|
Centrum Heroes 3 - Forum
Forum poświęcone kultowej grze Heroes of Might & Magic III
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
arrtee(tm)

Miasto: ZaMeK
|
|
Proszę aby w tym temacie składać wszelkie skargi na działania administracji
Zaznaczam również, aby nie pisać postów w stylu "za co dostałem(am) warna", tylko pisać konkretnie co/kto Wam się nie podoba/źle funkcjonuje. _________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej - A. Einstein
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Koragg Gość
Ostrzeżeń: 1
|
|
Co mi się nie podoba? Stronniczość. Gdy ja byłem nowy na tym forum, to zgarnąłem 3 warny za co zresztą nie mam pretensji bo sobie zasłużyłem. Ale teraz niesłusznie dostałem upomnienie od Emila, z powodu Mandryla. Czy on jest jakiś wyjątkowy, że nie dostał kary za prowokacje i głupoty? Czy to jest normalne, że ja i wszyscy znający się na grze musimy znosić te powal**e posty? I co w zamian? Upomnienie bo nowy jest nietykalny! Jak ja byłem nowy to nie było takiego cyrku i prosiłbym o zaprzestanie takiego czegoś.
Prosiłbym także o uznanie wyników ankiety którą założyłem w sprawie Mandryla. Chyba że ma on pozostać bezkarny, a wszyscy którzy piszą rozsądnie i na poziomie mają być ukarani. Można zrobić na próbę. Odbanujcie wszystkich co pisali bez sensu a karajcie dalej tych co piszą normalnie. Jak dla mnie jest to nie na miejscu.
I jeszcze coś. Skoro Emil jest taki mądry i szasta upomnieniami na prawo i lewo, to dlaczego on nie tłumaczył nic Mandrylowi? Mógł mu chyba wytłumaczyć conieco, ale lepiej nie bo można przecież dać mi ( i nie tylko) upomnienie i mieć święty spokój zamiast starać się o inne metody.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandryl

Dołączył: 27 Mar 2008 Zakaz pisania Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1 Posty: 213
Imię: Badziewił Spasław
|
|
Wiesz Koragg? Czasami odnoszę wrażenie że chcesz zmienić to forum w kółko wzajemnej adoracji, gdzie tacy którzy się znają nawzajem sobie potakują, a w przerwie między pisaniem"To prawda" śmieją się z niedoświadczonych  . To forum miało za zadanie uczyć niedoświadczonych (A i doświadczonych też) nowych rzeczy, nowych strategii i faktów. Ale nie, jak można się z kogoś pośmiać  . Skomentuję to dwoma słowami: Bez komentarza...
Ze swojej strony proszę o usunięcie działu w którym są stare posty  . Lepiej niech zostaną w swoich rodzimych działach.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Koragg Gość
|
|
| Mandryl napisał: | Wiesz Koragg? Czasami odnoszę wrażenie że chcesz zmienić to forum w kółko wzajemnej adoracji, gdzie tacy którzy się znają nawzajem sobie potakują, a w przerwie między pisaniem"To prawda" śmieją się z niedoświadczonych  |
Super. A co to ma do tego?
| Koragg napisał: | | Gdy ja byłem nowy na tym forum, to zgarnąłem 3 warny za co zresztą nie mam pretensji bo sobie zasłużyłem. |
Ty też zasłużyłeś na conajmniej 3 warny, bo nie piszesz nic lepiej niż ja kiedyś o inferno.
| Mandryl napisał: | To forum miało za zadanie uczyć niedoświadczonych (A i doświadczonych też) nowych rzeczy, nowych strategii i faktów. Ale nie, jak można się z kogoś pośmiać  |
Cechą dobrego ucznia powinna być chęć odebrania wiedzy, którą ktoś zna. Niestety Ty (tak jak niegdyś ja, ale w końcu załapałem) nie potrafisz tego.
| Mandryl napisał: | Skomentuję to dwoma słowami: Bez komentarza...  |
Twoją całą twórczość da się tak samo określić.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arrtee(tm)

|
|
Stronniczość? Człowieku! Przyjrzyj się swoim ostrzeżeniom i zaglądnij do tematów, w których pisałeś posty nagrodzone tym wyróżnieniem
Wyzywanie innych użytkowników - brak reakcji na upomnienia, wyśmiewanie mało doświadczonych użytkowników, wręcz obsceniczne najeżdżanie na Inferno przy każdej możliwej okazji, tak jakby Ci krzywdę jakąś wyrządziło...
W ostatnim czasie nastąpiła poprawa - ok, ale jak długo nie było jej widać? Upomnienia były niczym groch rzucany o ścianę.
Co do Mandryla - jego niechęć do Zamku nie jest aż tak rażąca, a dodatkowo uwagi administracji traktuje bardziej poważnie
A co do uwagi Mandryla - archiwum zostało założone po to, aby przenieść tam wszelkie tematy, które nie mają wielu treściwych postów, jak również nie są już od dłuższego czasu przeglądane.
edit:
Temat ma służyć zgłaszaniu problemów, a nie bezsensownym dyskusjom. Zbędne posty w koszu. _________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Black Alamar Strażnik Podziemia

Imię: Bartek
Miasto: Loch, Bastion i Forteca
|
|
Ja chciałbym powiedzieć, że nie spodobała mi się decyzja Sala w stosunku do TEGO postu. Rozumiem, powinniśmy pisać poprawnie, ale nie jestem przekonany co do tego, że za 3 błędy daje się upomnienie... Każdy ma prawo do błędów i, moim zdaniem, jeśli nie przeszkadza to w odczytaniu treści postu, to nie powinno być za to kar. _________________
http://wbattlecry.mojeforum.net - zapraszam na forum o Warlords Battlecry
CHELSEA FOREVER!
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

Miasto: xxxxx
|
|
Niech pan adwokat, najpierw zaznajomi się z sytuacją dokładnie.
3 błędy, to te które widzisz, dochodzą literówki (ok. 5-6) i zwłaszcza rodzaj błędów.
Nie będę tolerował głupoty ani lenistwa. A tym właśnie jest pisanie "ogulnie".
I tylko fakt krótkiego stażu na forum uratowała go przed ostrzeżeniem.
Ktoś jest słaby z ortografii? Nikt go przy pisaniu postów nie pogania, może wyraz sprawdzić, poświęcić 80 sekund na zainstalowanie Firefoxa, może się zwyczajnie zastanowić, a nie bezmyślnie pisać.
To, że masz tytuł moderatora roku nie znaczy, że tylko Ty wiesz jak należy w jakiej sytuacji postępować. _________________ Ein Welt => ein Meister => Salamander
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arrtee(tm)

|
|
Upomnienie to nie ostrzeżenie. Każdy ma prawo do błędów - i na forum jest to przewidziane - łącznie 25 (!) upomnień lub 5 ostrzeżeń za "cięższe przewinienia".
A poziom ortografii w naszym kraju niestety zbyt wysoki nie jest i nie będzie, jeżeli tego typu błędy będą tolerowane.
Upomnienie jak najbardziej słusznie przyznane. _________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Koragg Gość
|
|
http://www.heroes3.mojeforum.net/tytan-vs-zloty-smok-temat-vt4677.html
Co to ma niby być? Jaki znowu offtop? Gdzie? Jak można porównywać smoka i tytana bez porównywania wartości ich skilli? Jak można porównywać tytana i smoka bez porównywania cen ich miast? A może lepiej zakażecie porównań skilli i dostępności jednostek? Może liczymy tylko statystyki? Nie powiem gdybym mówił o na przykład krasnoludach w tym temacie, wtedy nie napisałbym tu. Ale to mi wygląda na jakiś reżim. 'Nie pisać żadnych porównań skilli i dostępności w tematach o jednostkach!' Może sobie dodacie to do regu? Bo ja regu nie złamałem i nie wiem co zrobi Salamander, ale moje subiektywne odczucia są takie że atakuje upomnieniami nawet za niezłamanie regu. Proszę szanowną Władzę o odpowiedź. Tylko jasno i klarownie, chcę widzieć jak bardzo 'złamałem' reg.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

|
|
| Cytat: | | A cyce też są takie elo? Nie. I strzelają co podobno tak uświetnia jednostkę że z miejcca jest lepsza od złotego smoka. Bzdety. |
| Cytat: | | NIE! Daj to chłopom i pomyśl. |
| Cytat: | | Co sapiesz? Argumenty poproszę nie puste słowa. |
| Cytat: | A możesz mi wyjaśnić po co piszesz tyle o tym samym? Zresztą nie obchodzi mnie co Ty masz, gdzie Ty masz i jak Ty masz. Mnie interesuje przede wszystkim co się dzieje w grze u mnie a tam implozja istnieje (wiem że nie możesz uwierzyć w tę nieprawdopodobną nowinę, ale tak jest). A strzelanie u cyców też jest taki elo? No więc właśnie.
|
Proszę - Twoje cytaty z tamtego posta. Na 7 akapitów 4 są nie na temat. Jeden o cyklopach, jeden o czarach i dwa odnoszące się do innego użytkownika w sposób nietaktowny. Podałem przykłady odpowiednich tematów dla poruszonej przez was problematyki (wyłączając wasz konflikt) i wyciągnąłem konsekwencję za dotychczasową działalność. Wątpliwości?
Snickers nie lepszy zresztą...
Pozdrawiam i miłego dnia życzę. _________________ Ein Welt => ein Meister => Salamander
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Disturbed_One TechnoViking fan

Imię: Maciej
Miasto: Lochy, Cytadela
|
|
Po przeczytaniu posta stwierdzam, że tylko wcześniejsza interwencja Salamandra uratowała was od warnów - ja bym tak właśnie postąpił. Naskakujecie na siebie, nie stroniąc od wyzwisk, "sprytnie" zakamuflowanych pod postacią oklepanych zwrotów. Odnosi się to nie tylko do tej sytuacji, więc radzę trzymać nerwy na wodzy albo pakować walizki.
PS.
| arrtee(tm) napisał: |
Zaznaczam również, aby nie pisać postów w stylu "za co dostałem(am) warna", tylko pisać konkretnie co/kto Wam się nie podoba/źle funkcjonuje. |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
Chciałbym zwrócić uwagę na pewne sprawy:
1. Tępicie spam i offtop - słusznie. Ale dlaczego jest tak, że ktoś (w dziale offtopic notabene) napisze krótkiego posta i ma z miejsca upomnienie, a user Przemq spamuje w tematach o HoMM, nie podając żadnych argumentów i jakoś kary unika. Działajcie konsekwentnie...
2. Miałem o tym nie wspominać, ale ciągle nie mogę zrozumieć pewnej sprawy: http://www.heroes3.mojeforum.net/viewtopic.php?t=4730. Trzeci post od dołu, pierwszy edit Salamandra. Wobec tego mam rozumieć, że porównywanie kapłanów do innych jednostek w temacie o kapłanach to jest offtop? Czy trzeba pisać "Kapłan jest blablabla i jest słaby bo blablabla", przy czym nie można podawać argumentów w postaci porównań? Doszło do tego, że dyskusja o kapłanach w temacie o kapłanach jest offtopem... Widać, że nie wszystkim zależy na tym, aby na forum nie było zastoju.
3. Dlaczego opinie o działaniach administracji lądują w koszu? Tłumaczycie się tym tematem - temat jest o skargach, a nie o zdaniu userów na temat działań administracji.
Przede wszystkim - nie doszukujcie się we wszystkim offopu, działajcie konsekwentnie i... trochę luzu - "forum jest dla ludzi, a nie ludzie dla forum", jak słusznie powiedział Red w SB.
EDIT: No tak, Sala, lepiej wywalić do kosza, niż odpowiedzieć na wszystko  _________________
CHELSEA FOREVER!
Ostatnio zmieniony przez Black Alamar dnia Sob, 23 Sie 2008, 13:42, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

|
|
1. Przyjęte. Sprawa zostanie przeanalizowana, póki co uważam za zamkniętą.
2. Po pierwsze, nikt nie został tam ukarany. To oznacza, że nie ma powodu, aby tutaj o tym pisać. Po drugie, na porównywanie jednostek z rożnych poziomów jest jeden konkretny temat (a tekst, że kapłan jest gorszy/lepszy od gryfa, to żaden argument w kontekście oceny kapłana). Po trzecie mój edit miał pełnić funkcję profilaktyczną - nikogo nie karzemy, bo póki co nikt nie zawinił, ale powstrzymujemy ten kierunek dyskusji, bo będzie trzeba karać. I koniec o tym.
3. Poczytaj regulamin i skończ z tym. Po drugie jest TEN i TEN temat.
Jeśli chodzi opinię redgreena o rozbiciu tematu "Piłka nożna', to chciałem zauważyć, że jego post nie miał nic wspólnego z tematem, w którym go napisał - upomnienie za off top się należało...
Chyba tyle, na przyszłość proszę pisać w poważnych sprawach...  _________________ Ein Welt => ein Meister => Salamander
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zbroj

Imię: Rafał?
Miasto: Forteca
|
|
http://www.heroes3.mojeforum.net/viewtopic.php?p=32329#32329
Nalegam o zdjęcie warna. Salamander przez to że złożyłem skargę szuka wszystkiego aby mi wstawić warna. Po pierwsze,oceniłem go najpierw jak byłem nowy,więc drugi raz jak więcej o nim wiedziałem,a trzeci jak miał nowy avatar i sygne. Ludzie,trzymajmy się logiki...
Salamandrze,jeżeli usuniesz tego posta okażesz się totalnie niesprawiedliwy...
Salamander edit: Regulamin §1, pkt. 12. "Wstawiając linki używamy BBCode". Radzę skończyć z pieniactwem i warcholstwem, a skupić się na nauce rozumienia tekstu czytanego. [1] _________________ Autor posta wyżej nie ma kolana.
Autor posta niżej nie ma łokcia.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emil Ostatni Samuraj

Miasto: Zamek
|
|
BA zmienia sygnę co tydzień, to nie jest powód do oceniania go tak często.
Nikt Ci nie każe pisać co chwile - lepiej zapoznać się ze wszystkim, co jest i dopiero potem pisać. Ja pierwsze trzy dni po zarejestrowaniu się na forum w ogóle nie pisałem, tylko czytałem i tak poznawałem +-.
Nie ja jestem od skarg na Administrację, ale upomnienie jest jak najbardziej słuszne - jest to upomnienie, a warn był wynikiem zebrania ich pięciu.
Skoro byłeś nowy i kogoś nie znałeś - nie oceniaj. _________________ Katsumoto: Well, they won't surrender. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
http://www.heroes3.mojeforum.net/viewtopic.php?t=4715&start=60
| Cytat: | | Ogólnie to na tego ciemnego typa poradzi tylko ban albo gra... |
Co mam powiedzieć? Zero reakcji ze strony administracji, chociaż koleś mnie prosto i dobitnie obraził... (że już nie wspomnę - ten post to kompletny offtop). Mało tego, za wszystkie te posty dostał pochwałę. Naprawdę guzik mnie obchodzi, że on jest jakimś wielkim guru, guzik mnie obchodzi, że niektórzy są nim zachwyceni, nic nie daje mu prawa do obrażania innych. Dlatego też nie proszę, ale żądam ukarania go w jakikolwiek sposób, najlepiej warnem, albo uznam, że administracja jest kompletnie nieuczciwa... Regulamin obowiązuje wszystkich, chyba że sobie dopiszecie - "guru nie musi znać i przestrzegać regulaminu, bo nawet jak kogoś obrazi, to dostanie pochwałę". Brak słów po prostu... _________________
CHELSEA FOREVER!
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Salamander Mistrz Jedi

|
|
Ty byś się o wszystko chciał obrażać...  Normalny szczeniak, który będzie się nawet spierał o kolor gówna, byle tylko jego opinia została uznana za słuszną...
Mogłoby dotrzeć do Ciebie, że tam jest sama prawda i sam dajesz powody, aby tak pisać...
Po drugie "ciemny typ", to też czarny charakter, z którymi Ty się chętnie utożsamiasz, nawet na forum. To predator, to jakiś mutant z komiksu za 2,50, to inne dziadostwo wymyślone na potrzebę wyobraźni niewyżytych dzieci. Spójrz na swój Avatar - czyżbyś się sam obrażał? Raczej nie...
A z pewnością jest to ciemny typ.
Nie ma tam nic obraźliwego, a Twoje chore interpretacje nic nie znaczą. Ja mogę sobie zinterpretować, że W "Panu Tadeuszu" Mickiewicz namawia do zabicia każdego Rosjanina. Ale czy tak jest?
Żądać możesz płatków na śniadanie od rodziców, nawet zalecam - wszak to zdrowe...
A pochwała jest za to, że w ostatnich 20 postach napisał więcej przydatnych rzeczy i informacji o Heores, niż Ty w 1000+ swoich.
Jeśli uważasz, że jest inaczej, to zagraj z Pentaczem w H3 i pokaż, że jego posty są bezwartościowe, a Twoje wręcz odwrotnie. Wówczas, cofnę mu pochwałę i przyznam Tobie, z takim samym uzasadnieniem. _________________ Ein Welt => ein Meister => Salamander
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Salamander napisał: | Ty byś się o wszystko chciał obrażać...  |
Skoro to był zwrot do mnie, to ja mam prawo do jego interpretacji, panie modzie od siedmiu boleści Zostałeś upoważniony do odpowiadania tutaj? O ile się nie mylę, to admini powinni odpowiadać na skargi w tym temacie, nie moderator, któremu zachwyt jakimś cholernym guru przeszkadza w odpowiedniej ocenie sytuacji...
| Salamander napisał: | | Po drugie "ciemny typ", to też czarny charakter [...] |
Nawet dzieciak z podstawówki wyłapałby znaczenie tego wyrażenia w cytacie, który wkleiłem... Nie jest takie, jak Ty sobie chcesz, Mistrzu Interpretacji...
| Salamander napisał: | | Nie ma tam nic obraźliwego, |
Dla Ciebie może i nie...
| Salamander napisał: | | a Twoje chore interpretacje nic nie znaczą. |
Twoje jeszcze bardziej chore interpretacje tez nic nie znaczą.
| Salamander napisał: | | A pochwała jest za to, że w ostatnich 20 postach napisał więcej przydatnych rzeczy i informacji o Heores, niż Ty w 1000+ swoich. |
W tym za ten post, o którym dyskutujemy... Co do reszty - naprawdę mam gdzieś, że on jest wielkim graczem, który traktuje innych z wyższością...
I jakże "wspaniałe" jest to, że cholerny guru może sobie offtopować jak mu się podoba, a każdy inny ma za to upomnienie. W każdym bądź razie - wyraźnie widać, że pewna osoba w administracji nie jest uczciwa... _________________
CHELSEA FOREVER!
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arrtee(tm)

|
|
Więc i admin się wypowie:
1. Temat brzmi: "Wszelkie skargi do administracji";
| Cytat: | §4 - administracja
2. Moderator jest to osoba upoważniona przez administratora do pilnowania ogólnego porządku
na forum |
Moderatorzy wchodzą w skład administracji, więc również mają takie samo prawo wypowiadania się
w tym temacie jak admini.
2. Sprawa odnośnie tego postu została już wyjaśniona, użytkownik dostał upomnienie oraz wysłałem do niego PW.
3. Co do zarzutu na brak reakcji - forum nie jest monitorowane przez 24 godziny na dobę przez administrację. Czasem wystarczy poczekać, ewentualnie kliknąć na niebieski przycisk.
4. Następnym razem proszę takie sprawy załatwiać poprzez PW, ponieważ nikt tutaj nie jest świętą krową ani jakimś guru (no chyba, że ja ), a porachunki między userami nie są zbytnio powiązane z działaniami administracji.
Możecie się nawet pobić, byleby zgodnie z regulaminem - czyli nie publicznie na forum.
Pozdrawiam  _________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zbroj

Imię: Rafał?
Miasto: Forteca
|
|
Już ostatni raz się spytam,na serio nic w kierunku tego zrytego warna od salamandra nie zrobicie? Tego osta za 3 posty w oceń usera przyjmuje,zgadzam się,etc etc. Ale ten ost od salamandra już 1200 razy tłumaczyłem,ale jedyną odpowiedź jaką uzyskałem,to od właśnie salamandra,który się oto spierał,a szanowna administracja nic.
arrtee(tm) edit: Przeczytaj swój post 2 razy. Skoro Salamander się wypowiedział - to widocznie ma do tego prawo. A skoro ma do tego prawo - musi wchodzić w skład administracji. I zapewniam Cię, że tak jest.
W dodatku wejdź w swoją kartę ostrzeżeń i przeczytaj UWAŻNIE za co dostałeś warna.
I jeszcze jedno: przeczytaj uważnie PIERWSZY POST W TEMACIE (tzn. mój)... Dokładnie, powoli i na spokojnie... _________________ Autor posta wyżej nie ma kolana.
Autor posta niżej nie ma łokcia.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|