest lepszy i nie pier**l Zgrzyt.

Mandryl napisał:

O bractwie ognia też nikt nie wspomni. O graallu w inferno też nie, a jest przynajmniej tak samo dobry jak ten we wrotach.

Mandryl napisał:

Mają klimat ale słaby. Muza jest tragiczna i wygląd do pupy. A wiesz że ja słyszałem większy idiotyzm? Taki że ent musi gonić wroga Laughing.

Mandryl napisał:

A ja lubię inferno za silną armię i rozwalenie wrót, o czym się przekonałem. A ty też wypad. Przestań objeżdżać jednostki inferno bo nie masz o nich bladego pojęcia Zgrzyt.

Salamander napisał:
Nie uznajemy Lochów! Nie uznajemy Twierdzy! Nie uznajemy Fortecy! Nie uznajemy Bastionu! Nie uznajemy Cytadeli! Nie uznajemy Zamku! Nie uznajemy Nekropolii!

Co, szału dostałeś czy jak?

Salamander napisał:
Nie uznajemy Inferna!

Licz się ze słowami i zjazd z inferna Zgrzyt.

Black Alamar napisał:
Inferno ma najgorszą jednostkę na 1. levelu, a demon bez hordy jest zaledwie średni... Poza tym bohaterowie nie wymiatają...

Chochliki nie biorą udziału w walkach tylko są przerabiane na demony. Nie jest to minus inferna. Demon faktycznie jest średni ale prawie zawsze masz go dużą ilość. Herosi średni i lepsi od tych z wrót.

Robson napisał:
Wrota Wymiarów

Nie istnieje takie miasto.

Robson napisał:
bo 3/4 bohaterów ma zaraz dyplomacje i magie rozne

W inferno też mają 'magie różne' Zgrzyt. A nie idę na łatwiznę biorąc dyplomację i jak dla mnie herosi są lepsi w infernie.

Robson napisał:
Oprócz tego feniksy których po 4 tygodniach jest 12 a jak zabiecie odrodzi się 4.

Po 4 tygodniach jest ich 8 bo uznajemy mniejszy przyrost. I arcy je fenixy na śniadanie.

Black Alamar napisał:
Oczywiście - w walce nieuczciwej Inf niestety nie wygra,

Chodziło Ci o przyorst 4? Myślałem że na forum oficjalnie uznaje się przyrost w liczbie 2 i w ten sposób inferno jest znacznie lepsze.

Powrót do góry
Salamander
Mistrz Jedi
Mistrz Jedi

Miasto: xxxxx

PostWysłany: Pią, 25 Kwi 2008, 15:38    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Koragg napisał:

Rozumienie tekstu czytanego - niedostateczny...
Koragg napisał:

Wielki obrońca się znalazł, hipokryta... Przypomnieć Ci kto kiedyś jechał po tym mieście jak tylko się dało? I przypomnieć Ci, kto wtedy te Twoje jebnięte zarzuty odpierał?
Poza tym, rozumienie tekstu czytanego - niedostateczny...

Powrót do góry
Koragg
Gość

PostWysłany: Pią, 25 Kwi 2008, 15:49    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Salamander napisał:
Koragg napisał:

Rozumienie tekstu czytanego - niedostateczny...

Czytanie - mniej niż zero.

Salamander napisał:
Koragg napisał:

Wielki obrońca się znalazł, hipokryta... Przypomnieć Ci kto kiedyś jechał po tym mieście jak tylko się dało? I przypomnieć Ci, kto wtedy te Twoje jebnięte zarzuty odpierał?
Poza tym, rozumienie tekstu czytanego - niedostateczny...

No na pewno nie Ty broniłeś inferno. Głównie Emil, redgreen i Disturbed_One. A teraz pograłem nim i wiem że ma dużą siłę, więc z łaski swojej wara od niego.

Powrót do góry
Emil
Ostatni Samuraj
Ostatni Samuraj

Pochwał: 11
Miasto: Zamek

PostWysłany: Pią, 25 Kwi 2008, 16:30    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Koragg napisał:
Chochlik wygrywa przecież z rusałką. Chochlik > rusałka .

Totalna bzdura ukazująca brak wiedzy na temat tych dwóch jednostek.

Koragg napisał:
Żwywiołak lodu ? A poza tym to magog jest bardziej użyteczny, bo wali naokoło swoją kulką.

Każdy może się pomylić - mądrością jest zwrócić grzecznie uwagę. Głupotą jest próba wykorzystania cudzej pomyłki, by przechylić szalę na swoją stronę.
Żyw. burzy jest znacznie lepszy od magoga - proszę, naprawde. Nie potrzeba nam wojownika piekieł, który w ramach rehabilitacji będzie przeceniał Inferno.

Koragg napisał:
Jak nie przepaść, to kanion Mandrylu . Cerber wymiata i przestań znowu pieprzyć farmazony.

Cerber jest wysoko, ale lód wcale nie jest od niego znacznie słabszy. Gdzie Ty widzisz kanion? ;/

Black Alamar napisał:
4. Beholder - strzela, podwójny strzał
5. Golem - dobry w obronie, obniża dmg od zaklęć
6. Lód - strzela

Postawienie beholdera dwa "oczka" wyżej niż żyw. lodu jest bardzo sprzeczne z prawdą i nędzną próbą przekrzyczenia wartości żyw. lodu....

Koragg napisał:
Ciekawe. Oczwyiście że ifryt jest lepszy i to dużo lepszy .

Twoje subiektywne zdanie. Co według mnie ifryta należy postawić na równi z żyw. magii. Ifryt przejmuje inicjatywę w większości przypadkach na średnich mapkach, od 2 tygodnia można nimi expić bez strat, daje także best speeda bohaterowi. Żyw magii nie jest praktycznie używany podczas expienia, służy do samego FB - ale jak.. Jego dobra prędkość i atak naokoło powoduje, iż często możemy uderzać w przeciwnika bezkarnie.

Koragg napisał:
O graallu w inferno też nie, a jest przynajmniej tak samo dobry jak ten we wrotach.

Kolejna bzdura. ;/ ~4-5 demonów na tydzień jest równych wszystkim spellom? Dobry joke.. Jakbym chciał się zachowywać jak niektórzy, to puściłbym tu 100x "buahah" i 200 emotikonów.. ;/ Ale co to za sens?

Koragg napisał:
A ja lubię inferno za silną armię i rozwalenie wrót, o czym się przekonałem. A ty też wypad. Przestań objeżdżać jednostki inferno bo nie masz o nich bladego pojęcia .

Odłóz na bok dumę, która Cie zaślepia, a przejrzysz. Najpierw mówisz, że każde miasto rozwala inferno, potem, iż każde wygrywa z każdym, a teraz, że inferno wygrywa z wż? Zastanów się człowieku...

Salamander napisał:
Nie uznajemy Inferna!

Koragg napisał:
Licz się ze słowami i zjazd z inferna .

Wyciąłeś 7 zamków, które lubiłeś i nagle oburzasz się o inferno, na które tak nawrzucałeś? Paranoja
Pozatym: http://pl.wikipedia.org/wiki/Sarkazm?redirect=no

Oto co myślę, jako zwykły user.

Black Alamar obiecywał nie pisać takich postów o WŻ, a pisze...
Koragg zmienił posty o 360 stopni w kierunku PRZECIWNYM do prawdy, co stanowi błąd. Przekształcenie "znienawidzenie" w "ubóstwienie" także jest błędem.

Jakbym wszedł na forum pierwszy raz i przeczytał takie rzeczy, to pomyślałbym, że Wasze posty to śmieszna prowokacja..

I ostatnie:

Koragg, Ty się oburzasz po byle czym, Salamander naprawdę długo znosi te głupoty. Ja także je znoszę, co mam robić. Pisać n-ty raz to samo? Nie lubie się powtarzać. Przekrzykiwać? Nie lubię się przekrzykiwać. Wulgaryzować? Nie mam ochoty wulgaryzować przed kompem, starczy mi na boisku..

Powrót do góry
Mandryl

<częsty bywalec>

Zakaz pisania
Pochwał: 1
Imię: Badziewił Spasław
Miasto: Wszystkie

PostWysłany: Pią, 25 Kwi 2008, 17:06    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Black Alamar napisał:

Salamander napisał:
Ale oszustwa żadnego nie ma. Wrota należą do najdroższych miast, jeśli chodzi o cenę jednostek. Mają bardzo rozrzucony przyrost - do wysokiego na 1. i 7. lev dodaj strasznie niski na 2 lev.

Strasznie niski ok - ale jaka jakość... Niestety nawet wilczy jeździec nie dorównuje burzy...

To sobie zobacz dla porównania jakość nimfetki Rolling Eyes

Black Alamar napisał:
Salamander napisał:
Duże ograniczenia armii nieulepszonej, która nie ma żadnej jednostki strzelającej. Co, nie pomyślałeś o tym? Czy przemilczałeś, te braki mobilności w armii Wrót, bo są niewygodne i nie pasują do twojej pseudo logiki?

W armii nieulepszonej owszem, choć i tak przyrost jest kompletnie skretyniały...

A Ty znowu swoje Lol

Black Alamar napisał:
Salamander napisał:

A chimery są lepsze tylko od cyklopów, wiesz? A miasto kosztuje dużo, wiesz? Wreszcie beholder wymagają po 1 każdego surowca, a trogi są jedynie średnie, ale mają normalny przyrost... Poza tym - dać chimerom przyrost 8! W końcu są takie słabe... Skoro kurom dano, to dlaczego nie im?

Tak mówisz? A wiesz że żywiołaki magmy i ognia zaliczają się do najsłabszych na swoich poziomach? I że wrota są zaraz po wieży jesli chodzi o cenę? Ale kto by to zauważył, wrota oszukują i już!

Black Alamar napisał:
Salamander napisał:

Ale Twierdza ma też słabe uruki i cyklopy, a gobliny również nie wymiatają... Też przyrost cyklopów 8 - są słabe...

A we wrotach są żywiołaki magmy i ognia

Black Alamar napisał:
Salamander napisał:

Za to kosztuje najwięcej w grze, a gigantów trzeba ulepszyć, żeby strzelali... Gargulce i dżinny to także nie czołówka...

Black Alamar napisał:
Salamander napisał:

Po wybudowaniu budynków hordy jest większy przyrost, czyli ponosimy większe koszta - i to jest w porządku. A centki w zamian za słabe pegazy...

Black Alamar napisał:
Salamander napisał:

6. level, który także jest dość słaby. Gorgony musisz ulepszyć, a jak wiadomo ważki nie są zbyt dobre, a hydry potrzebują okazji...

Black Alamar napisał:
Salamander napisał:

Ale za to denni kapłani i wysoka cena - kusznicy ponadto są mało wytrzymali...

Black Alamar napisał:
Salamander napisał:

Zrozumiałeś, że wrota też mają wady takie jak cena, bohaterowie oraz w/w żywiołaki? Jak widac nie... A sam mówiłeś coś o stronniczości innych Laughing

Koragg napisał:
Mandryl napisał:
Black Alamar napisał:
Jednostki:

Imp > Ru(s/ch)ałka

Rusałka >> Imp

Chochlik wygrywa przecież z rusałką. Chochlik > rusałka Neutral.

Ciekawe jak

Koragg napisał:
Mandryl napisał:

Jak nie przepaść, to kanion Mandrylu Lol. Cerber wymiata i przestań znowu pieprzyć farmazony.

Czy ja zaprzeczałem? wręcz potwierdzałem a ty się znowu czepiasz byle gówna Zgrzyt

Koragg napisał:
Mandryl napisał:

Po tonie widać, że autorowi się to nie podoba. Nie może znieść, że inferno daje sobie radę.

Po "Tonie"?? Jak możesz odczytać ton na podstawie słów pisanych?

Koragg napisał:
Mandryl napisał:

O bractwie ognia też nikt nie wspomni. O graallu w inferno też nie, a jest przynajmniej tak samo dobry jak ten we wrotach.

1. Co do cholery grall z inferna ma do magii?
2. Grall we wrotach jest najlepszy w grze Zgrzyt

Koragg napisał:
Mandryl napisał:

Mają klimat ale słaby. Muza jest tragiczna i wygląd do pupy.

Ocena klimatu należy do każdego osobiście, moim zdaniem wrota mają fajny klimat.

Koragg napisał:
Robson napisał:
Oprócz tego feniksy których po 4 tygodniach jest 12 a jak zabiecie odrodzi się 4.

Po 4 tygodniach jest ich 8 bo uznajemy mniejszy przyrost. I arcy je fenixy na śniadanie.

Ja uznaję prawdziwy Confused

Koragg napisał:
Black Alamar napisał:

Chodziło Ci o przyorst 4? Myślałem że na forum oficjalnie uznaje się przyrost w liczbie 2 i w ten sposób inferno jest znacznie lepsze.

Źle myślałeś Zgrzyt

Autor postu otrzymał pochwałę.
Powrót do góry
Black Alamar
Strażnik Podziemia
Strażnik Podziemia

PostWysłany: Pią, 25 Kwi 2008, 17:38    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Powiem tylko tyle, że:

Mandryl napisał:

Koragg napisał:
Black Alamar napisał:

Źle myślałeś Zgrzyt

Dobrze myślał... A Inferno f